Кладилница (Генерална дискусија)

Член од
24 септември 2023
Мислења
1.224
Поени од реакции
1.879
Baksi da stavat nad 132.5 poeni 1.85 koef, ke gi optovarat na Spurs.
Ja Morant 23.5+ 1.85
Feniks so hendikep - 3.5 1.55
vkupen koef @5.13
vlog 300€
Good luck
Автоматски споено мислење:

Dodadov uste edna utakmica, Brazil basket 155.5 minus, poso vo mozzart ja nacekav na 155.5 a vo site drugi kladilnici e 153.5. 2 poeni prednost od start vekje e dobro value.
IMG_20231219_231756.jpg

So cetvrtava utakmica koja ja dodadov lapam I bonus 7000 dinari, taka da dobro sto ja odigrav, e sea treba i da ja dade.

Последно уредено:
Член од
24 септември 2023
Мислења
1.224
Поени од реакции
1.879
Koj ke trca sea na popravno, eksik.
Ke mu stavam na onie 3 utakmici 500 evra i neka si ebat mater. Ako utnam odam na pauza.

Trenerot na Memfis izjavil deka Morant nema da igra jaki minuti. Da go ebam vgaz. Ostaj go da stavi 24 pts.

Последно уредено:
Член од
16 април 2014
Мислења
7.383
Поени од реакции
11.853
Нз зошто допишуваш утакмици непотребно како таа бразилската. Играј си сингл или дабл на НБА и тоа е тоа.

Член од
24 септември 2023
Мислења
1.224
Поени од реакции
1.879
Baksi mi zavrsuva tocno na 132 pts, eksik

Brown + Feniks -3.5 i se e ok

Член од
19 март 2013
Мислења
3.337
Поени од реакции
4.984
Отидоа јабана убави пари , 9 тикета за една месецов. Ќе зеам пензионерски на 20 ден. 10 утакмици и фаќање еднаш месечно , ебати баксузот.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ова завчера го уплатив на 1.50, сега паднало на 1.45

Не е можда огромна квотава, ама очекував 1.25 да е, па завчера кога видов 1.50 едноставно се попалив :drk:

НФЛ:
Каролина-Грин Беј 2 (1.45 сега)

Не играм на хендикеп пошто сум пичка, ако играте вие со среќа, 5.5 е хендикепот, би требало да влезе.

Зошто не играм хендикеп? Пошто немам поим какво ќе биде времето, почекајте до недела сабајле, ако е уште квотава 1.45 (не верувам, мисласм ќе падне до 1.40 барем) и ако времето во Каролина е солидно, тогаш можете и така.
Ако не, најдете си нешто друго за дуплирање или што знам, не ви се мешам за тоа, играјте како сакајте.
Вообичаено по-ок квоти сакам да споделам тука, ама и ова ми делува како ок квота така да

Каролина е убедливо најлошата екипа во лигава.
Ја имам и гледано и до сега во 14 натпревари немаат одиграно ниту еден добар натпревар. Ниту еден.

Имаат 2 победи и 12 порази.

Во овие 2 победи:
Едната беше пошто и противникот имаше лош ден, а втората победа беше поради тоа што се играше на катастрофален терен, врнеше, и поради лошото време имаа каква таква шанса, па победија со поен во последна секунда.

Грин Беј од друга страна влегоа во малце лоша серија од два порази по ред, ама пред тоа изгледа ко да се средија и имаа солидна серија на победи (ме мрзи да гуглам, сакам да кажам 4-5 по ред?)
Грин Беј се во борба за плејоф, и ако ги добијат мечевите каде што се фаворити до крај на сезоната (како овој) имаат многу добра шанса да се пласираат во плејоф. Со пораз тука, многу веројатно ќе може да се простат од борбата за плејоф.
Ама, и во поразот поселдното коло, нападот на Грин Беј делуваше добар, а нивната одбрана е таа што не е на ниво.

Каролина не е во "tank mode" и секако ќе пробаат да победат, ама тим што 14 утакмици нема одиграно добро, не верувам дека магично ќе успеат да сврзат две победи по ред.

Фактот што квотава е 1.45 (беше 1.50 во понеделникот, имаше во Моцарт за уплата), ме тера да мислам дека можеби пак се спрема некоја бура во Каролина, бидејќи во нормални услови, не гледам зошто ова би било над...1.35, рецимо

Играат солидна, топло-ладно екипа на гости против срање екипа. Не верувам Грин Беј да изгуби 3 по ред, не верувам Каролина да победи 2 по ред, и не верувам дека Каролина ќе го одигра првиот добар натпревар.

Така да, 1.45 квота во моментов за тоа дека :
Нема да е катастрофа времето, а и ако е, дека сепак поквалитетната екипа подобро ќе се снајде

едит:
1703064757042.png
1703064767176.png

Еве и рана временска прогноза за во недела најдов, не би треебало да врне или да е лошо времето. Не ја сфаќам квотата, се надевам нема да дознаам зошто не е 1.35 квотава оваа недела и дека и тогаш ќе останам зачуден зошто отвори ова со 1.50)

Dobar tekst, koga ke ima vreme neka napise eden tekst I za slednava situacija.
Mene momentalno bankata mi e masterpiece, a madinjata kako na bizon. imam da ja povtoram uplatata od 100k (853€) edno 20 pati.
Ме мрзи да пишувам сега на долго, ама баш и ова спаѓа во темата на зависност.
Често можеш да најдеш некој што е успешен на други полиња, па пробува да се почутвува задоволен и среќен со почнување на некој порок, пошто регуларниот живот не е тоа тоа и станува досаден, а постигнал некое задоволство од работата и останатите работи па мора да бара среќа и нешто што ќе му даде возбуда на друг начин.

Да не ме сфатиш погрешно, не е навреда ова, и јас сум сличен, те сфаќам, ова што го пишувам за зависноста не е навреда туку дека те сфаќам и дека другиве кај што ти јадат гомна не ја сфаќаат "науката" врз тоа па пробувам малце да им објаснам од човечки/психолошки начин за можда да сфатат и да не те напаѓаат кога ќе уплатиш утакмици од Виетнам чисто за да пратиш.
Тој муабет дека најдобриот момент не е кога ќе фатиш пари пошто ќе имаш пари, туку најдобриот момент е дека ќе фатиш пари пошто ќе можеш да уплатиш појако на следна утакмица го кажувам од искуство, знам како е чувството да бркаш утакмици по утакмици, особено кога све влага, ама на крај кога една-две ќе паднат, све оди низ брдо.

Еве ќе го тагнам @vidooq у темава, (мислам ти беше, извини ако не беше), и во него препознавав порано сличен начин на типување, чинам он некако се среди со зависноста и некако во ред го стави коцкањето, ама ете, ако не се лажам (пак, изивни ако сум грешка или ако ти е глупо што те тагнувам) тој порано редовно уплаќаше во живо и тоа на корнери, на јапонци и слични утамици и беше еден од луѓето што фаќаше ептен пари у темава, ама ете, пар лоши типови и после влагаш во минуси и нервози и слично...
Мене ми изгледаше дека он повеќе игра со логика, ама не знам како играл надвор од форумов. Ако не се лажам он работеше од дома онлајн, па полесно е да навлезеш во зависнсота од удобноста на својот дом.
Пак ќе кажам ова не е анти-тебе пост, баш напротив, про-тебе, пошто те сфаќам, не си единствен, има тука неколку луѓе у темава што те сфаќаме, а овие што ти се чудат никад не биле у слична ситуација

Ама тие муабети на "ме падна утакмицава што очекував, па ќе уплатам у живо на женски ракометарки од Русија до 17 години" е муабет што го знаеме, па затоа и го пишувам постов.

Нејсе, само најпријателски ќе ти кажам - коцкај се, прави што ќе правиш, али не ја проширувај работава. Не навлагај во карти и апарати. Знам пиша некој пост поназад дека на тоа ќе се пребациш, а јас мислам многу повеќе пари ќе изгубиш така наместо со коцкањево, Од коцкањево барем има некаква забава, од апарати и слично нема, а милион пати позависно и поглупо е.

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.389
Поени од реакции
1.948
Mene momentalno bankata mi e masterpiece, a madinjata kako na bizon. imam da ja povtoram uplatata od 100k (853€) edno 20 pati.
1703072296390.png

Толку треба да клаваш по тикет ако имаш 20*853 се над ова те ближи до пропаст многу по брзо отколку што очекуваш, а ти бидјеќи играш рискантна лига каде нема шанса на долг рок да ги победиш треба да играш и пола од овие 340 по сингл.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.753
Поени од реакции
4.241
Кајсериспор - Фенербахче
Стразбур - Лил

Двете Т22-3 гола @ 5.86 коеф

Член од
16 април 2014
Мислења
7.383
Поени од реакции
11.853
Убо клубче се Феникс. Кога си легнав водеше со 14 разлика, кога се разбудив го исцицале.

Kajgana Shop

На врв Bottom