Кладилница (Генерална дискусија)

Член од
24 септември 2023
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.903
Колку беше обичната граница за ова? 28.5?

Добро си ја стрефил со помалава граница тука
28.5, a pomalata granica od 26.5 Durant ja prefrla na poslednite 13 utakmici sosi ovaa 14.
Tuku imav srekja, za 3 cetvrtini 24 pts, falea uste 3 poeni vo 4/4, 7 minuti sedese na klupa vleze posledni 5 min i nisto ne odigra eden poen ne stavi, na krajot go dade vo posledni 30 sekundi im ja zabi vo faca 2+1.

Dajte nekoj predlog za vecer, Indiana - Klipersi bi trebalo da e utakmica na mn poeni, osnovnata granica e 246.5 imam vo plan da ja igram +.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.972
Поени од реакции
8.217
28.5, a pomalata granica od 26.5 Durant ja prefrla na poslednite 13 utakmici sosi ovaa 14.
Tuku imav srekja, za 3 cetvrtini 24 pts, falea uste 3 poeni vo 4/4, 7 minuti sedese na klupa vleze posledni 5 min i nisto ne odigra eden poen ne stavi, na krajot go dade vo posledni 30 sekundi im ja zabi vo faca 2+1.

Dajte nekoj predlog za vecer, Indiana - Klipersi bi trebalo da e utakmica na mn poeni, osnovnata granica e 246.5 imam vo plan da ja igram +.
Lakers да го крка од Knicks 2.50. Му опадна формата после титулата и некако маки мачат со повреди

Член од
24 септември 2023
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.903
Lakers да го крка од Knicks 2.50. Му опадна формата после титулата и некако маки мачат со повреди
Ne bi se kladel niti bi ja gledal utakmicata Lakers - Knicks poradi dve pricini.
Upiten e Dejvis, a i vo megjuvreme igraat Doncic protiv Jokic toa ke bide pointeresno za gledanje.
Автоматски споено мислење:

granicata na Doncic e 35.5...

Последно уредено:
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.200
Поени од реакции
11.999
Многу поени се.
Не се знае дали ќе игра Халибуртон пошто проблеми со коленото има + Клиперси добро бранат асистенти (најдобри во лигата се во тоа).

Њујорк со Лејкерс, ако игра Леброн и АД би играл на Лејкерс. Мич Робинсон го нема под кош кај Њујорк и остануваат само на Хартештајн и Рендал.

Бем се враќа во Мајами, ќе игра и Батлер, мислам дека имаат шанси против Минесота вечерва на некој добар хендикеп.

Провери исто ако врзиш чисти победи на Торонто и Сакраменто (доколку игра Фокс) која квота ќе излези, немам гледано квоти денес, пошто и двете се очекува да се победи.

Кај Дончич пишува дека е болен но се очекува да игра. Не знам која ќе го одмараат неделава, пошто еден куп уткмици играат ама очекувам да игра против Клиперси по 2 дена и воопшто да не патува или да патува и да не игра со Денвер заради одмор (башка Лајвли е повреден, Ирвинг не игра... ќе треба пак на грб да ја носи екипата, а против Денвер е тоа тешко).
Пре би играл победа на Денвер тука.

Торонто, ОКЦ и Сакраменто треба да се зицери, ако заедно прават квота 2 јас тие би ги туркал како прв пик за вечерва.

Исто треба да се види Јокич на колку е овер, пошто ако се игра преку него цацко ќе го чува во Далас.

Член од
2 декември 2022
Мислења
247
Поени од реакции
584
Пошто игра за забава (задоволување на болеста наречена зависност)

Има пример алкохоличари што стануваат во 8 сабајле да отидат во продавница да купат алкохол и уште у 6-7 сабајле ги бројат минутите додека да се отвори продавницата и не прават ништо до тогаш.

Да кажеш на човек што игра коцка за "забава" и да почувствува некакво чувство на возбуда е исто како на алкохоличар да му кажеш "А бе ок е, не мора сабајле да пиеш алкохол, почекај викенд да дојде, гледаш и настани ќе има за журкање"

Види ми го потписов со цитатот од Роман.
"The goal is not to make money - the goal is to win"
Така и со коцкари
"The goal is not to make money - the goal is to feel something" :D

Ваљда нема ептен дегенерици у темава што го сфаќаат ова (што е добро уствари :D)

Ако му беше чисто за пари - има и подобри типови од сингл цело време
Ако беше за некоја забава - пар типови за мала сума што носи голема добивка

Ама, тука е она чувството кога цела енергија ја насочуваш исклучиво кон едно нешто па се нервираш и пцуеш и се радуваш и се тоа.
Не е битна дестинацијата, битен е патот.
Ја гарантирам он подобро се чувствува додека трае натпреварот наместо кога ќе заврши и кога ќе фати.
Најдобрата емоција кога ќе се фати тикетот не е "еј пари фатив" туку "еј сега ќе може ова да го уплатам на следна утакмица"
Играш играч +, он на 6 минути до крај на утакмица ја пребацува утакмицата.
И што правиш во останатите 6 минути? Уживаш во остатокот од натпреварот? Се радуваш? Планираш што ќе си купиш со парите?
Не.
Отвараш билтенот да видиш на што следно ќе уплатиш.

Пошто пратиш одбојка да те прашам, ти фаќа око Трентино-Перуџа 45.5+ прв сет 1.80? Или можда бољи Пјаченца-Цивитанова прв сет 45.5+?
Батуш текстов е мастерпис сакам да те запознаам !

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.732
Поени од реакции
4.671
Mislam deka vecer Detroit ke ja prekine nizata porazi.. Ubeden sum deka nema da izgubat +10 ama mislam deka i ke tepaat tesno..

Член од
10 јули 2018
Мислења
1.596
Поени од реакции
2.478
Ги изиграв Леверт, ПЏ, Брукс, Шрудер, Батлер, КАТ, Микал Бриџес, Егзум, Јокиќ и Рендл +. Ако сака некој нека избере неколку играчи, би требало да искочат у плус повеќето.

Kajgana Shop

На врв Bottom