Ајде да дебитирам вечер со НБА. Вчера не се кладев, затоа што обично го избегнувам првиот ден во НБА. Најверојатно ќе сум паднел на Клиперси хендикеп.
Филаделфија -
Мајами 2 хендикеп (-10.5)
Мајами прв кандидат за шампион, Филаделфија според мене најслабата екипа во лига. Летово се откажаа од Бајнам, иако не одигра ниеден натпревар за нив. Го пуштија и Џру Холидеј, нивниот далеку најдобар играч минатата сезона. Целта на тимот мислам дека е јасна, а тоа е да бидат што полоши. Очекував 15.5 хендикеп, добив доста помалце и одма го земам.
Кливленд -
Бруклин 2
Доста промени кај Бруклин за новата сезона. Прво Кид се пензионираше и стана тренер. Тука е и трејдот со Бостон, по кој Бруклин ги доби Гарнет, Пирс и Тери. Несомнено квалитетот е на страна на Бруклин, само прашање е колку се уиграни сите тие нови играчи (дојде и Кириленко). Во предсезоната беа доста добри (5 победи и 2 порази), последната победија околу 20 разлика против Мајами.
Кливленд без некои огромни промени, освен доаѓањето на Бајнам кој мислам дека нема да игра уште некое време. Бруклин ги доби сите дуели минатата сезона против Кливленд.
Детроит - Вашингтон 1
Детроит може да биде доста добра екипа оваа сезона. Во тимот се врати легендата Билапс, ги земаа Датоме, Џенингс и секако Џош Смит. Монро и Драмонд поискусни за една година. Според имиња ова е сасвим солидна екипа, која би требало без некој проблем да го победи Вашингтон. Лани со доста послаба екипа Детроит победил на сите утакмици, па не гледам причина зошто да не би победиле и денес.
Вашингтон без некоја промена си остана подпросечна екипа и за новата сезона.
Њу Орлеанс -
Индиана 2 (+1.5)
Добро, Њу Орлеанс зема неколку квалитетни играчи како Холидеј и Еванс, ама според мене не можат да бидат фаворити против Индиана. Индиана можеби нема некои страшни индивидуалци, ама се ептен уиграна екипа која со тимска игра може да го победи секој тим. Добар доказ е ланското конферециско финале против Мајами, кога беа одиграни 7 утакмици.
Под кош Пеликанциве немаат никакви шанси против Хиберт и Вест.
Коефициент околу 10.
Како и обично очекувам да паднам на една утакмица