Кладилница (Генерална дискусија)

Член од
29 ноември 2014
Мислења
321
Поени од реакции
115
сакаш и 100 евра или не мора
Murray 0:3
Federer 0:3
Tomic 38.5+ (верувам и победа на Томич)
Wawrinka 3:0
Stosur 0:2
Pennetta 1
Lisicki 2
Halep 0:2
Hingis / Mirza 2:0
Makedonija 62.5 -

B

Blade Torch

Гостин
Латвија против Белгија само 4.5 или 5.5 хендикеп. А играат на домашен терен. Нема да ги исшамарат?

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.724
Поени од реакции
22.872
Постојат сигурни утакмици, сигурен тикет и слично нешто? * :D Ако постои, дај постирајте за утре такво нешто.

*не сум почетник, бе. играм спортска 10 години континуирано, туку онака разочарано прашувам пошо на какви смешни тикети паѓам последно време....

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
]8:15- Montpellier - St. Raphael Tip 2 / 2.15 / 4/10

Na prvi pogled sam mislio da je ovo greska u rastu kvote,ali citajauci malo textove naisao sam na dosta podataka.

Prvi bolni odlazak u Montpellieru se desio kada je tunizan Issam Tej(pivot) otisao u Katarski El Jaish(sam je rekao da takvu ponudu nije mogao odbiti).Drugi bolan uderac je iznenadna povreda francuza Mathieu Grébillea.Da bi jos gore po tim bilo,sam trener je ovo potvrdio to je da Matej Gaber nece igrati tri sedmice dok ce Diego Simonet odmarati najvise 10 dana.Vid Kavticnik ima problema sa nekom pukotinom out 2-3 sedmice,Alexandre Saidani(uganuće gležnja) out 15 dana,Felipe Borges(neki problemi sa okom izgleda) i Michaël Guigou osjeća bolove u koljenu.Jako grozna vijest za ljubitelje ovog tima.U tim su tek dosli Jose Costa(pivot) koji ce pokusati zamjeniti Teeja kao i Gabera dok se ne oporavi.Drugi dolazak je Allahkaram Esteki koji ce imati ulogu zamjeniti povrijedenog Grebillea,dva jako teska zadatka je pred ova dva nova momka.Ono sto sam takoder vidio je to da ce Guigou vjerovatno ici na utakmicu i odigrati nekoliko minuta,koliko ne znam.Dalje sto sam procitao to je da je trener Montpelliera morao je zvati par mladih igraca(Anquetil Arthur 95 godiste,Bouschet Maxime 96 godiste,Fabregas Ludovic 96 godiste,Faustin Jean Loup 95 godiste,Villeminot Allan 95 godiste,KYLLIAN VILLEMINOT 98 godiste,Zahm Iswaran 96 godiste).I sam trener Montpelliera je rekao za novine "Jasno,da smo u punoj snazi bili bi jako opasni,danas imam dosta problema sa igracima i ne zelim opterecivati te povrijedene igrace,duga je sezona.St Raphael je uvijek tu gore u samom vrhu Francuske lige,do cetvrtog-petog mjesta uvijek,ove sezone im je iskreno otisao jedan vrlo bitan igrac(Morten Olsen) koji se pridruzio njemackoj ekipi Hannovera i jucer je u mecu protiv Kiela bio najbolji sa 10 golova,sem njega napustio ih je golman Alexandre Demaille koji je otisao u Dunkerque.Pojacani su rumunijima,odnosno pojacali su ih dvojica rumuna Alexandru Șimicu koji je proslu sezonu igrao u HSV-u i Mihai Popescu koji dolazi iz Rumunske Constante.Imaju dobrog golmana (Slavisa Djukonovic),sem njega od bitnijih igraca za izdvojiti su svakako Krantz,Lyngaard,Cauchetaux,Dipanda i dosta drugi..Svakako da bi veliki favorit bio Montpelje da je u fullu,ovako vecu prednost dajem Raphaelu koji ce ove godine igrati i u Europi(ako se nevaram EHF Cup igraju).Ovot ce im biti odlicna prilika da se dokazu,ma da i ako je oslabljen Montpelje moze svakaoga dobiti jer tu su neugodni Gajic,Dolenec na golu Siffert zato i ide samo 4/10
добра анализа сум нашол :ojeaa:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.842
Поени од реакции
115.991
Овај шарди како хиена е мајку му, вака како шо игра со тај сервис до полуфинале без проблем
Аха, нема гајле за 1/2 финале. :D Ќе летне Шарди како партал, али муабетот беше дека Ферер не е спремен и квотата многу вредеше.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
педерите грчки денеска ќе нe отворат бајаги,немаме никакви шанси со бедотија селектор и глумци од играчи.
Песимист сум многу

Член од
24 октомври 2014
Мислења
2.803
Поени од реакции
2.446
Casspi, Vojdan, Valanciunas, Koponen, Dragiz, Gasol i Bogdanovic hrvatot site pluski :DD

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Да те поправам :D

да не испаднам предавник ако пишам дека сум реален,затоа не пишав така.

грција можеби доаѓа со најсилниот состав што можат да го склопат во моментов.

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
Колку сакам сите што играте хендикеп на јужниве да испопаѓате. :D
И шо ќе ти смени тебе дали ќе изгубат 10 или 20 разлика?! На такви глупости правење во федерација, поарно дебакл да доживеат, може ќе се свестат. Ем ќе си фатат пари луѓето :)

Kajgana Shop

На врв Bottom