Го гледав со хас и искрено многу добар физички ми се виде иако пензионерот не е некое мерило сепак Милош играше одлично според мене. Зошто мислиш дека Киргиос ќе победи?
Раонич го пропушти Ролан Гарос затоа што правеше операција на нервот на стапалото. Ти гарантирам дека не е 100% фит, впрочем тоа се гледа и по неговото движење на теренот. Не го земај за репер дуелот со Хас, 37 години има човекот и тек сега се врати после едно и пол годишна пауза поради повреда на рамото. Хас сервираше прв сервис со 170 на час, значи повторувам со 170 на час, само заради рамото, а Раонич поен не можеше да му земе на серва во третиот и четвртиот сет. Чим малку го притиснат, со подлабоки топки он одма се губи и ги пука во пченки или во мрежа. Тревата не е подлога за Раонич, а за Киргиос е измислена. Вистина е дека лани Раонич го тепаше Киргиос во 1/8 финалето, ама оваа година мислам дека има реални шанси да го јаде курот. Едино ако ептен му се погоди денот па да сервира ко болен 3, 4 или 5 сета... Мада со неговата самодоверба тешко дека ќе се деси тоа.
Мене многу ми вреди квотата на Киргиос и ако фатам денес ќе го синглирам утре.