Кичево

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Manastirot "Sv. Gorgi - Knezino" se naoga na 5 km od Kicevo. Koga odite prema Ohrid, na prvite semafiri e avtobuskata (zeleznickata) stanica. Tie semafori gi pominuvate, pa na samite vtori semafori vrtite desno prema sportskiot centar Krusino. Go pominuvate sportskiot centar i na 2 km nad nego Vi e manastirot. Do manastirot e asfalten pat.

http://www.knezino.org/

Koj bil neka kaze dva tri zbora za manastirskiot kompleks.
Vredi li da se pominat 200 km za da se poseti?

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
shto oznachuva zborot KICHEVO?? znae li nekoj neshto za negovoto poteklo....
ova go prashuvam zatoa shto nekako sluchajno na net prochitav deka selo vo Bugarija e so istoto ime.Od kade povrzanosta....????:salut:

Член од
15 април 2008
Мислења
20
Поени од реакции
2
Gi procitav do sega site mislenja, se soglasuvam za burekot, ednas jadev, ama stom go pamtam znaci epten dobar bese :)))))
Nego gledam deka megu forumdziite ima dobro informirani luge pa bi sakala da ve zamolam za nesto....Rabotam diplomska rabota na tema "Preadaptacija na stokovnata kuka vo Kicevo". Bev, ja vidov stokovnata, ja isposlikav i se toa, megutoa mnogu tesko mozam da dojdam do nekoja verodostojna informacija na istata na internet....dali znaete da mi kazete koga e izgradena, zosto sega pola od dukanite ne funkcioniraat i dali prostorot na katot (ne me pustija da se kacam da go vidam) se koristi kako restorant ili ne funkcionira? (Zboram za novata stokovna, sproti sudot vo Kicevo)
Vo sklop na fiktivnoto prenamenuvanje koe go pravam, sto e toa sto ima potreba da go ima vo stokovnata, sto i fali na okolinata? Supermarket, parfimerija, butici, igroteka, pet-shop, pekara, kafe-bar, restorant, internet-kafe....? Ovie sodrzini prvi mi padnaa na pamet :)
Sekoj komentar i pomos od vas strana mi e dobredojdena...blagodarnost odnapred!

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Gi procitav do sega site mislenja, se soglasuvam za burekot, ednas jadev, ama stom go pamtam znaci epten dobar bese :)))))
Nego gledam deka megu forumdziite ima dobro informirani luge pa bi sakala da ve zamolam za nesto....Rabotam diplomska rabota na tema "Preadaptacija na stokovnata kuka vo Kicevo". Bev, ja vidov stokovnata, ja isposlikav i se toa, megutoa mnogu tesko mozam da dojdam do nekoja verodostojna informacija na istata na internet....dali znaete da mi kazete koga e izgradena, zosto sega pola od dukanite ne funkcioniraat i dali prostorot na katot (ne me pustija da se kacam da go vidam) se koristi kako restorant ili ne funkcionira? (Zboram za novata stokovna, sproti sudot vo Kicevo)
Vo sklop na fiktivnoto prenamenuvanje koe go pravam, sto e toa sto ima potreba da go ima vo stokovnata, sto i fali na okolinata? Supermarket, parfimerija, butici, igroteka, pet-shop, pekara, kafe-bar, restorant, internet-kafe....? Ovie sodrzini prvi mi padnaa na pamet :)
Sekoj komentar i pomos od vas strana mi e dobredojdena...blagodarnost odnapred!
Ај жити се кажи кога си ја сликал/а стоковната? Не верувам дека е скоро. Ваљда пред 10 години било тоа

Член од
15 април 2008
Мислења
20
Поени од реакции
2
Ај жити се кажи кога си ја сликал/а стоковната? Не верувам дека е скоро. Ваљда пред 10 години било тоа
Sto e problemot so stokovnata?? Ja slikav sega vikendot....Zboram za taa sto ja vikate "nova" stokovna posle benzinskata po glavniot bulevar, sproti sudot...

Attachments

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Sto e problemot so stokovnata?? Ja slikav sega vikendot....Zboram za taa sto ja vikate "nova" stokovna posle benzinskata po glavniot bulevar, sproti sudot...
Катот функционира како ресторан, долу скоро се функционира.
Супермаркети во близина имаш 3-4, бутици имаш во самата стоковна, значи не и фалат. Пекара има во близина, парфимерии 3-4 во цел град без промет, пет шоп во Кичево :pos: ресторани еден куп во околината, кафе барови еден куп, интернет кафе има во стоковната.
Абе за Кичево правиме муабет, 15 минути си пеш секаде а се што треба веќе има тоа што го нема значи дека не треба или не знаат да го користат.
Мој добронамерен пријателски совет да си земеш друга дипломска :)

Член од
15 април 2008
Мислења
20
Поени од реакции
2
Мој добронамерен пријателски совет да си земеш друга дипломска :)
Hahahaah...bidna toa, ja rabotam veke....Znaci pet shop nikako :)
A vaka sega razmisluvam, dali mislis deka bi imalo posetenost dokolku bi imalo nesto sto definitivno mislam deka seuste go nema- kuglana? Ili cel eden kat koga bi bil igracnica (kuglanata, vo kombinacija so bilijard i drugi igri)? Bi imalo interes za toa vo Kicevo?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Hahahaah...bidna toa, ja rabotam veke....Znaci pet shop nikako :)
A vaka sega razmisluvam, dali mislis deka bi imalo posetenost dokolku bi imalo nesto sto definitivno mislam deka seuste go nema- kuglana? Ili cel eden kat koga bi bil igracnica (kuglanata, vo kombinacija so bilijard i drugi igri)? Bi imalo interes za toa vo Kicevo?
Интерес ќе се појави, но вложените средства ќе се повратат по 10-15 години или воопшто нема да се повратат.

Член од
2 август 2009
Мислења
1.739
Поени од реакции
136
Што се случува во Кичево, имам инфо дека партиските војничиња прават нереди во моментов таму.. чекам одговор

Член од
30 јуни 2011
Мислења
22
Поени од реакции
2
И јас сум од кичево :sneaky:
Убаво градче
Скоро све што е потребно можеш да го најдеш иако е мал градот;)
@Geordie
Немаше бе нереди толку...малце тоа Комуњарите скапани викаа по плоштадот,правеа некој споредби и на крај изедоа ќотек од вмровците и се така заврши

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.593
Поени од реакции
87.967
И јас сум од кичево :sneaky:
Убаво градче
Скоро све што е потребно можеш да го најдеш иако е мал градот;)
@Geordie
Немаше бе нереди толку...малце тоа Комуњарите скапани викаа по плоштадот,правеа некој споредби и на крај изедоа ќотек од вмровците и се така заврши

АХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХХА Патем најубавото село во Кичево е Цер :)

K

kalimer0

Гостин
Секој ден сум во спортско рекреативниот центар Крушино :)

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Никогаш не сум била во Кичево но затоа сум опкружена со кичевчани, кого и да запознаам од кичево е, чудна работа! Морам да признам дека кичевскиот акцент многу ми се свиѓа, ептен!

Kajgana Shop

На врв Bottom