K
Kiko
Гостин
Абе слек да не сме роднини???
Ако сме частам бурек:icon_bigg
Ако сме частам бурек:icon_bigg
....Macedalien напиша:Киче било отсекоаш закон а особено под Бичинци крај репетиторон отаде Калето. Стефано сум ојдвел да пија еден финџал каве и да ми гледајет.
Киче закон!!!!
Ѓеро бе! Келерите се тапи санки некој трубари се! Ѓеро сакаше и да ме носит на музика за Струга! :star:Trancer4e напиша:....
кој ти глеаше бе на кафе у стефано....Ѓеро или келнерине од стефано а? хахаха
е сеа келнерине не се трубари....али дрвциња се шо нема везе со труба или труби ..... лол4еMacedalien напиша:Ѓеро бе! Келерите се тапи санки некој трубари се! Ѓеро сакаше и да ме носит на музика за Струга! :star:
Еве како го прават... Кичево е единствениот град каде што бурекот со сирење го прават (навистина) СО СИРЕЊЕ. Секаде на друго место се прави со урда! А што се однесува до бурек со месо, искусните кичевски мајстори велат дека тајната не е во зачините (како што многумина претпоставуваат), туку во изборот на месо. Највкусен бурек е комбинација на говедско месо (исклучиво плешка или врат) и овчо месо, во сооднос 2:1.Dj_Madness напиша:Иако сум од Велес ќе морам да признаам дека бурекот во Кичево е поубав,како само го прават?