Кинеските моторчиња

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Шо ке ми кажете за овој мотор некои подетални информации и искуства

Attachments

• 58,6 KB Прегледи: 50

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
asterix_m напиша:
Чим има нешо Hyosungaskama не е добар . Ова ти е право кинеско Гомце.:toe:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
asterix_m напиша:
Комшијата има ваков и знам само дека си залепи Aprilia налепници на него и сите да го мислат демек вози Aprilia мотор.

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Jane напиша:
Комшијата има ваков и знам само дека си залепи Aprilia налепници на него и сите да го мислат демек вози Aprilia мотор.
Ахахаха добра фината, а шо вика за мотророт воопшто

Член од
10 јули 2006
Мислења
77
Поени од реакции
0
Ej a Gilera ili Aprilija na staro za kolku mozat da se najdat ?? do 1500 evra moze li ?

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Somebody напиша:
Ej a Gilera ili Aprilija na staro za kolku mozat da se najdat ?? do 1500 evra moze li ?
Можеш, ке отидеш на автопазар има до 50 сс се околу 1200-1300 евра

dexter

Бадијала!Форум
Член од
16 јуни 2005
Мислења
472
Поени од реакции
3
Велат запчаниците биле пластични на кинеските скутерчиња. :toe:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
dexter напиша:
И мене така ми кажуваа, ама некои од форумов ме нападнаа.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
asterix_m напиша:
Ахахаха добра фината, а шо вика за мотророт воопшто
Го немам прашано, ама пред некој ден го зема. Имаше априлиа 50цц го смени за таков како на сликата.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
dexter напиша:
100 пати кажав по форумот. размислете логички: Дали е возможно да бидат пластични??? Дали ќе го поднесат оптоварувањето кое го ствара преносот. Тоа е само глупа пропаганда или урбан мит.

И пак истиот муабет: 95-96 таков муабет имаше и за Хјундаи Аксент, а претходно и за Пони, па немаше врска.

Член од
17 март 2007
Мислења
40
Поени од реакции
1
ја имам кинеско моторче(баотиан 125 цц) го купив во август 2006 и имам поминато 1600 км и нема за шо да се пожалам. троши 3л на 100 км оди 100 км-ч. го купив 1000 евра и сега за сега сум презадоволен.вреди за парите

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Дечки...дај не го тупите многу...Апрлија...маприлија. Така викаа на почеток и за Daewoo,Hyndai па ги надвозија европските коли...
Ако си го чувате моторчето, сервис, масло, бензинче...ќе ве носи било каде и колку сакате. Не би дал 2500 за тротинет...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Брачед ми има QinQui (КвинЏи) му падна на наградна игра. Моторчето не е нешто посебно ама го вози секаде. Мах 40 км/ч доволно е за низ градските метежи. Е сега нема доволна сила за да се качува по големи угорнини без залет ама тоа е. (живеам на баиро најгоре и ретки се 50 кубици веспи што можат да качат сам човек нагоре, за двајца не правиме муабет).

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Volkswagen напиша:
Дечки...дај не го тупите многу...Апрлија...маприлија. Така викаа на почеток и за Daewoo,Hyndai па ги надвозија европските коли...
Ако си го чувате моторчето, сервис, масло, бензинче...ќе ве носи било каде и колку сакате. Не би дал 2500 за тротинет...
Непосредно откако ја отворив темава лани, си купив Априлиа. Пред да ја купам, седнав на Априлиа да ја пробам, па кога седнав на кинеските да ги пробам беше како да седнувам на точак. Можеби на прв поглед кинеските се нашминкани, поготово новите модели кои ги донесоа оваа сезона, но квалитетот на Априлиа е несомнен. Стабилност (у пичку матер се тешки, кинеските се како ветрушки), издржливост и неподложност на расипување (кинеските кои ги купија лани,оваа година тропаат како тенџериња), разликата е очигледна. Кој возел, знае. Исто како и кај автомобилите.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Aprilia имам возено 2-3 пати, чувството не се опишува, стабилност, амортизација, брзина...кинеско како томос да возиш со друга маска.

Kajgana Shop

На врв Bottom