И мене ми е дотолку смешно што не би сакала да верувам дека е вистина но за жал е обратното ,сеуште мислиме дека такви работи би требало по логика од премногу гледање амерички филмови да се случуваат некаде во некое америчко гето но за жал сето тоа се префрли и се случува тука, па нели до пред неколку месеци на територија на косово открија болница за нелагално пресадување и шверц со органи... не би сакала да верувам во најстрашното се надевам дека малото душиче што побрзо ке го најдат.Малце ми е смешна приказната за киднапирање и човечки органи а уште повеќе продавање на детево на трговци кога во тој реон децата на прсти се бројат и секој ги знае и ако ги снема одма прашуваат за нив.
Второ :околу 7% до 11% од Ромите родени во рм не се заведени во книгата на родените тие буквално како да не постојат ,што значи и лесно можат да испарат никој не се интересира за овие деца дали се живи или мртви дури ни социјалните служби кои редовно ги собира
Некако нелогично ми е да киднапираат дете во реон каде нема многу деца и каде сите се знаат ,зошто би иделе во мариово кога ене каде им е шутка и дури ида пријават цајканите сериозно нема да го сватат случајот ќе мислат дека нивното дете некаде питачи или се проституира.
Денес се зборува дека во Радовиш имало некое црно комбе, без табли, кружело низ циганската маала. Викаат дека некое циганче го немало цел ден, изгледа било киднапирано.
Кој?......Каде?Е сега jас колку што имам чуено , незнам баш точно каде, на родителите им било оставено во пластмасово кесе детето без органи. .
pa neli i najdoa teloto be taka se zborese :nesum: