iksimkd
ШшшШшшШ...
- Член од
- 31 јули 2007
- Мислења
- 5.000
- Поени од реакции
- 2.184
Има многу такви. Баш вчера со мој прв братучед 2 саата разговаравме на оваа тема. Демек никогаш не сме биле држава, ако не бил Тито ние немало да имаме држава денес. Не знам од каде учел историја, ама сигурен сум дека е од погрешно место.Samo retardirani mozat da veruvaat deka Makedoncite se izmisleni vo 1945 od Tito.
Патем интересно ми е нешто што дознав пред скоро време. Имено актуелниот премиер на Бугарија, Бојко Борисов има Македонско потекло, односно баба му била Македонка која живеела во Ново Село или околината на Ново Село, општина која се наоѓа на два километри од Бугарската граница, а некаде 30-40 километри од Струмица. Незнам дали овој податок е некаде официјално потврден, но ова го дознав од извор кој се занимава доста со политиката во Бугарија, а има и сопствени бизниси таму.
Интересна ми е тенденцијата најголемите Бугараши, односно негатори на Македонскиот народ да водат потекло баш од Македонија. Дали сме до толку ние Македонците измешани да не знаеме кои сме и што сме па се мразиме самите себе или пропагандата е толку голема и силна што самите се негираме...