- Член од
- 1 февруари 2007
- Мислења
- 13.039
- Поени од реакции
- 2.270
Ако се уште не си видел, това значи,дека не читаш што ти пишуваме. Во таков случаj ти препорачувам или да идеш на офтамолог или да се вратиш една страна наназад и да видиш што ти напишав, а това е :Ќе ти одговорам на се што си нашкрабал овде, за да не измислуваш дека бегам.
Само да си знаеш, одамна ми е позната вашата ефтина тактика на спамираање со глупости и вртење во круг со страници и страници без да се каже ништо и да се подзаборави или затскрие делот од темата што ве боли.
Јас до сега, освен оној пост на tarikat каде јасно ве изедначи т.е. поистовети со Турците, не сум видел ниеден одговор на моето прашање.
Ако грешам, еве повторно постирај директно после мојов пост, па да видам и јас и сите кој е твојот одговор.
Абсолутно се слагам,дека вашата тактика е да спамирате едно и исто и да не читате што ви постираме, што ви прашуваме... диалог - никаков.Ако треба да генерализирам и да ти дам точен и конкретен отговор- бугарите - индоевропеjски народ от групата на иранските народи, со силно вмешуване на словени, кои преди това са претопили во себе, траки, гети, пеонци и така натаму...
Абе ти дали си нормален?
Што е сега муабетот, дека ордата на Аспарух била од различен народ или етнички "произход" од самиот него ли?!?
Или да не сакаш да кажеш дека Исперихчо дојавал овде на чело на "Славјани"..?!?
Ем читал,ама пак не дочитал. Аспарух како иде тука не носи ЦЕЛИОТ народ со себе си. Тука има луге, алооо.
Ти не можеш да ставаш един знак на цела држава и то само от това каков бил монархот, при положение дека државата е составена от многу племинja.
Врати се малце поназад, ке видиш што сум ти постирал. Молк от тебе 2 пост.Немој да ми се правиш абдал со сила бре болгарче.
Убаво знаеш дека не само што е ова специјална тема, туку и јас лично откако го поставив прашањето ги замолив Македонците да не постираат и да не влегуваат во дискусии со вас, се додека не видиме еден или повеќе обиди за давање одговор.
А дискусија може да водиме кога некој од вас ќе собере сили и ќе даде конкретен одговор, со разработена теза.
Арно ама се што досега видовме е спам-спам-и-уште-спам.
Ти реков и погоре, ако си стварно убеден дека си одговорил, ре-постирај го тој твој одговор веднаш после мојов пост па да видиме дали си во право или не.
Дали jaс ставив клипови за Волшка Бугариja и зачепках темата? Не,ако не памтиш - врати се назад. Ако сакаш да дискутираш за таа држава - прво отговори на прашаниjaта, а и заборавив ако може без ваков императивен менталитет. Това не ти е полициска станица!Хаха, ти дефинитивно не си токму изгледа.
Знам дека ви е тешко бе господинче, и дека ќе пукнете од мака, ама што да ви правам, со години дрочите овде за се и сешто, и кога човек ве прашува наједноставно прашање, наместо да одговорите се глупирате до бесвест.
Мене ич не ми чуе за волшка Бугарија бе, јасно ли ти е?
Тоа е дел од вашата историја, кој очигледно не ви е јасен.
Таму си се јавуваат луѓе и во континуитет (веќе цел век и кусур) велат ние сме БУГАРИ..!
За не знам коj пат, не си го прочитал.Доста добро сум ти опишал 3 етапа. Ако не сакаш да читаш - признаj си го.КОИ СЕ, ОД КАДЕ СЕ, КАКВИ СЕ ЛУЃЕТО ШТО ДОШЛЕ ОВДЕ НА КРАЈОТ НА 7 ВЕК СО АСПАРУХ-ИСПЕРИХ НА ЧЕЛО, А ЧИЕ ИМЕ ВИЕ ДЕНЕСКА ГО НОСИТЕ...?!?
За жал до сега одбиваш да читаш. Не е моj проблем.Абе абдал, џабе везеш гоблени, Васил Иљов не е историчар во Македонија, и никој не го зема сериозно.
За разлика од тоа, како што гледаш освен цитати од книги за вашата историја пишувани од вашите најпознати историци, ти давам и линкови од денешни, демек научни експедиции за барање на вашиот "произход" по светов.
Нјет, нјет...
За жал НЈАМА никаков одговор до сега.
Донски, него сериозно го зимате?
Ако уште не си разбрал, не сме во килиja на удба.Ти кажав, и пак ќе ти повторам, (иако ти е кристално јасно, сепак...):
НЕ СИ ТИ ТОЈ ШТО ТУКА ПОСТАВУВА ПРАШАЊА!
Ако тоа ти е твојата омилена теорија, или во која највеќе сакаш да веруваш, повели образложи си ја и поткрепи ја со факти, па тогаш може да дискутираме и да видиме што е и како е.
П.С. Ти смучиш ли коњска крв..?
А за конската крв, не ние jaдеме луге. Вака ви плашеха во минатото, па еве днес конска крв се апдеjтнахте.