Квалификации за СВЕТСКО ПРВЕНСТВО 2022

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.407
Поени од реакции
85.359
Има ли ВАР во овие квалификации?
Никој не одговорил, а и мене ме интересира ова..

Претпоставувам дека зависи од стадион до стадион? Некои стадиони знам дека имаат можност за ВАР, сигурно на пример во Англија може, зошто да нема..
Ама Гибралтар?

И дали би важеле истите правила за сите или?

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Србиве добро играат. Имаат лесна група, а дополнително со победава над директниот конкурент можат да изборат бараж, а што да не и за прво да се борат.
Инаку среќа за нив што на Ирците не им досуди чист пенал судијава во 50-60 минута.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.804
Поени од реакции
26.868
Хрватска никогаш волку слаби не биле. Можеби е само почетна грешка и лоша партија но после ланската Лига на Нации ништо чудно да паднат во втор шешир фаворити.

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.120
Поени од реакции
3.888
Хрватска никогаш волку слаби не биле. Можеби е само почетна грешка и лоша партија но после ланската Лига на Нации ништо чудно да паднат во втор шешир фаворити.
Очекувано беше дека ќе паднат по светското.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Украина извадила 1-1 на Франција во гости. Имаат стварно одлична репрезентација, тешко ќе биде и против нив на ЕП.

Инаку што е со Рајан Гигс, гледам друг ги водел прптив Белгија вечерва, а уште е официјално селектор на Велс? Има некоја суспензија?

Член од
5 март 2018
Мислења
16.705
Поени од реакции
19.009
За Хрватска не ме чуди, доодени сите играчи. Одбраната му е прича сама за себе.
На Европско во група се со Англија, Чешка и Шкотска. Мислам дека ќе извисат и нема да се пласираат понатаму.
Чесите не ги гледав денес ама имаат интересни играчи, оној Соучек стапот има многу добра сезона во Вест Хем заедно со Цуфал ( ваљда го кажав правилно), еве го денес хет трик.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Украина извадила 1-1 на Франција во гости. Имаат стварно одлична репрезентација, тешко ќе биде и против нив на ЕП.

Инаку што е со Рајан Гигс, гледам друг ги водел прптив Белгија вечерва, а уште е официјално селектор на Велс? Има некоја суспензија?
Брат му бил на службен пат...

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.881
Поени од реакции
2.872
Србиве добро играат. Имаат лесна група, а дополнително со победава над директниот конкурент можат да изборат бараж, а што да не и за прво да се борат.
Инаку среќа за нив што на Ирците не им досуди чист пенал судијава во 50-60 минута.
Sreka za srbive sto golmanot na Irska bese katastrofalen.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Не беше пенал ако мислиш на ситуацијата кога С. Митровиќ уклиза.

Супер утакмица изиграа иако примија 2 мртви гола, ок ај првиот, ама вториот дефинитивно не смееше да се прими.
Пикси убаво збори на интервјуа, има идеи, сметам дека има доста авторитет и не би подлегнал на менаџерски игри ко што и самиот си кажа. Да видиме ѕвездите како ќе го слушаат само иако во моменталниов состав не гледам да има некој што би се курчел и би праел кланови.

Тадиќ од утакмица во утакмица само докажува за каква класа од играч станува збор. Доктор. Никад немале ваков плеј србите уште од времето на Пикси пред 30 години.

Ако не ја поминат групава нека се распаднат слободно.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932

Супер утакмица изиграа иако примија 2 мртви гола, ок ај првиот, ама вториот дефинитивно не смееше да се прими.
Пикси убаво збори на интервјуа, има идеи, сметам дека има доста авторитет и не би подлегнал на менаџерски игри ко што и самиот си кажа. Да видиме ѕвездите како ќе го слушаат само иако во моменталниов состав не гледам да има некој што би се курчел и би праел кланови.

Тадиќ од утакмица во утакмица само докажува за каква класа од играч станува збор. Доктор. Никад немале ваков плеј србите уште од времето на Пикси пред 30 години.

Уште неможе ништо да се каже бидејќи со репрезентацијата е од понеделник, така д после Азербејџан може да правиме муабет каде сме и што сме... инаку иако Митар направи шоу, мене ме одушеви Влаховиќ со неговата игра, ако му наместиш топка ретко промашува, такви нападачи од увек сум поштувал, додека Тадиќ ништо ново.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594

Тадиќ е виртуоз. И во Ајакс си гази. Тој им е вака попознат и овој Милинковиќ-Савиќ. Интересно е што немаат некојa ѕвезда. Јовиќ требаше да е, ама изгледа ништо од тоа. Ќе биде тешко за пласман на СП за сите репрезентации преку плеј оф, жестока е конкуренцијата. Еве како оди тоа:

Play-off stage: The 10 group runners-up would be joined by the best 2 Nations League group winners, based on the Nations League overall ranking, that finished outside the top two of their qualifying group. These 12 teams will be drawn into three play-off paths, playing two rounds of single-match play-offs (semi-finals and finals, with the home teams to be drawn), with the 3 path winners qualifying for the World Cup.

Што значи, ако не грешам, првите од група Б и Ц од ЛН ќе им се приклучат на второпласираните(пошто првиот од група А очекувано е да биде прв или втор во својата група). Ова отвора прилика и за нас. Но најдобро ни е да не калкулираме сега, т.е. да си ги тепаме Германците 2 пати дома и гости, па после тие нека му ја мислат за плеј оф.

Последно уредено:
Член од
23 август 2010
Мислења
39.542
Поени од реакции
114.821
Ќе игра и Јовиќ бе, почна да игра и да дава голови во Франкфурт, ако остане здрав сигурно ќе игра. Добра навална линија имаат Србите, Митровиќ, Влаховиќ, Јовиќ, Тадиќ, по страните Костиќ и овој од Легија вчера што играше лево, десно не знам Гајиќ ваљда, а и одбраната не е за фрлање, Блеки како лидер и до него Павловиќ и Митровиќ како талентирани момци, особено овој Митровиќ ми остави добар впечаток.

Убаво вика Џонтра, може Пикси да ја стабилизира репката, ете ги избаци кансорите у тим, вечните Коларов, Матиќ и компанија, има искуство и пред се авторитет зашо е име во српскиот фудбал.

Белгија иначе е нереално јака и мене лично ми се топ 3 фаворити и на СП и на ЕП.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Овој Урош Рачиќ од Валенсија е исто многу солиден играч. Физички е ѕверотиња, а и тој од Хетафе Максимовиќ не е лош. Иако Рачиќ мислам ќе биде многу подобар од него.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.597
Поени од реакции
6.365
Феликс нека си фати навреме патот од Атлетико, дечкото има невидена техника, магија во нозете. Сношти си поигруваше со противникот. Португалците имаат најдобра репрезентација од кога ги гледам. Мене ми се први фаворити, оред Франција.

Kajgana Shop

На врв Bottom