M
Mussolini
Гостин
pred se prosti za kasnenjeto i tastaturata so koristam ama ne mozev poinaku namalku u taj moment.По што се разликуваат од оние што живеат во Рим?
razlikite se mn i se dosta ocigledni. pred se mentalitet i pristapot kon rabotite e razlicen. rimjnaite se otvoreni za muabaet, da se poseguvaat i dr. dodeka pak, piacentinite nastrana od faktot so se smetat za "finti milanesi"(lazni milanisti), se dijametralna sprotivnost od toa so se rimjanite. za uste podobro da ti stvoram idea kakvi se tie od jug za razlika od severot, ke ti kazam samo oti tie so se od jug gi sakam isto kako da se Makedonci. oni ti se kakov eden vid na nasi, balkanski coveci ama od drugata strana na moreto.
ne znam kolku uspeah da ti stvoram idea ama toa e toa... eden den ko ke dojdes tuka sama ke ja vides razlikata
--- надополнето: 15 јуни 2012 во 04:32 ---
dozvoli da te ispravam: makedonci od drugata strana na moreto samo...По тоа што се македонци xD
Балканкан се дешава на темава.
--- надополнето: 15 јуни 2012 во 04:35 ---
inace ti deka zivees u it?Се потпишувам на листата
сертификат и модул и јас имам навика да ги македонизирам именкиве според мене, поправилно би било
certificato - потврда, уверение
modulo - формулар, образец
jas gi makedonizirav za da ne izleze mn "de videjte me" ako gi napisaah na italjanski mada za nekoi zborovi mn e polesno da gi kazuvam na it otkolku na mk..