Кајгана психолог

M

marsovka

Гостин
mojot problem:
posle razocaruvanje od dolga vrska nekako kako da se otuguv,vo pogled ljubov i seks.bez vrska sum 1god ,se zatvoram vo nekoj krug na iskacanje samo so najdobri prijateli i ne se zalam si pominuvam top.no sekoja vecer legnuvam so mislata:uste sum sama.problemot mozebi e do mene zatoa sto na sekoj mu naogam mana.ne patam od narcisoidnost ili sl ,ednostavno bi sakala da mozam da se svrzam so nekoj,no ne uspeva.nikako nemozam da se odvojam od slikata koja ja iam napraveno za idealniot.a nego go nema.ednostavno mi se gadi od site i preteruvam so moite kritiki.a so e uste poloso tie 2-3ca na koj sum se ponadevala posle dolgata vrska ispadnale kreteni kako i tojpredhodniot i samo mi nabile kompleksi deka sum prosecna licnost i nemoze da si go doozvoli sovrseniot sto go bara.uste eden problem premnogu sum kriticki i pesimisticki nastroena,se osekam kako mojata misija na ovoj svet da zavrsila,so 18 god iam preziveano se i zivotot koj i onaka e bezmislen i se sveduva samo na sablon ke mi bide prava linija.ako za nekoj nesto e super mene mi e prosecno,ako e sredno mene mi e loso.neznam vo sto e problemot,se mi e nekako iziveano.
??

sorry za latinica
Тоа ти се вика депресија комбинирано со емоционална тупост и апатија како резултат на емоционаланата рана која имаш добиено од прекин на врската па сеа твојата потсвест се обидува да ги задуши сите емоции .

Тешко се излегува од магичниот круг на депресијата вообичаено треба да почнеш позитивно да размислуваш инаку лошо ти се пишува ,

Почни со тоа што ќе отидеш во парк и ќе ја гледаш природата со поглед на дете,како ова дрво станало големо,како изникнува тревата ,како тревата е зелена а небото сини гледај ја околината со вчуденост а после тоа ќе се префрли и во твојот мозок па полека полека се ќе ти изгледа магично,само тоа теба да се повторува седење пред компјутер и во полумрачна соба не ти помага ни од физиолошки аспект

Исто така бидејќи се преживеала разочарување на толку млада(18) тоа ќе ти изгледа како крајот на светот па сеа си во фаза на вид женски шовинизам(сите машки се свињи) затоа ти препорачувам слепо влубување и неколку мувања за терапија исто така прошетки во природа и вежбање,и многу на сонце шетање.

Запомни доблесите на луѓето не привлекуваат а ги сакаме на поради нивните мани

Не грижи се само треба да почнеш да гледаш на се со позитивен поглед и by the way уживај додека си сама и глеј што почесто да разговараш со луѓето од кај знаеш може ќе ти се погоди некој ,
:pipi:
И не се вреднувај според фактот дали си сама или не ако имаш дечко тоа не значи дека вредиш повеќе
јасно инаку ти доаѓам таму .....:smir:

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
ako za nekoj nesto e super mene mi e prosecno,ako e sredno mene mi e loso.neznam vo sto e problemot,se mi e nekako iziveano.
??
Да не ја тупам многу...ама сепак ќе ти кажам две-три работи...

Како прво...за разлика од претходно ти сега си оформена личност...и бајаги си созреала...затоа се ти е просечно шо го прават твоите врсници и врснички!

А тоа што немаш воља за ништо ....па види ...земи дружи со некој постари и многу по зрели од тебе и ќе видиш како ќе почнеш поинаку да гледаш на работите...тоа ти е лек за депресија...(оти кога си во депресија избегавај луѓе со мало IQ да те опкружуваат...оти ќе те доведат до лудило)

И сватете еднаш за секогаш депресијата е период!!!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ја неам никакви проблеми пошо сум феноменално совршен, али имам луд комшија. Него треба да го посматрате.

Член од
23 јануари 2008
Мислења
79
Поени од реакции
1
ke go probam toa so prirodata:)
inace za depresijata i muabetot poise muvanje i druzenje,ne.
naprotiv po raskinuvanjeto na vrskata otidov duri i vo krajnost premnogu muvanje i zabava.ali ete celo vreme i pokraj toa sto site mislat deka sum presrekna i ziveam turbo,ja vo potsvest go iam toa deka nikad nema
da iam vistinska ljubov so nekoj i cel zivot se ke mi se sveduva na glupava zabava.poslednive meseci se srediv i resiv malce da se smiram i pomalce muvanje zabavi ludosti i sozrevam da,no ete custvoto i mislata deka cel zivot ke bidam ''napatena'' i nerazbrana se poise se razviva

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Ја неам никакви проблеми пошо сум феноменално совршен, али имам луд комшија. Него треба да го посматрате.
Насоки нешто за типот на двогледот за посматрање и агол на поставување на посматрачницата? :pos:
Совет: ти сам немој да го посматраш пошто ако го ќе треба после на темава да те посматраат. :pipi::icon_lol:

M

marsovka

Гостин
ke go probam toa so prirodata:)
inace za depresijata i muabetot poise muvanje i druzenje,ne.
naprotiv po raskinuvanjeto na vrskata otidov duri i vo krajnost premnogu muvanje i zabava.ali ete celo vreme i pokraj toa sto site mislat deka sum presrekna i ziveam turbo,ja vo potsvest go iam toa deka nikad nema
da iam vistinska ljubov so nekoj i cel zivot se ke mi se sveduva na glupava zabava.poslednive meseci se srediv i resiv malce da se smiram i pomalce muvanje zabavi ludosti i sozrevam da,no ete custvoto i mislata deka cel zivot ke bidam ''napatena'' i nerazbrana se poise se razviva
па така кажи
следниот пат за напомена за подобра дијагноза кажете убаво се као сте се однесувале последние неколку години по можност и целиот живот инаку лош совет ќе добиете

Вака ти си во оној период во кој сите твои врсници ти изгледаат незрело лек отиди на факс таму ќе најдеш позрели луѓе кои ќе разберат или почни дасе дружиш со постари
Иако има свои предности и со помали од тебе ти глеј само убаво да си поминеш не се замарај со многу мислење бидејќи кога ќе стигнеш на факс или работа тогаш ќе жалиш за времето поминато во соба со четири ѕида биди весела и секогаш барај го позитивното во луѓето

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Имам мало проблемче.
Стално мислам само дека некој сака да ме зезне и секоја постапка на другарите мене ми е сомнежлива..
Сакам да кажам немам доверба воопшто во никој на светов ама апсолутно никој

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Имам мало проблемче.
Стално мислам само дека некој сака да ме зезне и секоја постапка на другарите мене ми е сомнежлива..
Мора да застанеш и да размислиш малце кој од другарите колку и кога ти помогнал во минатото, кој ти се нашол во ситуации кога највише ти требале и така натаму. Ако има таков ќе му веруваш нему, ако нема таков продужи си даље :)

А тоа што немаш доверба е можеби од континуирани преживеани ситуацији/случки од тој вид.

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Мора да застанеш и да размислиш малце кој од другарите колку и кога ти помогнал во минатото, кој ти се нашол во ситуации кога највише ти требале и така натаму. Ако има таков ќе му веруваш нему, ако нема таков продужи си даље :)

А тоа што немаш доверба е можеби од континуирани преживеани ситуацији/случки од тој вид.
Па размислував за тоа но однесувањето му некако како да сакаат да ме зезнат а можеби проблемот е до мене пошто јас добро се изгорев еднаш и сега не сакам уште еднаш
А едно знам дека ако продолжам вака ќе немам другари

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Па размислував за тоа но однесувањето му некако како да сакаат да ме зезнат а можеби проблемот е до мене пошто јас добро се изгорев еднаш и сега не сакам уште еднаш
Ја мислим вреди да пробаш да почнеш да им веруваш. Навлези во нивните проблеми, пробај да им помогнеш па ако ти се другари ќе ти вратат за тоа а ако те заебат барем ќе знаеш дека не ни вреди да го губиш времето со нив а и свакако не се умира од тоа да те заебе другар :)

DeepPurple

* Belly Fairy *
Член од
16 јануари 2009
Мислења
121
Поени од реакции
10
Obidi se barem malko da im se posvetis na niv, pokazi im deka gi sakas i deka im veruvas. I kreni si ja doverbata, najvazno ne se somnevaj so sekoj niven cekor

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Obidi se barem malko da im se posvetis na niv, pokazi im deka gi sakas i deka im veruvas. I kreni si ja doverbata, najvazno ne se somnevaj so sekoj niven cekor
Ама вие не сваќате дека еднаш доообро се изгорев пошо верував јас размислував на сето тоа ама едноставно не ми дава срцето да верувам

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Имам мало проблемче.
Ваљда некој лембек те заебал у животот. И затоа сега си викаш поарно да спречам отколку да лечам. Најпрво ослони се на блиските, почни да градиш постепена доверба со некој од друштвото, затоа што секој човек не е остров... Мора да има некој во кого веруваш ако ништо друго за да ти се најде во иднина. Друга работа, не мисли секогаш на последиците од ,,заебувањето". Некогаш патот вреди милион пати повеќе од целта... :back:

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Ваљда некој лембек те заебал у животот. И затоа сега си викаш поарно да спречам отколку да лечам. Најпрво ослони се на блиските, почни да градиш постепена доверба со некој од друштвото, затоа што секој човек не е остров... Мора да има некој во кого веруваш ако ништо друго за да ти се најде во иднина. Друга работа, не мисли секогаш на последиците од ,,заебувањето". Некогаш патот вреди милион пати повеќе од целта... :back:
Kako да градам доверба кога едниот се прави ку*от ме боли за вас јас сегде сам ќе одам а секогаш му помагам...
Другиот се на заебанција му е не можиш да направиш муабет..
Третиот го немам видено доооолго времепошо не излегува не е на мсн практично го нема...
И да не редам

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
АААААААх не верувам.
Јас пред никого не ја искажувам мојата сомнежливост но не можам ни да се опуштам неможам да се забавувам ако ме сваќате

Kajgana Shop

На врв Bottom