Кајгана психолог

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
хммм... епа вака, честопати се палам, сеири си тераме, едно друго, и обично се случуе да кажам некоја шала на некого и тој сериозно ке ме сфати и се налути...
не се случувало еднаш па да е до другата личност, многу пати ми се случувало тоа.. па дајте помош...
Убаво си кажа Марсовче, јас би надополнила уште дека треба да внимаваш пред кого, колку и на кој начин се шалиш. Битно е да добро да ти го познаваат начинот на шалење и намерата за да не дојде до недоразбирања. Обично ептен можеш да се опуштиш пред луѓе кои добро те познаваат. Затоа јас превентивно пред да се нашалам со непознати или помалку познати нагласувам дека се шалам.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Фаља ви на сите, вчерашниот ден помина енд ајм алајв:je: Посериозни последици по здравјето немав, ниту се учукав у снегот, све е океј! :back::back::back: Тенк ју!

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.518
Поени од реакции
8.244
Убаво си кажа Марсовче, јас би надополнила уште дека треба да внимаваш пред кого, колку и на кој начин се шалиш. Битно е да добро да ти го познаваат начинот на шалење и намерата за да не дојде до недоразбирања. Обично ептен можеш да се опуштиш пред луѓе кои добро те познаваат. Затоа јас превентивно пред да се нашалам со непознати или помалку познати нагласувам дека се шалам.
да, но никогаш не сум мислел лошо кога се шалам, а тие така ме сфатат дека сум спуштал,сум бил многу директен и сл...
не се опуштам пред никого, со секого сум ист...

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
да, но никогаш не сум мислел лошо кога се шалам, а тие така ме сфатат дека сум спуштал,сум бил многу директен и сл...
Има луѓе со кои можеш и луѓе со кои не можеш да се зезаш. Така и треба да ги процениш во случајов и да се однесуваш кон нив соодветно. Можно е едноставно луѓето со кои се дружиш да не сфаќаат шали. А исто така преиспитај се дали можеби сепак, си премногу отворен. Следниот пат кога ќе сакаш да се пошалиш со нив, или да им кажеш нешто,размисли 2 пати. Стави се на нивно место, замисли дали тебе би ти било во ред некој да ти се обрати на начинот на кој ти им се обраќаш. Ако мислат дека си несериозен, обиди се некогаш да направиш и сериозен муабет на некоја тема. Ќе ги изненадиш. :smir:

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
да, но никогаш не сум мислел лошо кога се шалам, а тие така ме сфатат дека сум спуштал,сум бил многу директен и сл... не се опуштам пред никого, со секого сум ист...
Ама тоа ти знаеш што си мислел со шалата, другиот не. :) Не секогаш постапките, зборовите, намерите ни се препознаени од другите на начин на кој ние сме замислиле. Понекогаш точно ќе го протолкуваат она што сме сакале да го кажеме, но понекогаш и сосема во друга насока. Се` зависи од другиот, од неговата перцепција на нештата, од неговите сфаќања, искуства и сл. Затоа не со сите луѓе се однесува исто. Фино е тоа што ти сакаш да си константен и свој, ама мора да постои адаптација кон нештата, дури и при општа комуникација со луѓето. :)

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Епа еве шали се со мене и готово...
Пошо мене ич не ми е гаље кој како мисли за мене и што зборува за мене ако сакаш да правиш мајмун од мене сам си се правиш мајмун...
Сваќам заебанција а и кога некој навистина мисли си го правам заебанција....
Ете таков сум јас и мислам дека нема што да менам а и сакам вие да ми кажите за ставов што мислите....
Јас мислам дека сите треба да се ко мене и да си се заебаваме до бескрај....

Член од
25 август 2008
Мислења
34
Поени од реакции
0
Ете таков сум јас и мислам дека нема што да менам а и сакам вие да ми кажите за ставов што мислите....

Сите да се како тебе земјата ке биде најубаво место за забава :) вакви типови на луѓе најмногу ценам :salut:

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.518
Поени од реакции
8.244
Епа еве шали се со мене и готово...
Пошо мене ич не ми е гаље кој како мисли за мене и што зборува за мене ако сакаш да правиш мајмун од мене сам си се правиш мајмун...
Сваќам заебанција а и кога некој навистина мисли си го правам заебанција....
да, ама многу малку се таквите како тебе...
а тие луѓе околу мене, се доста повредливи, многу лесно се лутат и тн...

Член од
8 ноември 2008
Мислења
224
Поени од реакции
2
Не знам веке како да излезам од оваа ситуација. Еве веке две недели се обидувам да се справам со мојов проблем но тоа никако не ми успева. Се трудам да и казам на мојата најдобра пријателка дека често пати претерува со своите "проблеми". Смета дека се наоколу се врти околу нејзи, смета дека таа е центар на светот. Кон мене се однесува како да сум и рамо за плачење а кога таа ми е потребна мене, ја нема никаде. Секоагаш кога и да ми се јави за на кафепиење, секогаш сум тука за нејзи, постојано ја ислушувам и давам пријателски совети и пнастојувам да и ги решам проблемите. Знам дека мозеби ќе си помислите како јас сум здодевна и како ова е веќе општо познат проблем и го имаат сите, но јас сум во очајна ситуација. Таа многу ми значи и не сакам да ја загубам како пријателка но исто така не сакам. Ве молам дајте ми совет.

Член од
12 јануари 2009
Мислења
26
Поени од реакции
0
Не знам веке како да излезам од оваа ситуација. Еве веке две недели се обидувам да се справам со мојов проблем но тоа никако не ми успева. Се трудам да и казам на мојата најдобра пријателка дека често пати претерува со своите "проблеми". Смета дека се наоколу се врти околу нејзи, смета дека таа е центар на светот. Кон мене се однесува како да сум и рамо за плачење а кога таа ми е потребна мене, ја нема никаде. Секоагаш кога и да ми се јави за на кафепиење, секогаш сум тука за нејзи, постојано ја ислушувам и давам пријателски совети и пнастојувам да и ги решам проблемите. Знам дека мозеби ќе си помислите како јас сум здодевна и како ова е веќе општо познат проблем и го имаат сите, но јас сум во очајна ситуација. Таа многу ми значи и не сакам да ја загубам како пријателка но исто така не сакам. Ве молам дајте ми совет.
jas bi ti rekla da sednes i da zboruvas so nejzi, zatoa sto povece ce bide povredena ako eden den ti zdo***ci nejzinoto ponasanje i se iskaras so nejze, namesto da pravite moabet.

M

marsovka

Гостин
девојко ти имаш две опции
Првата да продолжиш вака и некој ден твојата другарка ти ќе заборави дека ти постоиш заедно со нејзиниот нов дечко или друштво
Или ќе направиш сериозен и искрен муабет без заобиколувања се у фаца ќе и кажеш
И после ако не ти се налути тогаш таа сака сеуште да ти биде другарка или пак сеуште не завршила со искористување на тебе
Потоа стига оној другиот дел таа ќе ти рече извини и ќе ти се умилкува и можеби ќе го смени однесувањето спрема тебе за некое време може и не како и да доколку продолжи да се однесува исто или пак после некое време пас се врати по старо тогаш ја игнорираш ис и наоѓаш ново друшто или другарка не крај на светот ако ја откачиш

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Ах мори мајко... Ќе и кажеш одма сада одма дека сакаш да ти посветува и на тебе внимание. Дека треба да има реципроцитет, дека те полни со негативна енергија и чувство на искористеност кога ти се` обраќа како на психолог 24/7 без да помисли дека можеби сакаш едноставна кафе пиенка со трачање без многу замарање. Ако не упали, не ја регистрирај и менувај тема кога ќе почне да се жали и да кука. Секогаш пали ова, проверено. Едноставно кажи, ај мењаме тема... Ај да зборуваме за Александар од Операција Триумф или за новите машини за перење на горење... Или пак, наметни некоја твоја дискусија, нешто повесело. :back:Ако не ти помогнав, викни ме ја да и кажам:smir:

Член од
8 ноември 2008
Мислења
224
Поени од реакции
2
vi blagodaram mn na 3te za sovеtite. Ve poslusav, sednav i zboruvav so drugarka mi i sega ce vidam rezultati...prvo koga i kazav sto me nervira taa pocna da mi veli deka preuvelicavam i deka ne e taka i mn burno izreagira i najverojatno se naluti, no posle 2 casa mi se javi i mi rece deka uvidela deka odnesuvanjeto ne i e vo red i deka ce proba da se smeni... vi blagodaram ushte ednash na sovetite i se nadevam go vrativ drugarstvoto kako shto bese i porano...

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
vi blagodaram mn na 3te za sovеtite. Ve poslusav, sednav i zboruvav so drugarka mi i sega ce vidam rezultati...prvo koga i kazav sto me nervira taa pocna da mi veli deka preuvelicavam i deka ne e taka i mn burno izreagira i najverojatno se naluti, no posle 2 casa mi se javi i mi rece deka uvidela deka odnesuvanjeto ne i e vo red i deka ce proba da se smeni... vi blagodaram ushte ednash na sovetite i se nadevam go vrativ drugarstvoto kako shto bese i porano...
Во ред, веројатно нормално е првата реакција да биде бурна. Изгледа она и од себе се изненадила, изгледа и несвесно претерувала зошто не наишла на отпор од твоја страна. Сега остави малце простор, малце не-кафепиење, доволно за она да сфати дека грешела и да ти се обрати со сменет однос. :smir:

Член од
23 јануари 2008
Мислења
79
Поени од реакции
1
mojot problem:
posle razocaruvanje od dolga vrska nekako kako da se otuguv,vo pogled ljubov i seks.bez vrska sum 1god ,se zatvoram vo nekoj krug na iskacanje samo so najdobri prijateli i ne se zalam si pominuvam top.no sekoja vecer legnuvam so mislata:uste sum sama.problemot mozebi e do mene zatoa sto na sekoj mu naogam mana.ne patam od narcisoidnost ili sl ,ednostavno bi sakala da mozam da se svrzam so nekoj,no ne uspeva.nikako nemozam da se odvojam od slikata koja ja iam napraveno za idealniot.a nego go nema.ednostavno mi se gadi od site i preteruvam so moite kritiki.a so e uste poloso tie 2-3ca na koj sum se ponadevala posle dolgata vrska ispadnale kreteni kako i tojpredhodniot i samo mi nabile kompleksi deka sum prosecna licnost i nemoze da si go doozvoli sovrseniot sto go bara.uste eden problem premnogu sum kriticki i pesimisticki nastroena,se osekam kako mojata misija na ovoj svet da zavrsila,so 18 god iam preziveano se i zivotot koj i onaka e bezmislen i se sveduva samo na sablon ke mi bide prava linija.ako za nekoj nesto e super mene mi e prosecno,ako e sredno mene mi e loso.neznam vo sto e problemot,se mi e nekako iziveano.
??

sorry za latinica

Kajgana Shop

На врв Bottom