[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Нема шанси ова, јас вака прва храбро да се откажам, ова е за мене научна фантастика. Со среќа дечки, јас еднаш бркав дебели палачинки по таван, втор пат реков не :)
Леандрич сигурно имаш тефлонска тава по дома. На таква тава не се лепат палачинките, па нема да имаш потреба да го подмачкуваш тавчето.
А за дебелината да ти биде таман, ќе ставаш помалку смеса. Јас на пример смесата ја ставам со кутлач кој е доста голем и ако го наполнам цел, ептен дебели излегуваат. Ако ти е голем кутлачот ќе го наполниш до пола или 3/4 (зависи и од големината на тавата колку смеса собира во неа) и ќе ја намалиш температурата на ринглата за тавата да биде помалку загреана и да имаш доволно време да ја разлиеш смесата подеднакво на цела тава.
Ќе пробаш, сигурно првите две-три палачинки ќе ти се расипат, ама четвртата ќе ја погодиш 100 посто. (y)
Ајде биди малку храбра и амбициозна за палачинките, гледаш тука сите сакаме да ги видиме твоите палачинки! :P

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Аууу ме погодивте сеа! :))
Можда и јас ќе земам да вртам палачинки деновиве па ќе дебитирам на темава :D.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Аууу ме погодивте сеа! :))
Можда и јас ќе земам да вртам палачинки деновиве па ќе дебитирам :D.
Мене ми стои дека неделава ќе има многу дебитанти, нема да бидеш единствена. ;)

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Мене темата ме потсети на едно многу важно прашање.

Дали знаете зошто жените имаат помали стапала од мажите?

:D
Поради предноста која им помага да застанат поблиску до судоперот. Злоба! :D

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Поради предноста која им помага да застанат поблиску до судоперот. Злоба! :D
Мислам дека точниот одговор беше, тоа е една од оние работи кои еволуцијата ги направила за да можат жените да бидат поблиску до судоперот...

:pos:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Мене темата ме потсети на едно многу важно прашање.

Дали знаете зошто жените имаат помали стапала од мажите?

:D
Палачинките се крчкаат ли Ставро? Пошо идеш офтопик, слики стај од палачинките или бан од тема :icon_lol:

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Еве ги моите палачинки :)

Нивната подготовка :)

Измената е во тоа што имам додадено цимет :)

dsc01074.jpg

И кога по толку долго време и јас се снабдив со асален фото апарат..... Пријатно јадење драги Кајганџии :)
3.JPG
Немојте да мислите дека се до толку бедни палачинкиве, полнети се со пудинг од ванила :)

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Sungerot Bob одлично изгледаат, ми отвори апетит. Супер идеја со додавање на цимет, па уште ако се полнат со мед и оревчиња :love: Мада и со пудинг од ванила претпоставувам дека се вкусни.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Sungerot Bob одлично изгледаат, ми отвори апетит. Супер идеја со додавање на цимет, па уште ако се полнат со мед и оревчиња :love: Мада и со пудинг од ванила претпоставувам дека се вкусни.
Некој ден дојди на гости, ќе правиме палачинки со мед и оревчиња ;)
Туку и ти сега прави палачинки, да не останам сам :)

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Некој ден дојди на гости, ќе правиме палачинки со мед и оревчиња ;)
Туку и ти сега прави палачинки, да не останам сам :)
We have a deal. Може и какао да се стави во смесата (не заедно со цимет нормално) па да ги полниме со крем, превкусни се :)
Ако не правам до вечер, обавезно утре правам, ептен ми се пријаде кога ја отворив темава. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom