[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
We have a deal. Може и какао да се стави во смесата (не заедно со цимет нормално) па да ги полниме со крем, превкусни се :)
Ако не правам до вечер, обавезно утре правам, ептен ми се пријаде кога ја отворив темава. :)
Циметот се стопи и само на вкус се познава, но какаото ќе ја направи палачинката кафеава :)

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
Абе ајде.. учествував во вториот натпревар и после тоа све ми беше некако комплицирано, и сега отидов на одмор.... и вие го ставате мојот омилен рецепт... палачинки :place: Често правам дома кога ќе ми се пријаде.. ама штета што не ми текнало некогаш да ги сликам. Ајде се надевам и кога ќе се вратам дома ќе има некој лесен и вкусен рецепт за подготовка.
П.С. ќе биде интересно за гласање неделава :D

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Правев и слани и благи. :)
1.JPG
Сланите се полнети со кечап, мајонез, феферончиња, сирење и салама.
WP_000384.jpg

Овие се со крем, во тестото има какао, па се потемни. WP_000378.jpg

Овие се со цимет, ореви и мед. :)
WP_000385.jpg

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Правев и слани и благи. :)
Прегледај го приврзокот 68206
Сланите се полнети со кечап, мајонез, феферончиња, сирење и салама.
Прегледај го приврзокот 68207

Овие се со крем, во тестото има какао, па се потемни.Прегледај го приврзокот 68208

Овие се со цимет, ореви и мед. :)
Прегледај го приврзокот 68209
Anne. палачинкиве ти се мхмхмхмхмхмхх...., посебно тие солените, има во нив се што јас сакам, ако викаш гости поканет сум?

П.С. Фала што ме дружиш :)

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Anne.лиги ми потекоа, да не пукнеш ме кандиса деноиве да праам палачинки. Не толку за сликањето колку шо се настрвив :icon_lol:

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Anne. јас на солени палачинки сакам да ти дојдам ;) Само без фиферончиња во нив.
Морав сама да си се поканам, ептен сум гурман, а твоиве лапачинки се неодоливи. Па после јас ќе те викам на гости, на еклери да ми дојдеш. :D

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
leandra одма ако сакаш те посвојувам... дека сеуште ми е во глава бурекот и корите што сама си ги месеше :X3:
Олимпија зашто не не дружиш сега, знам дека преубаво готвиш, убаво би било бар на еден натпревар да учествуваш :)
Sungerot Bob & blue ladybug ајде повелете заедно ќе правиме, па ќе се договараме во кои ќе идат феферончиња, а во кои не ;)

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Ќе ве дружам овој натпревар, деноиве ќе напраам лапачинки :icon_lol:
Ајде девојче, од кога тебе те чекаме да ни се придружиш. Покажи се и ти што знаеш и умееш. Чекаме сликички од лапачинките. ;)

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Уф Уф, моите омилени палачинки. Деновиве може ќе се нафатам да "ролам" две-три. :D
Малце да осетите и вие мушкост у темава, некако се намали од кога Ветрот го снема. :P

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Уф Уф, моите омилени палачинки. Деновиве може ќе се нафатам да "ролам" две-три. :D
Малце да осетите и вие мушкост у темава, некако се намали од кога Ветрот го снема. :P
Имаш право, одма да правиш палачинки..., во последно време само јас машко сум меѓу готвачкиве :)

Kajgana Shop

На врв Bottom