[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.736
Поени од реакции
24.391
Ќе учествувам со стара слика. Не дека немам тон риба во фрижидер, туку мојов Џејми Оливер денеска готвеше и направи хаос во кујна. Aко влезам да готвам, ќе се скараме. :D

43788184_1928052390617421_1431555682573746176_o.jpg
 
Член од
17 октомври 2011
Мислења
13.807
Поени од реакции
33.636
@Agda Beata бе, зошто мораш секогаш да имаш авокадо како гарнир или дел од јадењето? Сега викам, аааа, конечно ќе гласам за Агдето, скролам, скролам надолу... и се појави авокадото. :(
 

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.018
Поени од реакции
22.923
Денес правев, лошо испадна така да нема слика :icon_mrgr:

Ќе правам пак неделава, па ќе видиме.
 
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.736
Поени од реакции
24.391
@Agda Beata бе, зошто мораш секогаш да имаш авокадо како гарнир или дел од јадењето? Сега викам, аааа, конечно ќе гласам за Агдето, скролам, скролам надолу... и се појави авокадото. :(
Моментално јадам салата и сфаќам ми фали нешто... Нема авокадо. :D
Ствар на вкус, многу го сакам во салати, со месо или риба. Ма во секоја комбинација го сакам! Обожавам авокадо! Ќе ти се згади кога ќе ти кажам, еднаш со лажиче си го изедов цело, без ништо друго. :icon_lol:
 

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.320
Поени од реакции
17.764
Мене па скуша ми е омилена риба. :D
Не дека сум ги пробала сите врсти, едвај 3-4, со нејзе и осличот, ама скушата измаринирана на плотна, мх, мх. :D Плус лесно ѝ се вадат коските.

Овдека има скуша и ослич. Маринирани со сенф, лукче, магдонос, сол, вегета, лимон, оригано, масло, ѓумбир, црн бибер.

Кришкиве лимон ми вриштат. :ROFLMAO:
95129363_167411208087731_3509923270087800367_n.jpg
 

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.295
Поени од реакции
13.156
имам многу риба,незнам шо слика да пуштам.:icon_mrgr:
 
Член од
16 декември 2012
Мислења
2.710
Поени од реакции
6.855
Мене па скуша ми е омилена риба. :D
Не дека сум ги пробала сите врсти, едвај 3-4, со нејзе и осличот, ама скушата измаринирана на плотна, мх, мх. :D Плус лесно ѝ се вадат коските.

Овдека има скуша и ослич. Маринирани со сенф, лукче, магдонос, сол, вегета, лимон, оригано, масло, ѓумбир, црн бибер.

Кришкиве лимон ми вриштат. :ROFLMAO:
Прегледај го приврзокот 258774
Оваа па коа ќе изнаџиџа, волја губам
 

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.295
Поени од реакции
13.156
Сеуште учам да спремам риба.
Кај морски риби нема потреба да потреба да правиш надрези по телото на рибата.Надрези по телото на рибата се прават на речни риби,кој се со повеќе и поситни коски,за полесно чистење.
Јас кога спремам риба,не ја полнам никогаш со лимон,затоа што некој лимони имаат горчлива кора и можат да ја ебат рибата.Јас ја полнам со кромид.
Напрај маринада.На две ципури,одприлика сок од два лимона,зејтин,сол-две чајни лажички,лук 3 забчика,и пимент.Се тоа изблендирај добро.Направи надрези на рибата по должина на рбетот од двете страни и нека одлежи 3-4 минути у таа маринада.Печи ја на максимум температира,али стави ја да се пече на дебела кришка леб,не дирекно на тавчето,за да поминува воздух ппд нејзе,да се запече и долната страна,да не биде ко варена.
Автоматски споено мислење:

можеш да си направиш и garlic-herbal butter,и со тоа да ја премачкаш,послем печење ))))
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom