shutrak
opsenar
- Член од
- 3 јуни 2011
- Мислења
- 36.793
- Поени од реакции
- 29.285
,,, ,,,shtipka za nosot i ranital za stomako,,,Многу смрди скушата, кога ќе помирисам цревата ми се преврќаат. А за киселини да не збориме.
,,, ,,,shtipka za nosot i ranital za stomako,,,Многу смрди скушата, кога ќе помирисам цревата ми се преврќаат. А за киселини да не збориме.
За македонски вкус,само,пушена или на скара.И дома ја неќат, мене на скара ( то следваше после сликава) ми е доста добра.
Само заради тебе сум направил лосос денес.,,,liiiij SK konkurencija,,,
Незнам која е разликата (ако воопшто има) помеѓу холандскиот и шведскиот herring ама мене баш ми се допадна во Амстердам како стрит фуд опција.Освен да отворам туна конзерва, па да ја сликам, немам со што да учествувам за риба. Имав некои постари фотографии, крап во тава со зеленчук, ама не можам да ги најдам.
Но, пребарувајќи, ја најдов фотографијава, па се потсетив на смрдеата на шведскиот деликатес на смрдена харинга, Surströmming. Кај што стоев да сликам беше неподносливо, штракнав и избегав. Се разбира не го пробав сендвичот.
Прегледај го приврзокот 258706
По две-три за доручек? И каков е вкусот? Дека мирисот веќе го знамНезнам која е разликата (ако воопшто има) помеѓу холандскиот и шведскиот herring ама мене баш ми се допадна во Амстердам како стрит фуд опција.
По 2-3 јадев од сабајле за доручек.
Гледам по сликава, на ист начин се служи...со кисели краставички и кромид...а и исто изгледаат.
Незнам дали се работи за истата риба.По две-три за доручек? И каков е вкусот? Дека мирисот веќе го знам
кај нас поминува како орада/ципура. ))))Sea Bream (незнам на мк како се вика)
Може не е отстоена рибата, па затоа мириса нормално? Оваа (како што пишува на интернет) ја оставаат два-три месеца да скапува, контролирано, се разбира, и не мириса, смрди на скапано месоОд тоа што го видов на видеа за Surstromming е дека премногу мириса.
Herring-от во Амстердам воопшто не мирисаше гадно. Нормален морски мирис.
Солењето на пролетна балтиска харинга е многу популарно и традиционачно кај скандинавците,балтијците,пољаците и русите.Може не е отстоена рибата, па затоа мириса нормално? Оваа (како што пишува на интернет) ја оставаат два-три месеца да скапува, контролирано, се разбира, и не мириса, смрди на скапано месо
,,,vo Norveshka , gradcheto Hammerfest iskluchiva dejnost ribarstvo i prerabotka na riba , dodeka ne se naviknesh na smrdeata abe pola zheludec i site creva ima da gi povratish,,,Освен да отворам туна конзерва, па да ја сликам, немам со што да учествувам за риба. Имав некои постари фотографии, крап во тава со зеленчук, ама не можам да ги најдам.
Но, пребарувајќи, ја најдов фотографијава, па се потсетив на смрдеата на шведскиот деликатес на смрдена харинга, Surströmming. Кај што стоев да сликам беше неподносливо, штракнав и избегав. Се разбира не го пробав сендвичот.
Прегледај го приврзокот 258706
Фарски острови,иста прича.,,,vo Norveshka , gradcheto Hammerfest iskluchiva dejnost ribarstvo i prerabotka na riba , dodeka ne se naviknesh na smrdeata abe pola zheludec i site creva ima da gi povratish,,,
,,,inaku se naodja na pat kon Nord Kap,,,
Разликата е во тоа што шведската риба е скапана.Незнам која е разликата (ако воопшто има) помеѓу холандскиот и шведскиот herring ама мене баш ми се допадна во Амстердам како стрит фуд опција.
По 2-3 јадев од сабајле за доручек.
Гледам по сликава, на ист начин се служи...со кисели краставички и кромид...а и исто изгледаат.