Карлос Руиз Зафон

Body Electric

Del Rey
Член од
15 јуни 2011
Мислења
222
Поени од реакции
334
Само да ви кажам Зафон ќе издаде нова книга некаде кон средината на ноември, како продолжение на четирилогијата:) на Сенка на ветерот,Играта на ангелот. Само додека ја преведат кај нас ке поминат сигурно години и години и години...... Книгата би требало да се вика Затвореникот од небото мислам. :)
Една од најсреќните вести кои ги имам слушнато во последно време! Закон! :D
П.С. Ќе ја прочитаме на англиски - сигурно на англиски ќе ја преведат многу побрзо ;)

R

redhead

Гостин
П.С. Ќе ја прочитаме на англиски - сигурно на англиски ќе ја преведат многу побрзо ;)
Се надевам дека ќе биде така, едвај чекам да излезе. На неговиот сајт пишува дека на 17 ноември ќе искочи во продажба. :cuc:

Body Electric

Del Rey
Член од
15 јуни 2011
Мислења
222
Поени од реакции
334
Се надевам дека ќе биде така, едвај чекам да излезе. На неговиот сајт пишува дека на 17 ноември ќе искочи во продажба. :cuc:

Ааааа! Тоа е уште подобро! Не можам да дочекам, а сега „сигурно“ ќе можам да се сконцентрирам на учење за колоквиумите! Ако може да се суди според зборовите на Зафон, оваа книга ќе биде многу помрачна и посложена од „Сенка на ветрот“ и „Играта на Ангелот“. Се надевам дека ќе биде така :vozbud:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
I don`t mind if it`s in english. His style is what makes the reader understand the meaning.

Body Electric

Del Rey
Член од
15 јуни 2011
Мислења
222
Поени од реакции
334
Едвај чекам :)
И јас! :vozbud:

Инаку, кратката содржина која не знам колку добро успеав да ја преведам :ROFLMAO:

„Полна со интриги и возбуда, Затвореникот на небото е ремек-дело, каде темите на Сенка на ветрот и Играта на Ангелот се спојуваат преку магијата на литературата, и не водат до енигмата што е скриена во срцето на Гробиштата на Заборавените книги.
Во Барселона во ’50-тите години, Даниел Семпере и неговиот пријател Фермин, хероите од Сенка на ветрот, се враќаат во потрага за да се соочат со најголемиот предизвик на нивните животи.
Токму кога почнуваат да се насмевнуваат, интригантна личност ја посетува книжарницата Семпере и се заканува дека ќе отрие ужасна тајна закопана две децении во мрачните сеќавања на градот. Познавајќи ја вистината, Даниел сфаќа дека неговата судбина води кон лицето на најголемата сенка: онаа која што расте во него.“

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Луѓе, излезена е ,, Затвореникот на Небото ‘‘ ???

R

redhead

Гостин
Да ве израдувам, денеска на саем ги прашав вработените од Матица за новава книга на Зафон ми ми рекоа дека изгледа ќе ја издадат, дека биле во преговори за откупување на правата за издавање на книгава. :vozbud:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Да ве израдувам, денеска на саем ги прашав вработените од Матица за новава книга на Зафон ми ми рекоа дека изгледа ќе ја издадат, дека биле во преговори за откупување на правата за издавање на книгава. :vozbud:
Од толку возбуда пиша пиша две „ми“ :pos:.
Ни преостанува уште да чекаме :)))))

R

redhead

Гостин
Да ви кажам само Матица ја најавува новата книга за на 15 мај во 12 часот, веројатно тогаш ќе биде промоцијата. :vozbud:

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.749
Поени од реакции
2.564
Да ви кажам само Матица ја најавува новата книга за на 15 мај во 12 часот, веројатно тогаш ќе биде промоцијата. :vozbud:
Хмммм, на саем биле во преговори, на 15-ти мај промоција. Мириса на уште еден од „квалитетните“ преводи на Матица :(

Kajgana Shop

На врв Bottom