city
Модератор - технократ!
- Член од
- 1 март 2005
- Мислења
- 2.780
- Поени од реакции
- 276
Многу често во последно време можеме да видиме луѓе кои се на високи државни позиции како и на позиции во приватниот сектор кои што наложуваат приоретизирање на кариерата за сметка на сите останати работи во животот.
И многу често тоа што трпи е семејството, љубовниот и приватен живот, родителите, пријателите....
Го оправдувате ова?
Сметате дека доколку станува збор за добра, просперитетна и добро платена работа вреди да се жртвува приватниот живот?
Сметате дека треба да си дозволиме живот со темпо 24/7 за сметка на сите останати работи во животот?
И воопшто, вреди ли во животот да станеш воркохолик?
Многу пати сум размислувал на оваа тема и никогаш не сум се одлучил кој е мојот став, во моментов сум пред таков „предизвик„ кој (можеби) несвесно но полека го прифаќам.
И многу често тоа што трпи е семејството, љубовниот и приватен живот, родителите, пријателите....
Го оправдувате ова?
Сметате дека доколку станува збор за добра, просперитетна и добро платена работа вреди да се жртвува приватниот живот?
Сметате дека треба да си дозволиме живот со темпо 24/7 за сметка на сите останати работи во животот?
И воопшто, вреди ли во животот да станеш воркохолик?
Многу пати сум размислувал на оваа тема и никогаш не сум се одлучил кој е мојот став, во моментов сум пред таков „предизвик„ кој (можеби) несвесно но полека го прифаќам.
Attachments
-
14,8 KB Прегледи: 5