Е да, у исти кош треба да ставаме 1/4 финале во ЛШ, каде македонече не играло доста долго време и белгиска прва лига. :tv:
Овие споредби не ви се на место, остнатото е ок, нормално дека не би го гледал мечот Арсенал Барса поради тоа што сум фан на Интер, јас со овој избор на Канал 5 ништо не губам, губат сите оние љубители на фудбалот окарактеризирани како неутрални фанови ( а тука не спаѓаат Пандев фанчињата ) и нормално, фановите на Барса и Арсенал.
Точна бројка за едната и другата страна не можеме да дадеме, според Канал 5, мечот Интер - ЦСКА или ке им донесе повеќе гледачи, или, подеднакво исто ко и мечот Арсенал - Барса со тоа што поради Пандев, кој е Македонец, они тераат на дуелот од Милано.
Проблем е што пример, јас, како фан на Интер, или некој x струмичанец како фан на Пандев ќе немаме некоја основа за бунење во случај Интер да не бидат пренесувани, овие другиве имаат, и тука сметам дека Канал 5 греши.
Во гледаност пак ке повторам, нема многу да загубат, скоро ич, али листата на луѓе што ке ги м'рзат ради овој потег ке биде значително зголемен, нешто со што очигледно ниедна телевизиска куќа во земјава не се замара.