Кампања за купување на Македонски производи

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Чекајте малце гледам тука се карате кој дозволи приватизација на капиталот народот кој не купува македонски производи народот кој не верува во домашни производи народот.

Епа ви се молам џабе праиме муабет темава ја сметам за промашена

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
Кој производ е поскап? Зашто мислиш дека се со послаб квалитет наш од некој увезен производ од Турција или Босна ?
Најчесто се работи за прехранбени производи, да речеме пивце, еве појди до супер маркет и купи си скопско во пластично шише над 90 денари за литар и пол и тоа настегано во фрижидер, а два чекора до него ете ти друго пивце ама неееее тоа е не е ладно намерно го тргнале демек јас заради ладно скопско ќе се фатам, каменица за околу 80 денари и тоа 2 литра и 200 милилитра гратис сега нова амбалажа, друго доматен сос произведен во италија за околу 40 денари пола литро тетрапак ама во македонија немаме ние домати и кој да ги гмечи сеа :tapp: многу други производи увезени и што е најтрагично поевтини од нашите

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Најчесто се работи за прехранбени производи, да речеме пивце, еве појди до супер маркет и купи си скопско во пластично шише над 90 денари за литар и пол и тоа настегано во фрижидер, а два чекора до него ете ти друго пивце ама неееее тоа е не е ладно намерно го тргнале демек јас заради ладно скопско ќе се фатам, каменица за околу 80 денари и тоа 2 литра и 200 милилитра гратис сега нова амбалажа, друго доматен сос произведен во италија за околу 40 денари пола литро тетрапак ама во македонија немаме ние домати и кој да ги гмечи сеа :tapp: многу други производи увезени и што е најтрагично поевтини од нашите
Имаш од КИМ - Неготино, 25 денари е ова пакување, имаш и поголеми од 0,5/1 литар.
Друга работа е несоработката на големите маркети со домашните фирми, под покритие за наводен неквалитет а реално работата е играње мангупи.Општо е познато дека дел од големите маркети не се плаќачи, а за било која домашна фирма секој приход е битен.Познати се случаи мали фирми да се со минимална ликвидност или да пропаднат поради нив, лично знам за еден пример со Тинекс.Со домашните фирми можат да работат игри без граници, ама со странските не.

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
Имаш од КИМ - Неготино, 25 денари е ова пакување, имаш и поголеми од 0,5/1 литар.
Знам има, не велам дека нема, имаме ние се али не се купувааааа, зашто? по зборовите на Шефкет Рамадани од Балканкан: Зашто? Да му ебем матер зашто...
Затоа што на рафтови први попристапни се увезените производи. Друго зависи од купувач но јас повеќе полза имам од увезените. Имаат поиздржлива и попрактична амбалажа, друго имаат ист рок на траење ко нашите производи, но сепак нашиве производи и затворени се расипуваат некако не знам зашо :pos: Еве да речеме по примеров да доматниов сос, нашиов е како да сум го земал од три куќи подоле кај комшикана Трајанка и да му се невиди никако да појде на фризер да ја среди тоа косата се ја треба да и ги собирам влакната... Дали да го прецедам сосов тоа водата не ми треба ми треба само доматот, па ај седнам да пробам од пицава... и татко ми ете го на мајка ми и вика: а мори па куде ти е кечап? Па ете де има пицата кепач одоздола... Кај бре има, нишо нема... и така му натаму јајцааааа. Значи дечки ќе треба сериозно да се свати бизнисот, наплив на производи од надвор има и секогаш ќе има и нашиве министри пак ќе мрсат бркци од мито и корупција. Треба да се работи и да се победат странските субститути инаку нити бизнис ќе цвета тука ни ништо и пак секоја година дефицит во билансот на плаќања е не суфицит ќе имаме кога асално претпријатие немаме во државава од странски натрапници и алчни министри

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Пристрасно избран скапиот грчки софтвер
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=85530C97CC1EFD40AAF363D2E9158300

Изгледа за Каргов македонските фирми што конкурирале немаат доволен квалитет.
Ама битно јадеме македонски пиперки и патлиџани :tapp: .

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Знам има, не велам дека нема, имаме ние се али не се купувааааа, зашто? по зборовите на Шефкет Рамадани од Балканкан: Зашто? Даму ебем матер зашто...
Затоа што на рафтови први попристапни се увезените производи. Друго зависи од купувач но јас повеќе полза имам од увезените. Имаат поиздржлива и попрактична амбалажа, друго имаат ист рок на траење ко нашите производи, но сепак нашиве производи и затворени се расипуваат некако не знам зашо :pos: Еве да рече по примеров да доматниов сос, нашиов е како да сум го земал од три куќи подоле кај комшикана Трајанка и да му се невиди никако да појде на фризер да ја среди тоа косата се ја треба да и ги собирам влакната... Дали да го прецедам сосов тоа водата не ми треба ми треба само доматот, па ај седнам да пробам од пицава... и татко ми ете го на мајка ми и вика: а мори па куде ти е кечап? Па ете де има пицата кепач одоздола... Кај бре има, нишо нема... и така му натаму јајцааааа. Значи дечки ќе треба сериозно да се свати бизнисот, наплив на производи од надвор има и секогаш ќе има и нашиве министри пак ќе мрсат бркци од мито и корупција. Треба да се работи и да се победат странските субститути инаку нити бизнис ќе цвета тука ни ништо и пак секоја година дефицит во билансот на плаќања е не суфицит ќе имаме кога асално претпријатие немаме во државава од странски натрапници и алчни министри
Аји ќе се сложам дека си во право..бараш од нашиве квалитет и ниски цени..епа види,не секогаш едно со друго оди.. сакаш реклама,добра амбалажа,произведено по најнова технологија..за да една наша домашна компанија ги исполни сите овие барања треба да има ПРОДАЖБА прво,да створи капитал за да после инвестира во квалитет.. а како ќе има ПРОДАЖБА кога сите ги одбегнуваме и прво се фаќаме за странските а на домашните со потценување гледаме?
И така они тешко се пробиваат на странски пазар,на нашиов уште потешко.. пари се одлеваат надвор, а ние се чудиме зашто немаме работа.

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
Аји ќе се сложам дека си во право..бараш од нашиве квалитет и ниски цени..епа види,не секогаш едно со друго оди.. сакаш реклама,добра амбалажа,произведено по најнова технологија..за да една наша домашна компанија ги исполни сите овие барања треба да има ПРОДАЖБА прво,да створи капитал за да после инвестира во квалитет.. а како ќе има ПРОДАЖБА кога сите ги одбегнуваме и прво се фаќаме за странските а на домашните со потценување гледаме?
И така они тешко се пробиваат на странски пазар,на нашиов уште потешко.. пари се одлеваат надвор, а ние се чудиме зашто немаме работа.
Епа за да "глупиот" купувач не бира странски производ треба или да му се скрати изборот или да се подобри квалитетот на нашиот производ. Што се прави кај нас? Ни едно ни друго, се повеќе странски супститути, се помалку наши производи. Македонските каубојци гадно се заебаа, дојде преварант од мајчина ги покраде и го пуштија, и што остана од млекопроизводителите? Џабе е владината пропаганда за инвестирање во земјоделието ако при тоа на надворешните производители не им се оцарини производот. Како бре увезен производ да е поевтин од наш? Посебно за скопското на кое сум мераклија, да платам повеќе за да испијам помалку. :tapp:

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Епа за да "глупиот" купувач не бира странски производ треба или да му се скрати изборот или да се подобри квалитетот на нашиот производ. Што се прави кај нас? Ни едно ни друго, се повеќе странски супститути, се помалку наши производи. Македонските каубојци гадно се заебаа, дојде преварант од мајчина ги покраде и го пуштија, и што остана од млекопроизводителите? Џабе е владината пропаганда за инвестирање во земјоделието ако при тоа на надворешните производители не им се оцарини производот. Како бре увезен производ да е поевтин од наш? Посебно за скопското на кое сум мераклија, да платам повеќе за да испијам помалку. :tapp:
Скопското одамна не е македонско.Т.е. можда е скопско буквално, ако ги прашаш газдите.Република Скопиа.
Јас сум моментално на Даб, сменето е доста на подобро од порано.Чекам и враќање на Кембахот од Битолска, најдоброто пиво од домашните.И да извадат некое темно пиво.Па да имаме некаква конкуренција.

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
Скопското одамна не е македонско.Т.е. можда е скопско буквално, ако ги прашаш газдите.Република Скопиа.
да баш така, гејско пиво и се е можно :pos: но барем се произведува тука кај нас во република скопје, не знам дали се носи пивото во гејлада или само ние кутрите тука си го дринкаме

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
да баш така, гејско пиво и се е можно :pos: но барем се произведува тука кај нас во република скопје, не знам дали се носи пивото во гејлада или само ние кутрите тука си го дринкаме
Не знам за начинот на производство колку е сменето, ама вкусот е далеку од поранешниот, отвораш шише (било која амбалажа) и моментално некаков мирис на стоено, расипано...не го пијам 2-3 години, освен ако друг не одбрал и е единствена опција.Сепак, грев е да одбиеш пиво :icon_mrgr:

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
Не знам за начинот на производство колку е сменето, ама вкусот е далеку од поранешниот, отвораш шише (било која амбалажа) и моментално некаков мирис на стоено, расипано...не го пијам 2-3 години, освен ако друг не одбрал и е единствена опција.Сепак, грев е да одбиеш пиво :icon_mrgr:
беај забегавне офтопик ќе ни бапнат дисциплинска мерка, инаку за скопското во пластична амбалажа на прво отварање да мириса чудно но на второ отварање мириса како некој да се олеснил во шишето :sick:

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
секогаш кога сум во можност, не само Македонски туку Прилепски производи купувам. производи од Прилепска пивара, тут-ком (пушач сум, јеби га), сите потреби кога сум ги имал за мермер исклучиво од приватните рудници (мер-ком е одамна гејски), за било што-Македонско да е!

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Трета среќа за продажба на „Охис“

Една домашна и две бугарски компании се заинтересирани да ја купат фабриката ОХИС, една од неколкуте загубари за кои државата подолг период не може да најде инвеститор. Министерот за економија Ваљон Сараќини вчера објави дека се подготвува трет тендер за продажба на ОХИС и оти очекува наскоро да се најде инвеститор за загубарот.
Се очекува тендерската документација за продажба да се комплетира до крајот на неделава, по што ќе се објави и тендерот.
Сараќини потенцираше дека ќе настојуваат новиот инвеститор да ги задржи на работа сите вработени во компанијата, услов што во претходните тендери се покажа ограничувачки за заинтересираните купувачи. Министерот вчера попладне требаше да се сретне со претставници на вработените во фабриката кои подолго време се наоѓаат на принуден одмор.

Дали нашиот хемиски " гигант " ќе го дадеме во бугарски раце :facepalm:
Интересно ми е кои са тиja две бугарски фирми. Ако дадеш иминja ке ти кажам дали са стока или не.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Интересно ми е кои са тиja две бугарски фирми. Ако дадеш иминja ке ти кажам дали са стока или не.
Нема уште имиња,ќе се дознаат наредниов период.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Пристрасно избран скапиот грчки софтвер
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=85530C97CC1EFD40AAF363D2E9158300

Изгледа за Каргов македонските фирми што конкурирале немаат доволен квалитет.
Ама битно јадеме македонски пиперки и патлиџани :tapp: .
И после народот бил крив не купувал македонски производи...:facepalm::facepalm::facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom