Таквите тролови како тебе највише мрчат како нема работа,нема инфраструктура,не се вложува,како Македонија е дупка и слично..а од друга страна со мал прст нејќе да мрдне да направи нешто корисно за општеството, а уста на толкава само да се лае служи.. Купуваш Хрватско млеко и твоите пари идат за хрватската млекара,од нив после плата зима хрватски работник,млекарата плаќа данок во хрватскиот буџет..од тој буџет Хрватската економија се развива,хрватската инфраструктутура , општество итн... значи кога веќе не купуваш домашно,барем не се жали како нема работа кај нас,како се мали платите,како ништо не се гради,како патиштата ни се крш,школите,болниците и слично.. имај срам малце барем и ќути си.
Ајде мала лекција, бидејки нели, знаењето е сила, знаењето е мок:
Ако некој не се сложува со твоето мислење не значи дека е трол.
Типичен пример за трол си ти.
ОН
И по незнам кој пат,
ПРЕСТАНИ да ми наметнуваш твои зборови.
Каде јас кажав дека не купувам домашно?
Јас кажав дека не купувам домашно по секоја цена, а сигурно истото го правиш и ти, па затоа STFU.
--- надополнето: 23 март 2012 во 14:27 ---
Ако нема македонско млеко во локалниот маркет што треба да направам? Да запалам колата и да тражам македонско млеко низ цел град бидејки и така бензинот ни е скоро џабе, само и само парите да влезат во буџетот? Кажи, така е дури и подобро, кај што ке влезат пари од млекото па ке влезат пари и од бензинот што ке го потрошам
од мојот џеб, само и само буџетот да ни е жив и здрав и во него да има пари за бронзени јајца на бронзените воини на коњи и за славење на знамиња на странски држави, а покачување на платава колку што паметам немало со децении, единствено покачување што редовно не освежува е покачувањето на бензинот, парното, струјата, храната...
И ке ми дојде овде на форум некој дечурлак што уште нема ни право на глас и ке ми го дрви како да купуваме македонски производи за да имаме подобар живот.