Калчополи 2.0 Vs. Караванот си врви

Кој ќе се расправа сега и за ова...?

• Вкупно гласачи
    116

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.196
Поени од реакции
46.436
Dobra ti e bajkava :D kje bide
Па и да не биде, и?
Ако за ова се осудени толку е, нит сеа се голем клуб, нит некогаш ќе бидат. Да навивам за ваква збирштина криминална е срам за секој што се нарекува себеси фан на овој спорт, и било кој друг спорт.

Никаква разлика од вакви луѓе со оние кои слепо поддржуваат политички лидери кои им ја упропастуваат државата, точно 0 разлика меѓу таквите, ко они што лажат проста раја постојано и истата им паѓа на лагите константно, така и навивачите на јуве паднаа на сите изнесени лаги дур нивното раководсво ги чистеше говната оставени од моџи и останатите.

Сеа ние пукаме сеир, вие се тресете, мене конкретно сеедно ми е дали нешто ќе испадне од ова или не, у 200 наврати имам напишано дека после калчополи за мене јуве се само збирштина на криминалци и дното на фудбалска Италија, не ми треба уште еден скандал за да тоа ми се потврди. Нит па ќе биде некое изненадување, бар конкретно за мене, ако пак го јаде овој клуб, тоа е нешто сосем нормално, ко да се изненадам што утре пак ќе огрее сонце. Напротив, очекувано е, јувентус е во прашање, чудно е све да е чисто у нивното функционирање пост калчополи, или пред калчополи.

Не сум нит глуп нит наивен да верувам во тоа дека моџи баш само 2005 и 2006 ете се решил од шо немал што да работи, криминалец да стануе, ко и сеа, ова се работи што излагаат од 2018 па нагоре, зашто од тогаш почнале да го прислушкуваат моменталното раководство на овој умрен незакопан клуб.

Последно уредено:
Член од
4 октомври 2008
Мислења
384
Поени од реакции
1.299
Моја претпоставка е дека планот им беше ова да биде short-term fix, со тоа што како што би им изминувале договорите, дупката би ја рефинансирале со вистински пари од редовни приходи (можда рачунале и на Супер Лигата? Иако ако е така било hell of a gamble со ставање на цел клуб како влог).
Арно ама, удри короната и наместо тоа, само копаа сè подлабоко во дупката.

Сличен потег, само во поинакви околности би бил трансферот на Пинамонти во Џенова. Џенова го зема Пинамонти на позајмица со задолжителен откуп во 2019/20, и со тоа Интер може да запише плус од 20 милиони за таа финансиска година. Наредната, кога веќе нема потреба од тој плус во финансискиот извештај т.е. има реални пари со кои би го покрил, го откупува Пинамонти назад за наредната сезона за 21 милион.
Проблем ќе беше ако и наредната сезона ги немаа парите, и ако требаше пак да се покриваат со сличен дил, и така до недоглед, како што Јувентус стигна до 282 спорни милиони во размени.

Друга разлика е што Интер (а ни било кој друг клуб, особено не тие што се publicly listed) не ги третира поединечните играчи и нивните registration rights како revenue (како што Јувентус ги прикажува на берзата), пошто играчите сами по себе не се т.н. cash generating units, т.е. не можеш да рачунаш на некаков сигурен или предвидлив приход од нив поединечно, туку приходот се рачуна дека доаѓа од тимот како целина (спортски успеси, продадени влезници, дресови, други производи).
Тие players registration rights се исто така незгодни за да бидат прикажани како revenue, бидејќи нивната вредност базирана врз цената на трансферот/размената опаѓа со изминувањето на договорот, па претпоставувам дека Јувентус морал да ги надополнува тие суми за да држи иста пазарна вредност на клубот на берзата.

Иначе во однос на пумпањето пари во клубот од Елкан, колку шо разбирам не ги „пумпа“ тој тие пари, туку инвеститорите, и во самото соопштение на клубот стои дека после сè што се случи е неизвесно дали таа инјекција ќе изнесува 400 милиони колку што е потребно, или помалку, а стои и дека ако е помалку, се става под знак прашалник како ќе продолжи да функционира клубот.

Како и да е, Елкан во најмала рака ќе има многу работа да ги убедува инвеститорите, а откако би ги убедил, работењето на клубот во иднина би било со многу позатегнат каиш, а и без тоа гледаме како се мачат на спортски план моментално.

Последно уредено:
Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.473
Па и да не биде, и?
Ако за ова се осудени толку е, нит сеа се голем клуб, нит некогаш ќе бидат. Да навивам за ваква збирштина криминална е срам за секој што се нарекува себеси фан на овој спорт, и било кој друг спорт.

Никаква разлика од вакви луѓе со оние кои слепо поддржуваат политички лидери кои им ја упропастуваат државата, точно 0 разлика меѓу таквите, ко они што лажат проста раја постојано и истата им паѓа на лагите константно, така и навивачите на јуве паднаа на сите изнесени лаги дур нивното раководсво ги чистеше говната оставени од моџи и останатите.

Сеа ние пукаме сеир, вие се тресете, мене конкретно сеедно ми е дали нешто ќе испадне од ова или не, у 200 наврати имам напишано дека после калчополи за мене јуве се само збирштина на криминалци и дното на фудбалска Италија, не ми треба уште еден скандал за да тоа ми се потврди. Нит па ќе биде некое изненадување, бар конкретно за мене, ако пак го јаде овој клуб, тоа е нешто сосем нормално, ко да се изненадам што утре пак ќе огрее сонце. Напротив, очекувано е, јувентус е во прашање, чудно е све да е чисто у нивното функционирање пост калчополи, или пред калчополи.

Не сум нит глуп нит наивен да верувам во тоа дека моџи баш само 2005 и 2006 ете се решил од шо немал што да работи, криминалец да стануе, ко и сеа, ова се работи што излагаат од 2018 па нагоре, зашто од тогаш почнале да го прислушкуваат моменталното раководство на овој умрен незакопан клуб.
Mene kako fan na juve iskreno me zabole so kriminale pravele. Mislis fan na city ili psg se zamara za gazdite so koristat robovi, ili nju kasl za princov so topese novinari u kiselina? Gi interesira samo da ima jaki igraci i toa e toa. Nema navivac na forumot koj mozhe da se pofali deka naviva za good guy klub.
Site se mega korporacii, steluvaat finansii, ziveat od prljavi pari na oligarsi. Takov e sistemot vo fudbalot. Taka da za renometo na juve ne se sekiraj. Ako perele pari anjeli i kompani, neka lezat, me zabole. Sekako ne navivam za juve radi gazdite. Ti za morati ili za kinezite da ne navivas?

Mene ne me plasi kaznata za juve, me plasi so pravilata na fifa uste tolku gi poebuvaat italjanskite klubovi. Ligava kje stane fider za talenti za premier liga, barsa, real, baern i psg. Vsusnost i toa se desava, so isklucok na finalinjata na juve, italjanskite ekipi se dekor vo Ls zadnji 10 god (a i juve bese dekor u finalinjata).
Sea vie ste tolku napateni so juve sto pre bi go gleale juve slab nego da imate konkruenten tim za Ls.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.232
Поени од реакции
13.159
Mnogu nekako vi se vlaznat picinjata za propaganje na najbogatiot klub vo Italija i top5 u svet..
Ова топ 5 у свет е на кој основ?
Титули во лш?
Реноме?
Јачина?
Вредност?
Де елаборирај ако не ти е проблем?

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Ова топ 5 у свет е на кој основ?
Титули во лш?
Реноме?
Јачина?
Вредност?
Де елаборирај ако не ти е проблем?

Najbogat

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.232
Поени од реакции
13.159

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Богами со такво фиктивно сметководство не ме чуди и најбогати у свет да ве догурале криминалците кои ви се во управа :D

Na kraj karavanot ke si vrvi..

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Реал Мадрид, Јунајтед, Баерн, Сити, Челзи, ПСЖ се сигурно побогати од Јувентус...ако ги спомниме Њукасл, Ливерпул, Арсенал и уште некоја екипа од Англија , прашање е дали е во Топ 10 не пак Топ 5

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Реал Мадрид, Јунајтед, Баерн, Сити, Челзи, ПСЖ се сигурно побогати од Јувентус...ако ги спомниме Њукасл, Ливерпул, Арсенал и уште некоја екипа од Англија , прашање е дали е во Топ 10 не пак Топ 5
Agneli e u top3.. ako gleas taka, njukasl imaat najbogat sopstvenik ali kako klub vrednosta im e mala.. nebitno druze dal sme top5 ili top10, bitno žarime i palime

Член од
4 јануари 2006
Мислења
160
Поени од реакции
109
Па и да не биде, и?

Ти би се откажал ли од навивање за Интер ако излезат докази за нивен криминал?

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.232
Поени од реакции
13.159
Paulo Dybala on timing for his new contract announcement: “Right now the club has other things to resolve so for now we can wait on this, whats happening now is more important than my contract”, he told DAZN. #Juventus

Verbal agreement on five year deal reached weeks ago.

Гарант нешто лабаво ќе решаваат,можда од кај ќе нарачуваат храна за нова година,бем ли га.... :D

Kajgana Shop

На врв Bottom