Калиопи на Евровизија 2012

Член од
31 декември 2007
Мислења
441
Поени од реакции
111
да али на Тоше му била најмила таа песна....го сакам Тоше па го пратев и тогаш и памтам......:) а Босна вади ради дијаспора исто... а да праќаме глупости пракаме..освен елена која мене ми беше ОК:) А мене Калиопи овака генерално не ми се допагала никогаш а сеа бетер задниве год..али тоа е мој вкус;)
Како бре му била најмила, па публката ја избра,евентуално плус жири,не знам дали имаше таа година жири,ама сепак ние му ја избравме ,поточно неговата публика ,поточно децата и тинејџерите кои беа 80% од неговата публика,песната беше детска бројалица, а после ја сменија и направија неслушлив хибрид epic fail
Што се однесува до гласањето ,точно,Босна и Србија имаат голема дијаспора ,па и Хрватска,плус секоја од нив имаат некоја приказна поврзана со војната ,ние Словенија ,Бугарија немаме никаква приказна ,немаме ни негативни ни позитивни реакции во Европа,кој да гласа за нас ,од нас се сливаат поените кон другите земји во регионот ,која дијаспора ние ја имаме во Европа,не сме имале војна па масовно да се бега ,тие што ги имаме во Европа се високообразовани особи кој ги здоболе за Евровизија

P

PewDiePie

Гостин

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
На тие што не им чини нешто нека се бунат. :)

Само се надевам дека песната што ќе ја пее нема да биде слична на оваа http://www.youtube.com/watch?v=9iS6r0qNaVg

Тоест,се молам.
Абе друже, долга и широка е приказната, да не ја повторуваме пак и пак.... и пак. ;)

Инаку, Рум Дум Дум е печена за некој хорор филм, ја слушаш и мислиш во секој момент Фреди Кругер од негде ќе ти излезе.

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Нека ја пее Бато :love::pipi:(y)
Пошто песма за сва времена била таа, а и какви гласишта испушта на неа... :D

Член од
22 октомври 2010
Мислења
182
Поени од реакции
51
Bas mi e milo sto ke odi Kaliopi ,redno vreme bese,inaku se nadevam deka ke i napravat edna dobra i mokna balad spored mene garancija za uspeh,neso vo stilot na Bato ke bide ekstra.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Ајде бе, само се жалите.
Србите што го избраа Јоксимовиќ и му дадоа слобода каква сака песна да си напише, рекоа нешто?

Член од
31 декември 2007
Мислења
441
Поени од реакции
111
Ајде бе, само се жалите.
Србите што го избраа Јоксимовиќ и му дадоа слобода каква сака песна да си напише, рекоа нешто?
Уууу не да рекоа, ги читав коментарите на Блиц,Курир,Свет ,ептен се жалеа, бетер од нас :icon_lol:

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
А не ми е јасно како можете да зборувате за песните......уствари кога тоа на Ебовизија победила најдобрата песна???

L

.Lost Angel.

Гостин
Одамна има политика во Евровизија и да имаме најдобра песна нема да победиме колку и да одиме знам дека никогаш нема да победиме може само некое малце подобро место да земеме а инаку Конечно да имаме некој добар кој ќе не преставува на Евровизија а не оние врчак,некст тајм, и тн.
Калиопи знае да пее само ако ја утнат песната ќе биде интересно како со Ѓоко Танески :pos:

Mila Mina

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Член од
12 ноември 2011
Мислења
649
Поени од реакции
712
Како бре му била најмила, па публката ја избра,евентуално плус жири,не знам дали имаше таа година жири,ама сепак ние му ја избравме ,поточно неговата публика ,поточно децата и тинејџерите кои беа 80% од неговата публика,песната беше детска бројалица, а после ја сменија и направија неслушлив хибрид epic fail
Леле немој да ми кажеш дека веруваш дека Публиката ГЛаСа на нашите избори??:LOL: Све е наместено кој има пари т.е спонзор! Мтв бира кој има кеш да си плати смештај провод таму и да им плати и на екипа старци од Мтв да јадат пијат и да се проводат ..па ако сака да иде некој прво Пари на Маса!:D а и Капиопи има некој спознор мислам дека е владата али не не влегувам у тоа;)
А за Тошка да се вратам..Тоше ја избра овие наместија и тоа беше приказната ..симпл ас дат :D (мада и он се жалеше дека не чинеле песните и му било тешко да избере пошто беа КОЈ од КОја полоши) али тоа е....нели македонските автори наши нали застанати у времето и просторот тогаш запнаа НАШИ АВТОРИ наши текстописци и ете шо напправија...срање:D

Член од
31 декември 2007
Мислења
441
Поени од реакции
111
Леле немој да ми кажеш дека веруваш дека Публиката ГЛаСа на нашите избори??:LOL: Све е наместено кој има пари т.е спонзор! Мтв бира кој има кеш да си плати смештај провод таму и да им плати и на екипа старци од Мтв да јадат пијат и да се проводат ..па ако сака да иде некој прво Пари на Маса!:D а и Капиопи има некој спознор мислам дека е владата али не не влегувам у тоа;)
А за Тошка да се вратам..Тоше ја избра овие наместија и тоа беше приказната ..симпл ас дат :D (мада и он се жалеше дека не чинеле песните и му било тешко да избере пошто беа КОЈ од КОја полоши) али тоа е....нели македонските автори наши нали застанати у времето и просторот тогаш запнаа НАШИ АВТОРИ наши текстописци и ете шо напправија...срање:D
Мислам дека оваа ние му ја избравме ,искрено не знам зошто би се местело во негов случај кога пејачот веќе беше избран и зошто Тоше би ја избрал оваа песна ,со тоа алудираш дека тој појма немал да избере добра песна ,па Далеку од мене ,Егзотичен сон и Го лажам секој нов рефрен за секој што слови дека е музички образован (а Тоше беше)се милион пати подобри од Ангел си ти која повеќе одговара за Детска Евровизија.Значи ти во првиот дел објаснуваш ситуација кога се бира пејач плус песна неговиот случај беше избор на песна.Ако Тоше си ја избрал тогаш ништо подобро не заслужил од пласманот кој го имаше .
Друго нашите автори повеќето го бојкотираа вклучувајќи ја и Калиопи ,поради начинот на кој беше избран според нив нефер,така да песни пратија тие што не го бојкотираа,а не би се сложила дека нашите автори се застанати во времето и просторот ,а Евровизија сигурно не може да биде показател за некаков квалитет

Mila Mina

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Член од
12 ноември 2011
Мислења
649
Поени од реакции
712
Мислам дека оваа ние му ја избравме ,искрено не знам зошто би се местело во негов случај кога пејачот веќе беше избран и зошто Тоше би ја избрал оваа песна ,со тоа алудираш дека тој појма немал да избере добра песна ,па Далеку од мене ,Егзотичен сон
Да јас така знам дека Тоше ја избра и викаше дека е најдобра заедно со Далеку од Мене (што мене ми се свига мада требаше да се обработи малце) Како и да е ...Тоше сам рече по некоја година после настапот дека МОЖЕШЕ ПОДОБРО да се тоа изорганизира и подобра песна да се направи да се најдат добри композитори..ни он не беше задоволен и трпеше критики што за облеката што за настапот што за песната...само он беше Ангел најубав и најубаво испеа како и секогаш:pipi::)
Да го бојкотираа Тоше и на што личеше тоа? Наместо да ја ГОлтнат СУЕТАТА али тоа е... ;)
А за авторите мислев на старите композитори кои се од времето на Скопје фест 60/70 е тие се заостанати и праат смешни песни ..бели коњи ливади ..криља:pos::pos::pos::D итн... само Дарко Димитров го ценам од нашиве..и толку
п.с забегавме од темава;) калиопи е...:)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Повеќето коментари се :pos: :pos: :pos: :pos: :pos::pos::pos::pos::pos:
Инаку на евровизија се бара сексипил, а кај нас тоа го има само кај фолк пеачките и не се срамат да го покажат.
Мој избор е дует Сузана Гавазова и Елена Велевска и да видите како после Европа гласа за нас и двете се сексипилни, добро пејат и не се срамат да се покажат.

Член од
31 декември 2007
Мислења
441
Поени од реакции
111
Да не се навраќаме на Тоше ,но тогаш немаше никакви обвинувања за местење не знам одкаде сега излезе муабетот дека било местено ,ако имаа нешто да кажат тогаш требаше да кажат ,таа година помина без скандал во тој поглед ,па затоа ќе сметам дека ние му ја избравме

Што се однесува до Дарко Димитров и јас мислам дека Калиопи треба да се ослони на него макар и само за аранжман ,песните на Калиопи кога Димитров и беше аранжер се далеку подобри од денешниве ,албумот "Ако денот ми е ноќ "е доказ за тоа,Димитров знае да направи модерен аранжман кој прави песната од првпат да влезе во уво

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Од овие што иделе само Елена Ристевска имаше најголем успех а зашто? Зашто е секси згодничка и имаше краток шорц и беше преслатка ! Песната лесна упадлива весела..и тоа е рецепетот за успех...
Џабе ја знаат Калиопи во екс-ју коа никој нема да гласа за неа! А гарант ке изберат некоја етно песна со многу дерење и завивање да се покаже како е талентирана нали :D а тоа НЕ СЕ БАРА таму(доказ беше Тоше најталентираниот наш пеач што ништо не направи таму)
Само сексипил поможност голотија на згодна убава девојка е девиза за успех загаранитран:D Калиопи гарант ке има балски фустан со етно мотиви,ке има тапани на сцена зурли ке биде мешавина на етно и пак преозбилно ке ја сватат евровизија коа сите таму идат да се заебаваат
И на Марија Шерифович и успеа со таа девиза :D

Kajgana Shop

На врв Bottom