Калиопи на Евровизија 2012

М

Мартин`

Гостин
Ја осеќам дека Калиопи ќе оствари историски успех во историјата на Македонија во учествата на Евровизија ..
И да бидеме реални незнам зошто толку хејтање, реално е 100x подобар вокал од нашите предходни преставници со исклучок на Тоше другите сите беа тиња до тиња од Некстајм до Каролина, Елена, Врчак и останата квази-пеачка багра.. барем Калиопи има одличен вокал. Е сега на Евровизија факт е дека пред се политички се избира зошто така се даваат поените, но често пати (да не речам секогаш) победуваат они што се необични е од кај да знаете дека ние нема да бидеме токму тие.. зачинето се тоа со добар вокал е добра комбинација.. јас сум оптимист :D

Плус ќе се одржува во Баку а имаат одлични да не кажам крвни односи со Турците ги сметаат за нивни, така да тоа ни е плус за нас.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ја осеќам дека Калиопи ќе оствари историски успех во историјата на Македонија во учествата на Евровизија ..
И да бидеме реални незнам зошто толку хејтање, реално е 100x подобар вокал од нашите предходни преставници со исклучок на Тоше другите сите беа тиња до тиња од Некстајм до Каролина, Елена, Врчак и останата квази-пеачка багра.. барем Калиопи има одличен вокал. Е сега на Евровизија факт е дека пред се политички се избира зошто така се даваат поените, но често пати (да не речам секогаш) победуваат они што се необични е од кај да знаете дека ние нема да бидеме токму тие.. зачинето се тоа со добар вокал е добра комбинација.. јас сум оптимист :D

Плус ќе се одржува во Баку а имаат одлични да не кажам крвни односи со Турците ги сметаат за нивни, така да тоа ни е плус за нас.
Не е политика толку колку што нашиот тим што ќе патува во Баку е катастрофа со организацијата. Прво, кај нас се гледа сите пари што ќе ги добијат да ги испотрошат за глуп спот. Она на Тоше ако вредеше 100,000 евра јас глава сечам. Што фалеше на спотот на Сертаб Еренер, ставена во една соба меѓу ружи и толку?

И после нашите немале пари да организираат таму македонска вечер, не се координирале, наместо да оделе и да одговарале на прашања на новинари, у соби седеле, се одмарале. Да бе, само тие уморни, а другиве 50 учесници (лупам) батерии да не имаат? :)

Не е само песната и да мислиме дека е политика, на се треба да се мисли. Ако добро разбрав, Дима Билан таа година кога победи, со Плушченко лизгачот поминале еден ден цел во луна парк ли во зоолошка не знам што беше и се сликале со фанови, давале автограми. Се` треба да се прави за зголемување на фан базата ама работата е што Иван Секси Мирчевски (ако е уште он) е еден цреп на кој слабо му сече и вакви работи за него се на тежиште со нуклеарна физика.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Ех, шо ти е политика. Да беше се регуларно, жими ланскиот снег супер геополитичка сила како Азербејџан (тие победија?) ќе победеше...
Инаку, шо е финтава? Кој сакате да ве претстави? Сакате во добро светло некој да ве прикаже?

Не е фер така, тоа би било фалсификат!

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
Калиопи ќе иде на картата на Шерифовиќ, јак вокал а изглед 0 : ) само што Шерифовиќ имаше многу убава песна и настапот сценски беше тип топ, кај Калиопи ќе и стаат позади неа некои цицкотресачи или па набилдани што ќе пробуваат да ја креваат а таа облечена во некоја доџе ми да вриснем креација на Ношпал и така.
Дали алудирате на flashback ситуација?:pos:

Член од
20 ноември 2011
Мислења
6
Поени од реакции
0
Калиопи ќе иде на картата на Шерифовиќ, јак вокал а изглед 0 : ) само што Шерифовиќ имаше многу убава песна и настапот сценски беше тип топ, кај Калиопи ќе и стаат позади неа некои цицкотресачи или па набилдани што ќе пробуваат да ја креваат а таа облечена во некоја доџе ми да вриснем креација на Ношпал и така.
изглед 0?? Баш е убава жената. Поубави црти има од некои млади "пеачки." А тие нека сонуват за вокал како нејзиниот. Со добра песна и настап се добива внимание.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
изглед 0?? Баш е убава жената. Поубави црти има од некои млади "пеачки." А тие нека сонуват за вокал како нејзиниот. Со добра песна и настап се добива внимание.
Ја споредуваш Калиопи со млада 22 годишна пејачка со стегнато тело какви што ги има почесто на евровизија? На таква мислев. Калиопи е стара веќе.

Член од
20 ноември 2011
Мислења
6
Поени од реакции
0
Ја споредуваш Калиопи со млада 22 годишна пејачка со стегнато тело какви што ги има почесто на евровизија? На таква мислев. Калиопи е стара веќе.
Сепак за нула не е. Cекакви личности се појавуваат на евровизија. Босанците си го пратија Дино Мерлин па никому ништо. Србите одат со Јоксимович, па и тој не е сегашен. Не е огромен хандикап според мене.

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Супер е Калиопи. На Евровизија има само три минути. Само се плашам да не ја направат песната две и пол минути за да може Калиопи да си каже што и лежи на душа.

P

PewDiePie

Гостин
Ај не јадете говна сеа,100 пати подобро Калиопи отколку лош избор на 20 лоши песни односно пејачи.

Си има глас жената,башка не е некој анонимус на балканов.
Само да ослабе малце да се стави во форма,еден добар сценски настап позади неа и нормално убава песна и мислам дека конечно ќе влеземе во финале.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Се додека народот се прави паметен а не е,џабе кој и да пратиме и било каков успех да очекуваме. ;)
Во право си, народот е глуп, затоа прифаќа се што му се сервира, без притоа да се побуни.

Член од
4 август 2010
Мислења
318
Поени од реакции
189
Па фала богу не одлучија тинејџерките годинава како во претходните (Врчак, Гаџа и Тамара, Некст Тајм, Влатко-овој капак беше...)
Калиопи пее за разлика од горенаведениве.

Kajgana Shop

На врв Bottom