Како се снаоѓате во нова средина?

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Зависи кои се причините, зошто се наоѓам во таа нова средина.
Знам да се вклучам комплетно и да ја постигнам целта без никакви проблеми....а знам и да кулирам, опсервирам, собирам информации и впечатоци, онака незабележително и по страна:tv:
 

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Лесно се снаоѓам. После основно, заминав во средно училиште и тоа во друг град кадешто не познавав никоко. За кратко време стекнав и другари, другари кои сега можам да ги наречам и вистински.
 

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
64
Opusten tip sum,obozavam da zapoznavam luge i za takvi raboti sum posebno talentirana,za pravenje muabet...ne sum tip sto kuti i ceka prasanje!Se prilagoduvam brzo na sekakvi sredini i nejkam tivki,mirni i povleceni luge so celo vreme kutat,ako se ponasaat taka so mene i jas mozam da bidam dosadna...koj kako so mene i ja taka so nego:)
 

ANDZI

Fashion is my opsession
Член од
5 февруари 2007
Мислења
833
Поени од реакции
6
Супер се снаоѓам,веднаш се спријателувам немам никаков проблем со приспособување на нова средина...
 
Член од
9 август 2007
Мислења
23
Поени од реакции
0
додека се превикнам малу тешко но после се е како подмачкано
 
Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.072
Секогаш кога сум бил во нова средина (град,војска,среднио училиште....) се снаоѓам супер
 
Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Воопшто не ми е тешко да се снајдам во нова средина.Многу лесно се снаоѓам,стекнувам пријатели,комуникативна сум и лесно ми е да си најдам добро друштво, фини луѓе со кои се чувствувам како животот да сум го поминала со нив ...
Не ми се случило да налетам на непристапливи и диви луѓе од кои секако дека би била разочарана ...Тогаш сигурно би посакала да побегнам што побргу...:nenene:
 

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Ма фино бе.Ако ми одговара уште на почеток средината,само си се вклопувам и не се замарам.Ако не ми одговара,а гледам дека има потенцијал да ми одговара,ја сменувам и ја обликувам по мој терк.Ама тоа не значи на пример дека не ги следам и интересите на другите.Само правам извесни модификации,кои би го олесниле заедничкиот живот.
И на крај,ако гледам дека нема никаков потенцијал и никаква интелектуална или емоционална корист за мене во таа средина,фино лепо ја напуштам...
 
B

black angel

Гостин
mene novata sredina ke me zapoznae poveke nego sto treba.mnogu sum zborlesta i druzeljubiva pr.u poslednava sredina sto ja smeniv za deva dena zapoznav 4 drugarki i tipec so mi se sviga
 

Pretty bItCh

..::feel the ♥::..
Член од
20 септември 2007
Мислења
317
Поени од реакции
1
ehe bez maka.prvo nabljuduvam i malce pomalce se vklopuvam..i poradi mojot karakter i raspolozenie sekade me prifakaat i nemem problemi..fala bogu do sea bilo taka.se nadevam i ke bide!
 
U

UnholY

Гостин
Па снаоѓањето односно прилагодувањето кон нова средина не зависи само од нас туку зависи исто така и од другите околу вас во новата средина....како тие ќе се постават пред вас и колку ќе ви го поедностават прилагодувањето зависи од нив....доколку тие се постават спрема вас како што треба набрзо средината во која сте нови за кратко време ке стане дел од вашето секојдневие и нема веќе да преставува нешто ново односно нема да преставува нова средина веќе откако ќе се прилагодите....
 

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Епа зависи за каква средина зборуваме. Доколку новата средина се совпаѓа со моите интереси и чувствувам задоволство од учеството во неа, знам да се вклопам многу брзо, односно експресно без разлика на карактерите и личностите кои ја сочинуваат. Доколку пак немам никакви заеднички точки ниту пак интереси со средината, не се ни замарам со вклопувањето во неа. Во трета ситуација, кога немам ништо заедничко со околината, но во моја корист е да станам дел од новата средина, без разлика колку контрадикторно и мачно тоа ми се чини дека е, се трудам да станам дел од новото опкружување. Најчесто во ваквите ситуации ми оди тешко, затоа што сум цврст карактер кој не може лесно да се убеди дека мислењето на некој друг е поправилно од моето.
 
Член од
21 јуни 2007
Мислења
183
Поени од реакции
2
па онака релативно брзо се вклопувам барем јас така мислам
 
Член од
8 јануари 2008
Мислења
45
Поени од реакции
0
Ми треба многу малце време колку да запознаам нови другари
 

Kajgana Shop

На врв Bottom