Како се емигрира во Австралија и Нов Зеланд?

Член од
13 јануари 2015
Мислења
26
Поени од реакции
3
Pokonkretno agencija sto ima registrirana kancelarija(agentot da gi ima site potrebni dokumenti deka ja poseduva taa agencija )bidejki site ti vikaat deka se im esredeno,a potoa ti davaat link kaj sto treba da platis odredena suma bez da ti kazat sto e se potrebno za dokumenti.Iskreno imai takvi sto mozes samo pari da platis a procesot da ne ti bide zavrsen..Dali ima Skopje takvi agenti ,i ako gi ima koj e nivniot kontakt.Fala odnapred

Член од
4 октомври 2014
Мислења
173
Поени од реакции
54
Не знам зошто како услов или како здобивање на поени за емиграција се завршени дипломи по дефицитарни струки кога шансите за работа се практично нула да се најде работа по струка.

Што дека братучед ми е стоматолог (и тоа добар) кога работи како продавач? (ова во Канада но веројатно е исто во Австралија)

Член од
24 јануари 2012
Мислења
514
Поени од реакции
536
Pokonkretno agencija sto ima registrirana kancelarija(agentot da gi ima site potrebni dokumenti deka ja poseduva taa agencija )bidejki site ti vikaat deka se im esredeno,a potoa ti davaat link kaj sto treba da platis odredena suma bez da ti kazat sto e se potrebno za dokumenti.Iskreno imai takvi sto mozes samo pari da platis a procesot da ne ti bide zavrsen..Dali ima Skopje takvi agenti ,i ako gi ima koj e nivniot kontakt.Fala odnapred

DEJAN TRAJKOVSKI
Migration Agent MARN 0637581
MIA no. 2516 Address: Bul. Jane Sandanski 26/2-4
Skopje, Macedonia, 1000 Tel: +389 2 2403411
Fax: +389 2 2454595

Член од
24 јануари 2012
Мислења
514
Поени од реакции
536
Не знам зошто како услов или како здобивање на поени за емиграција се завршени дипломи по дефицитарни струки кога шансите за работа се практично нула да се најде работа по струка.

Што дека братучед ми е стоматолог (и тоа добар) кога работи како продавач? (ова во Канада но веројатно е исто во Австралија)
Za da raboti nekoj kako stomatolog treba da dobie licenca a za da dobie licenca treba da polozi nekolku ispiti. Moj drugar go fati ubavi tri godini da dobie licenca no otkako ja dobi sega zarabotuva poveke od 200.000$ godisno. Toa pravilo ne e samo za medicinski struki tuku I za mnogu drugi. Zosto toa e taka ne e do mene da odgovoram.

Член од
4 октомври 2014
Мислења
173
Поени од реакции
54
Za da raboti nekoj kako stomatolog treba da dobie licenca a za da dobie licenca treba da polozi nekolku ispiti. Moj drugar go fati ubavi tri godini da dobie licenca no otkako ja dobi sega zarabotuva poveke od 200.000$ godisno. Toa pravilo ne e samo za medicinski struki tuku I za mnogu drugi. Zosto toa e taka ne e do mene da odgovoram.
А колку пари коштаат тие 3 години? Пошто братучедми е богато дете ама пак немаше пари за тоа.

Незнам според мене глупости дека тој мислеше дека кога ке дојде во Канада со тие бодови одма ќе најде работа како стоматолог и ќе прави пари и чуда, ама еве го сега е разочаран и сака да се враќа назад.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.094
Поени од реакции
11.502
Незнам според мене глупости дека тој мислеше дека кога ке дојде во Канада со тие бодови одма ќе најде работа како стоматолог и ќе прави пари и чуда, ама еве го сега е разочаран и сака да се враќа назад.
Друже темава е за Австралија, не е коректно да замараш со Канада. Отвори си соодветна тема и таму терај ја дискусијата.

@kano, Фаранг кој универзитет би го препорачал за мастерс по ИТ за парт тајм студирање во Сиднеј или околината (Њукасл, Вологогн, итн)? По можност година, до година и пол да траат студиите.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.885
Поени од реакции
25.366
Друже темава е за Австралија, не е коректно да замараш со Канада. Отвори си соодветна тема и таму терај ја дискусијата.

@kano, Фаранг кој универзитет би го препорачал за мастерс по ИТ за парт тајм студирање во Сиднеј или околината (Њукасл, Вологогн, итн)? По можност година, до година и пол да траат студиите.

Во NSW традиционално најдобри ти се 1. Sydney University, 2. NSW University 3. Macquarie University, тек потоа Њукасал па Волонгонг.

За IT во NSW ако пари не се проблем би ти го препорачал NSW University.

https://www.business.unsw.edu.au/programs-courses/postgraduate-coursework/master-information-systems-management

Член од
24 јануари 2012
Мислења
514
Поени од реакции
536
А колку пари коштаат тие 3 години? Пошто братучедми е богато дете ама пак немаше пари за тоа.

Ne e do parite, tie ispiti koi treba da se polozat se mnogu teski I se polagaat ednas ili dva pati godisno a ako ne ja znaes tematikata nikoj nema da te pusti so vrski kako na UKIM.

Studiranje vo MK I zemjite od comonveltot e izvedeno na totalno drug nacin. Vo MK sve se uci na pamet dodeka vo CA se uci od prakticni primeri I sekojdnevno ucenje I ako mislis deka so kampanjsko ucenje od dva dena ke polozis za 6 kako vo MK se zaebale mnogu.

Verojatno bratucedot probal da gi polozi tie ispiti no bidejki ne e naucen na sekojdneven trud I visoki targeti za polaganje od nekade 80% ne uspeal da ja zeme taa licenca.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.885
Поени од реакции
25.366

Колку кошта зависи од што точно и каде сакаш да студираш. Убаво ти објасни лион дека овде е доста различно како се студира, едноставно за некој луѓе е полесно него во МКД за некој е потешко и неможат да се адаптираат. Еве конкретно за мене ќе ти кажам пред повеќе од 15 год кога студирав се одлучив за универзитет кој имаше boiler room - тоа ти е онаа соба ко на филмовите Wall St дилерите на валути и акции ја користат, целосно опремена со истата технологија донирана од Merrill Lynch. Имав 2 предмети таму каде тргувавме против други универзитети од австралија, азија и америка во живо. Секоја зделка мораше да ја браниме писмено. Дечкото што имаше најдобри резултати буквлано дента кога се објавија доби понуда за работа од една од најголемите брокерски фирми во светот со одлична плата и мерцедес на лизинг платен од фирмата (после 3 години колата стануваше негова - ова за да го задржат 3 год). Значи збориме за сеуште не дипломиран студент. Се вложува многу, кошта многу ама има и резултати.

Тој што неможе на запад да се снајде каде има невработеност од 4-5% го жалам во македонија каде има 30%.

Член од
4 октомври 2014
Мислења
173
Поени од реакции
54
Во ред, но пак никој не кажа колку пари ќе кошта тоа јово на ново учење.
150 -200 илјади долари? Зарем некој од мк ке ги има тие пари?

Последно уредено:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.538
Поени од реакции
9.438
многу кошта,сум имал дискусоија со студенти од други земји и кога ке ми кажеле колку ги кошта едноставно коса од глата ми се крева, плус животот е ненормално скап, живеат по 4-5 души во еден стан за да можат некако да преживеат... Австралија не е повеке земја за мигранти, туку земја за инвеститори, посебно Сиднеј, јас би каажал еден непопуларен совет кој што лугето не сакаат да го слушаат, ама тоа е вистината, бегајте подалеку од Сиднеј, животот може да ви се претвори во кошмар.[DOUBLEPOST=1422260784][/DOUBLEPOST]
Тој што неможе на запад да се снајде каде има невработеност од 4-5% го жалам во македонија каде има 30%.
Не сум сигурен дека невработеноста е 4-5 %, во АУС се водат за вработени и тие што работат по еден ден - два преку некоја агенција, а всушност се невработени.
Преголем процент на вработувањата одат преку врски и подземања еден преку друг, нешто слично како во МКД, ако вистинската бројка на невработеност е навистина 4-5 % не би требало да биде така.

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.885
Поени од реакции
25.366
Целосно нов мастерс по ИТ ко што праша Бранчез погоре 45 000 австралиски долари или 35 000 амерички горе доле. Парите се враќаат без проблем за година дена.

Kajgana Shop

На врв Bottom