пунтер
betfair trader
- Член од
- 21 март 2011
- Мислења
- 5.536
- Поени од реакции
- 9.433
точно е дека студентската виза е најбрза процедура, точно е и тоа дека многу луге останале, али сепак треба малку повнимателно да се игра, како што самата спомна таа процедура е и доста скапа, јас сега не знам што ти е тебе кажано, али ако не се лажам ( можеби грешам) прво ги даваат по 6 месеци додека трае курсот, па после за да продолжиш треба повторно да се запишеш на некој курс или надоградуваш, тоа повторно да се спружиш пари и тоа све до недоглед.Искрено да ви кажам и мене страв ме фаќа за одење со студентска виза, меѓутоа тоа е најбрзата процедура која е и доста скапа. Плус тоа многу луѓе имаат отидено за Австралија со студентска виза и останале.
Па затоа пишав оние што се отидени таму со студентска виза да ни кажат какво искуство имаат и дали брзо се снашле.
Друга работа сама кажа ти со својата струка прашање е дали ке најдеш работа, највероватно ке треба нешто друго да најдеш а големо прашање е дали воопшто ке најдеш за тој период ако немаш логистика. Кога станува збор за мажот ти, можда тој ке најде, али пак се поставува прашање за колку време ке најде. Уште една многу важна работа, не знам каков ви е планот со смештајот, дали имате некоја логистика или планирате да плакате стан, ако треба да плакате тогаш за старт со нејсана слика околу вработувањето влегувате во многу скап ризик или имате многу пари за фрлање Сега не сакам да вилјаам негативно, само подобро да ти ја преставам понегативната слика него да те лажам, зашто од после може да дојде до големо разочарување.
Јас лично знам многу што биле со студентска виза и останле, али во исто време знам многу што се вратиле , последниот што го знам се врати експресно за 6 месеци со доживеано фијаско.
На крајот све е индивидуално, ако имаш луге таму кој што можат да ви излезат во пресрет со многу работи е полесно, али ако одиш така речено на своја глава а со туристичка виза, според мене е доста ризична опција. Може треба да ја разгледаш опцијата на ЛИОН, да аплицирате прво за Нов Зеланд, мислам за таму полесно се добива, а полсе неколку години со НОВ Зеландски пасош можете да се преселите во АУС.