Edno prasanje do poupatenite vo vrska so imigracija za Avstralija.Epa vaka imam rodnini vo Avstralija koj ke mi dadat garancija za viza i prestoj tamu, no neznam dali e podobro da se zapisam na kurs po angliski ili na postdiplomski za da mozam polesno da dobijam permanent residence .Inaku imam ekonomski fakulet sto ne e nekoja struka pa zatoa me intersira dali ako se zapisam na kurs po angliski postoi nekoj nacin da dobijam rabota viza ili kakva bilo za da ga prodolzam prestojot.Inaku postdilomski mi se posledna opcija bidejki se dosta skapi poveke od 50000 dolari za dvete godini i mislam deka ne e isplatlivo da se vlozat pogotovo za ekonomska struka.
Кога ќе појдеш ќе треба да се пријавиш на курс по англиски. До петти степен не се плаќа, а шести (последен) се плаќа околу 200 AUD за 3 месеци, ама ќе можеш и да си подработуваш во меѓувреме. Откако ќе го завршиш шести степен можеш да работиш по струка или пак нешто со ВСС, без шести степен нема да ти дозволат да работиш како ВСС, ниту да се запишеш на факултет.
Прво полагај англиски да си провериш до каде си, а после појди на факултетите и распрашај се.
Овде кај судски преведувачи не преведувај ништо, оти таму преводот ти е бесплатен, а овде ќе те одерат!!!