Како одлучувате дали ќе гледате некој филм?

Што треба да ви е погодено за да ве привлече еден филм?

• Вкупно гласачи
    139

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Прво гледам што жанр е филмот тоа е првото што погледнувам. Потоа може која тематика ја разработува. Актерите битни се, но се случувало да има тапа филм со одлични филмски ѕвезди.А кој го режирал филмот воопшто не гледам. :)
Многу често гледам тука низ темиве кој филм го препорачувате и последен гледан филм и според препораките и она што ќе го прочитам на интернет па најчесто така симнувам.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.826
Поени од реакции
22.868
Секогаш гледам препорачани филмови

Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Najvazen mi e zanrot na filmot i tematikata koja ja razrabotuva.Akterskata postava e bitna,ali ne e presudna.
Gledam preporacani filmovi dokolku se zanr koj go sakam i mi se dopaga tematikata.Nagradite i reziserite ne gi zemam vo predvid.

Член од
16 септември 2008
Мислења
45
Поени од реакции
0
одлучувам така што кога ја ке ја гледам првата епизода и ако е добар филмот го гледам

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Па зависи до темата.И ако некој филм е снимен по вистинска случка, без сомневање ќе го гледам.Тие ми се омилени и не пропуштам такви филмови.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Ако ми е жанрот по мерак, ќе се одлучам доколку ептен ми го фалат филмот. А ако ми е ептен досадно, а ми се гледа филм... во тој случај не пребирам многу.

Член од
22 ноември 2008
Мислења
415
Поени од реакции
11
Зависи од кратката содржина, но и од препораките :pipi:

Член од
13 декември 2008
Мислења
165
Поени од реакции
3
obicno si kazuvam sto sakam da gledam i za sto sum raspolozena vo momentot.a potoa gi slusam preporakite koi ke mi gi ponudat i spored preporakata biram.
retko se slucilo da mi utnat, a i citam na opakovkite kratka sodrzina ako ima.

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
обично жанрот и препораките од другари што го гледале се пресудни, а ако не ми го препорачал некој тогаш обично ја читам кратката рецензија на позадината и проценувам дали вреди да се гледа..иако неколку пати не испаднал толку добар колку што пишувало, ама нема везе:)

T

the Carpenter

Гостин
Ќе вртам 5 пати по сите канали на телевизорот, па ако нема ништо интересно, ке застанам на некој филм што од прва ми се гледа интересен.

А изнајмување на филм не доаѓа во предвид, скап ми е, чајот мрсен ми е

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Актерската постава, најчесто од тоа одлучувам што ќе гледам... имам неколку омилени актери и строго од нив гледам, а ако некој од нив не глумат во филмот не го гледам филмот или ретко е тоа да гледам без нив со многу мали исклучоци ...

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Фино лепо ќе го изгледам трејлерот за филмот и ќе видам шо е и како е и шо да очекувам отприлика иако доста пати успеале да ме заебат со тоа што доста добро ги прават трејлерите така да единствените интересни и привлечни моменти од филмот се уствари ставени во трејлерот, се останато е гола вода...

Или пак ќе прочитам некаде рецензија... зависи, коа како, али вака шом иам интернет најлесно ми е на јутјуб да најдам и да изгледам трејлер :)

Kajgana Shop

На врв Bottom