Како одлучувате дали ќе гледате некој филм?

Што треба да ви е погодено за да ве привлече еден филм?

• Вкупно гласачи
    139
Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Obicno ziam da gledam nekoj film ako site okolu mene go zborat deka e top,i ke se zainteresiram zasto tolku im se dopadnal.A nekogas ziam da gledam i poradi akterite...

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Jas gledam samo ako prvo go vidam na Internet deka izlegol. :) Da e nov baram :)

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Актерската постава нормално, и приказната ако ми е интересна!

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
reziserot i akterskata postava ... ako ima jaki faci u filmot .. bi trebalo da e dobar ... i se odlucuvam da go gledam

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
ako mi go preporacaat filmot da go gledam i ako e po moj vkus ke go gledam

Член од
24 април 2007
Мислења
251
Поени од реакции
2
Кога гледам со кои акетери е филмот тогаш снам дека ке е многѕ јак филм за гледање и го гледам

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Најчесто по препорака од луѓето што го имаат гледано, а секако ме интересира и тематиката, битно е да има добра приказна. Глумците не ми се толку важни, може и од сосема непознати глумци да испадне добар филм па не е толку битен фактор тоа барем за мене.
Исто и ако на интернет сум прочитала нешто за филмот, содржината негова и позитивни критики тогаш веднаш го симнувам за да го гледам.

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
ako mi se svigja go gleam,a da odam da iznajmam boze sacuvaj!

J

JohnnyMass

Гостин
mr_wicket напиша:
Токму така.Секогаш кога чујам за некој филм (од ТВ, друштво, видеотека и сл.) веднаш проверувам за што се работи на www.imdb.com Јас од видеотеката без преседени 20-23 минути не си одам со филм в рака.Па дури и се дешава за филмовите што ќе ми ги препорача Ицко (дечкото кој работи во видеотеката) ја да си отворам нет на лице место и заедно да прочитаме за што се работи во детали.:smir:

moskva_bojan

Kirk Hammett
Член од
28 јануари 2007
Мислења
470
Поени од реакции
3
pa odlucuvam spored zanrot i spored akterite koi glumat vo nego

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Како излегуваат се живо симнувам, баш и затоа имам една купа неизгледани филмови на компјутер, у секој случај им давам шанса на сите филмови :)) ама на крај може и сам да се гледа филмот, најчесто глупите филмови ѓи заспивам. Исто така предност имаат оние филмови кои ми ги препорачале луѓе во чиј вкус верувам :)

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
ко прво да ми се допаѓа операторската работа - сенки , силуети , живи бои или спротивнот- да видам дека е нешто навистина одлично направено , потоа ефектите ( звучни се разбира ) да ме вовлече за понатаму :) се разбира дека режисерот ми е меѓу основните мотиви - има некои режисер што сум гледал апсолутно се од нив дури и реклами .

препораки од одредени луѓе ( што си ја знаат работата или одлични филмомани )

актерската екипа е не толку битен фактор - ако не се "овие" ќе "бидат" другите - што межеби подобро ќе се снајдат ( ама тоа е тоа врските го прават и своето )

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Па на форумов има доста кои се упатени по филмовите па од нивните препораки, ако проценат дека е добар филм, обавезно ќе го гледам.
Зависи и од жанрот и за каков тип на филм сум расположен во моментот да гледам!

Kajgana Shop

На врв Bottom