Како ја препознавате вистината кога не ја гледте со свои очи?
Кога некој нешто ви кажува, како одлучувате дали е искрен или ве лаже?
Дали тоа го правите според зборовите
кои ги користи, според понатамошната ваша анализа на разговорот во кој заклучувате дека нема ни најмала грешка во која би се посомневале или едноставно се` земате здраво за готово?
Дали можеби посебно внимание обрнувате на изразот на лицето на соговорникот, додека нешто ви изјавува? Ако е така, колку сметате дека може да е точно и тоа? Колку сте сигурни дека ако некој сака да ве излаже, неможе и тој дел да го одглуми?
Параноична тема, нели?
Па многу едноставно-кај повеќето луѓе кога лажат имаме механичка реакција(тиковии:pos2
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
,еден другар на пример кога лаже ја наведнува главата и ги трие рацете,друг ја чеша косата,а една колешка се поместува од местото(онака,...полека).
Исто така важен е и начинот на кој е тоа искажано-дал е вообичаен или има некоја шема...
Или па се` зависи од тоа кој човек ви зборува? Колку го познавате, колку доверба имате во него и колку сте сигурни дека не би ве излажал за ништо? Колку може и тоа да е фактор според кој би пресудиле дека ви се кажува вистината?
Такви луѓе се ретки но кај мене тие луѓе се бројат на дланка...поточно 4 ца го достигнале тој како да кажам левел,врз основа на што???
Па ми помагале кога треба,јас исто нив,на некој телефоно му го даов и не го продаде туку го користеше-за разлика од друг(велешанец е тој шо го продаде ахах ЕВРЕА):pos2:тоа беше HP IPAQ 514,нејсе не ми е за телефонот треба уште навреме
да направиш дистинкција на трастед пипл,а остатокот едноставно подобро потони-
but don't rely on them...
Болдираните не само што се откриени,и стварно испаднаа прави лицемери ги знаат веќе какви се..
Јас ги оставам раат таквите-Let them LIVE in
their OWN AGONY,if you try to help-you will make a mistake-for the FAIL he/she will blame you-advice stand aside from them,you better hang around with trusted people.
Ова од искуство ви кажувам.
а за ова имаше тема мислам..
Има ли за вас апсолутна вистина
Не,бидејќи самиот збор кажува истата мора да биде совршена,отпорна на промените т.е безвременска и.т.н-а тешко до тоа.