- Член од
- 1 јуни 2011
- Мислења
- 25.915
- Поени од реакции
- 41.876
СМС ми прати и не ми е криво за неа туку од спиење ме разбуди
И јас сум чуден хахааНајчудното нешто што сум го прочитала... )
хаха....веруј ми и најдобрата,најфината и најпаметната да ја фатил...ти секако ќе неможеш да ја смислиш.Pa vaka mi se javi po telefon,filmovi ovo-ono,vaka-onaka i na kraj mi prizna deka e the end megju nas bidejki nemal doverba nitu ni u edno zensko.Pomina seto toa i sea go gledam iskaca so edna prosti mi boze prvoklasno kurvice.
koj se tepa taj se sakaСе степавме...
Мораш тоа да го промениш, ако сакаш да ја задржиш."Заврши" пред некоја недела.... (Ако може да се каже заврши)....Зошто уште се гледаме,ги правиме сите работи што ги правевме во врска али сепак не сме во врска....Идевме 1 година...... Мн се сакавме и се сакаме сеуште.... Значи многу.... Но јас сум премногу строг према неа.... и најмала ситница ме вади од памет.... Јбг таков сум......
Ќе го извадиш доколку се соочиш со тоа,прифати ја реалноста и терај даље.Ако пробуваш да го потиснеш само ќе те гризе одвнатре.Гледај често да бидеш во контакт со луѓе,запознавај нови пријателства,разговарај со некој што ти е од доверба, ,што ќе те разбере...И да,најди си друга некоја што ќе ти го одврати вниманието,така полесно ќе ја заборавиш...немој да се затвориш дома и да живееш од спомени за некоја личност која веќе забраела и дека постоишТешко и многу болно,знам дека е веке крај,за кој крај не бев ни свесен ама никако не можев да предвидам дека толку ке боли,не функционирам никако сакам да го извадам тоа од мене со нешто и да го фрлам некаде ама не ми успева...
Ама зависи пред колку време раскинале, колега. Ако е пред неколку дена, ќе му треба малце страдање по дома.Ќе го извадиш доколку се соочиш со тоа,прифати ја реалноста и терај даље.Ако пробуваш да го потиснеш само ќе те гризе одвнатре.Гледај често да бидеш во контакт со луѓе,запознавај нови пријателства,разговарај со некој што ти е од доверба, ,што ќе те разбере...И да,најди си друга некоја што ќе ти го одврати вниманието,така полесно ќе ја заборавиш...
Обично насабајле е најкритично време кога мозокот е празен и во него е само саканата личност.Тогаш е зезнато,но во текот на денот нека не гледа да биде сам и да праи филмови како е и како би можело да биде доколку било така бла бла.Не велам да се негира болката,треба да се прифати,да се прифати таа енергија која поминува низ телото,но да не се дозволи емоциите и мислите да се надополнуваат зошто така само личноста страда повеќе.Ама зависи пред колку време раскинале, колега. Ако е пред неколку дена, ќе му треба малце страдање по дома.
Не е во ред да ја негираме болката. Мора да се соочиме со неа, за да продолжиме понатаму.
Но ако ова му трае повеќе од 1 месец..... веќе нема смисла. Тогаш настапува на сила твојов совет
Значи само барала причина за да раскине со тебе. Прифати го тоа - некој што љуби спремен е да се жртвува. Таа не сакала да се жртвува за тебе и тоа е тоа.problemot e vo toa sto idevme 7-8 meseci vo tajnost i koga sednavme da se dogovorime deka veke treba da ja oficijalizirame nasata vrska taa me obvinuvase deka ne i posvetuvam dovolno vnimanie i deka ona go razbira toa i deka nema da mozam da i go dadam vnimanieto vo idnina so go saka ona,iskreno mnogu barase da bidam pokraj nea ignorirajki gi site moi drugi obvrski,i vo toj moment se soglasiv i jas deka ne mozam da i go dadam sega za sega toa vnimanie so go bara i nekako nesvesno prifativ deka treba da se razdelime,arno am taa za nedela vreme fati drug decko, e ottogas ima veke 3 nedeli pominuvam niz strasen pekol sekoj den slabeam po edno kilo...
Ако продолжиш на ваков начин да живееш ќе си го зезнеш здравјето другарче.Сигурно имаш некое хоби практикувај го,излегувај од дома,дружи се повеќе со луѓе,спортувај нешто,читај некој книги што те интересираат,најди си некој близок пријател/ка довери и се извади го од тебе тоа и со тек на време ќе бидеш како нов.e ottogas ima veke 3 nedeli pominuvam niz strasen pekol sekoj den slabeam po edno kilo...
Мое мислење, јави и се да видиш што сакала да ти каже.se vidovme zavcera vecer vo eden klub,taa dojde so noviot decko(daleku e ispod mene vo sekoj pogled) pagavme i dvajcata se gledavme mnogu bolno i tesko cela vecer se gledavme imase i problemi so toj noviot bidejki taa mnogu cesto se vrtese nakaj mene,posle dva dena denes mi zvoni a jas dodeka razmisluvav so da pravam pominaa dve minuti i mi prati sms deka podobro da ne se slusneme i....jas ne se ni javiv i ne pisav...vase mislenje ?