Како до успешна врска?

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
Mislam deka i nema nekoi pravila za ova,ali glavno uspesnata vrska bi se sostoela od mnogu kompromisi,ljubov i prostuvanje.:icon_lol:

Член од
6 мај 2006
Мислења
1.890
Поени од реакции
4
леле пред некое време пишав случајно али сега ќе надополнам со многу компромиси и напор, во секој случај тешко

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
Flik напиша:
леле пред некое време пишав случајно али сега ќе надополнам со многу компромиси и напор, во секој случај тешко
ja pa vise kako nekako stana vremevo mislam deka i vo VRSKA e tesko da se bide a kamo li pa taa da e uspesna:nerv:

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
За успешна врска мора да има многу љубов, доволно познавање меѓу партнерите, заемна доверба, секогаш поддршка, нормално верност...Едноставно, мораш да се научиш да правиш компримиси, да го почитуваш партнерот, да му ги прифатиш мааните, да го сакаш таков каков што е.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Како??? па по стапките на довербата, компромисот, взаемното почитување. Ако една од овие работи недостасува, паѓаш во вода и треба од ново нивото да го играш со друг играч. (Супер марио филозофија :pos:)

C

Cool Hand Luke

Гостин
Искреност по секоја цена.
- Јас сум за секс без обврски - само бев искрен. Првиот бран помина, да видиме како ќе биде понатаму... :smir:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.399
Поени од реакции
37
Па со доверба, заинтересираност, искреност.. сепак да се има успешна врска малце е и обавеза.. али ако има љубов тоа нема да претставува проблем пошо ке сакаш со него/неа да си 24 часа..

а другите работи ке си дојдат сами по себе со тек на времето..

D

devojcence

Гостин
hmm iskrenost doverba razgovor pocituvanje i seto toa ke go ima ako go sakaat i dvajcata i se najdat.:)tolku

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Нема баш некоја дефиниција за успешна врска затоа што кај сите е тоа различно.Но во поголемите случаи се се сведува на искреност,почитување,компромис,толеранција,заеднички интереси и најнормално љубов.

Член од
11 март 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
Pa verojatno dovreba,iskrenost,pocituvane,kompromis,ljubov i sekako STOP na napadna ljubomora
NO SEKOGAS STOI ONA ''AMA DALI POSTOI NEKOJA DEFINICIJA ZA USPESNA VRSKA''
I ONIE NEKOGAS USPESNITE PUKNUVAAT NELI?

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Искреност на прво место!Како и да е,понекогаш вистината боли ама повеќе боли да бидеш изигран,значи се што мора да се каже џст сеј ет!Љубомора!Иако мора да ја има,има и причини да ја има,секогаш се појавува кога сакаш некого ама со неа оди и `кај беше ти прееска кога ти ѕвонев`,`зошто мислам дека се оддалечуваш од мене`,`зошто не ми титкаш` или зошто на крајот од пораката нема `те сакам`,читањето пораки и проверувањето на титки исто така,еј зошто вака кој е овој!?Хм,отров!!!!!Од овие работи врската не е врска туку е мачење,проблемот е што партнерот станува досаден со тоа негово зошто!Значи само чил и секоја работа може да се дознае и среди,значи љубомората не се покажува кога тргнала во негатива.Слобода!Не мислам на онаа `еј прави што сакаш не те ограничувам` туку на онаа,имаш време да одиш со другарките не ми смета да искочиш со нив,со тоа докажува дека има доверба во себе и во партнерот!Пријателски однос!Да биде тука и кога ти е тешко,совети ова она,да има и партнерот слобода да ги кажува тајните со тоа се зацврстува довербата.И интимностfiksna:Врската нема да успее ако не се ужива во неа,не се посветува доволно внимание и не се сака искрено.ofofof:

Kajgana Shop

На врв Bottom