Znaci eve deneska tocno 5 dena posle mojot post deka se odkazuvam od cigara. Pa taka eve me 127 casa bez nitu edna cigara. Inace sekogas pred spienje si se mislev da prestanam so pusenje, no veke narednoto sabajle ke zaboravev na toa.
Posledniot pat si se mislev onaka dlaboko se sto mi pravi cigarata steta, i kakva bi bila pridobivkata ako prestanam. Pa taka nemojte samo da mislete sto ke pravete koa ke piete kafe ili posle jadenje, nego pomislete kako bi izgledalo vaseto zdravje, izgled, zabi, sto bi pomislele drugite vasi sakani, kolku oni bi se gordeele so vas, i kolku vie bi se gordeele so sebesi dokolku bi uspeele.
Inace golem pusac veke 7 godini, ponekogas i nad 2 kutii na den a nikogas pomalce od 1 kutija. Pred nekolku godini probav so ona demek so bomboni i orbiti, ali nisto ne pomaga koga se nema volja. Citav nanazad niz temava deka ne moze onaka da se zapre so odlucnost, OVA E MOJA POSLEDNA CIGARA. Se moze, ima krizi sekako deka ima no eve vo mojot 5 den krizite drasticno se namaluvaat.
Nekoj vika deka dobro e prvite denovi da gi izbegnete kaficite i lugeto koi pusat okolu vas, jas bas go napraiv sprotivnoto. Sekoj den iskacam na kafe, piam ekspreso, sedam so pusaci i bas se cuvstvuvam Like a Boss
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Znaci ova go pravam posto mora eden den da se sretnam so moeto omileno kafe i navikata da se pusi, pa zatoa uste od start go ucam mojot um deka moze da uzivam na kafe bez cigara. Da ne gi pominuvam denovite so strav so ke praam koa ke me viknat na kafe.
Da povtoram, ODLUCNOSTA i nisto drugi, kakvi artificialni alatki i takvi stvari, bomboni i mastiki ncncnc, odluci eden den deka vise nema da palis i drzi se na toj zbor, razmisli deka ke ispagas kukakvica ako palis uste nekoja, deka ne te biva za nisto ako ne uspees, i to...
I za kraj nemojte so toa, so namaluvanje, toa e ramno na nula, odlucuvas i vise ne palis nitu edna.
p.s znam deka samo 5-6 dena sum bez cigara i mozda nekoj podfrlil posle ova, megutoa ja se plasev ovie prvi denovi, a sea sto gi pominav veke nema nitu da pomislam da zapalam
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)