Јас ги откажав по втор пат
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
во мојот живот, пушев во средно па не пушев 4 години па пак се распушив (една и пол година) и сега не пушам веќе 5 месеци.
Првиот пат ги откажав без тренинг, само престанав да палам и не запалив. Сега ги откажав со тренинг, почнав малце во теретана, и едноставно прекинав да пушам, иако ме маваа кризи тешки.
Од двете откажувања, проблемот е да ги поминеш првите 3 дена до 1 недела (1 или 2 ќе издржиш, ама третиот и натаму, да не ти излезе цигара пред тебе, оти ја еба
). После тоа немаш кризи, ама добро е да избегаваш пушачи. А отприлика за месец или два, ако запалиш нема да успееш да ја испушиш, оти ќе ти смета
слично како почетник.
Ако стигнеш да размислуваш за никотински апчиња, електронски цигари и други методи, не си троши пари, купи си една пакета цигари и продужи даље. Борбата со завист е ментална, зависта постои, ама само ако ги тргнеш мислите од цигарите ќе успееш. (затоа тренинг помага, по можност да вежбаш до исцрпување, да осеќаш како цигарите низ нос ти излегуваат, така ќе се сјачаш ментално дека стварно ти сметаат и мора да ги оставиш)