Како да се освои и задржи женското внимание?

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.636
Поени од реакции
31.850
Многу ќе избегаме од темава,но во секој случај ќе ти пишам.

Догмата,верското начело го прифаќаш како апсолутна вистина,во твојот случај христијанството.Без никаква критика.Нема за тебе прва,втора,трета вистина.

Извинете за оф-топикот.
Moжи Кант ми е омилен филозоф, а тој вика дека апсолутната вистина не е докажлива :) И затоа вистина во наводници е поставено, целта е да се кажи дека читаш и од едните и од другите, гледаш документарки и од едните и од другите, за на крај сам да одлучиш на која страна да го поставиш тежиштето. Ако нурниш само во едните, остануваш сиромав за другите учења.

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Сите јас немам употребено збор. Ај прочитај повторно.
Е добро де, повеќето.
Сепак, ти велиш дека има една карактеристика која обединува 90% од женскиот род..
Нели мислиш дека ние девојките (како неповторливи креации :pos: ), имаме и други заеднички карактеристики освен тоа дека не сакаме фини момци? :)
Јас мислам дека имаме.
Дури, и мислам дека заради тоа што сите ние првенствено сме биолошки суштества, (сите имаме иста намена - да преживуваме и да оставаме потомство), нас девојките не обединуваат повеќе фиксни карактеристики!

Да ја скратам причата, повеќе од една особина не спојува, и постојат такви луѓе кои веќе нè имаат "хакнато" и ги знаат тие особини карактеристични за нашиот род, воедно смислиле и како да кореспондираат на нив со цел да ги доведат во своја полза..
Истите тие луѓе тие свои сознанија ги имаат запишано во книги, кои треба да им послужат на останатите луѓе подобро да нè разберат нас жените и да сфатат зошто се однесуваме како што се однесуваме, и како може нашето однесување делумно да се контролира и прилагодува согласно вашите потреби :)

У превод, сè ви преџвакале у ситни 500 страни за вие да не замарате на темава.
Ама кој да седне да прочита.

Барем не во битниот коментар за жените. И дејстувањето нема врска со литературата, неповторливоста е севкупна. Пример мнозинството читаа бла бла бла, но некоја од нив јади цвекло во изобилие, другата не сака пица со феферонки, третата јади шпагети со многу кечап. Едната сака плави момци сосини очи, другата сака црни со оштар поглед, третата сака момци со кафена костенлива коса. Едната се онадела од 14 години, втората од 17, третата уште не.. Шо не е тука јасно?
Зашо ме прекина сред муабет со дополнување -.-

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.636
Поени од реакции
31.850
Е добро де, повеќето.
Сепак, ти велиш дека има една карактеристика која обединува 90% од женскиот род..
Нели мислиш дека ние девојките (како неповторливи креации :pos: ), имаме и други заеднички карактеристики освен тоа дека не сакаме фини момци? :)
Јас мислам дека имаме.
Дури, и мислам дека заради тоа што сите ние првенствено сме биолошки суштества, (сите имаме иста намена - да преживуваме и да оставаме потомство), нас девојките не обединуваат повеќе фиксни карактеристики!

Да ја скратам причата, повеќе од една особина не спојува, и постојат такви луѓе кои веќе нè имаат "хакнато" и ги знаат тие особини карактеристични за нашиот род, воедно смислиле и како да кореспондираат на нив со цел да ги доведат во своја полза..
Истите тие луѓе тие свои сознанија ги имаат запишано во книги, кои треба да им послужат на останатите луѓе подобро да нè разберат нас жените и да сфатат зошто се однесуваме како што се однесуваме, и како може нашето однесување делумно да се контролира и прилагодува согласно вашите потреби :)

У превод, сè ви преџвакале у ситни 500 страни за вие да не замарате на темава.
Ама кој да седне да прочита.
Oва не се најдува во добра литература, во мудра се најдува :) Не сум го измислил јас верувај ми.
Ајде попросто од ова нема, оти гледам поимот неповторливи ти е интересен но не ти е јасен. Те земаме тебе како девојка да речиме 20 години, и земаме друга девојка исто 20 години. Дали ти и таа би биле идентични во СЕ? И да земеш уште милијарда девојки од по 20, ниту една нема да се совпадне во СЕ. А што опфаќа тоа се'? Да станува насабајле во исто време, да се мие со ист сапун, да сака ист парфем, да имала ист број на врски, на сите дечковците да им се викале Петре, сите да фатиле дечковци на 15 години, сите да излегувале со дечковците во исти кафиќи, во исте денови, во исти часови, сите да се возеле во ферари во понеделник со брзина од 132 километри на час, сите да имаат блуза од Редиохед, сите да биле на концерти од Пинк Флојд, сите да сакаат исти работи, СКРОЗ исти работи, сите да умрат на 15ти септември во 20 часот и 3 минути во иста куќа на ист кревет опкружени од исти луѓе. Ете то е неповторлива креација, sui generis, сама за себе својсвена која се совпаѓа во нешто со некои, но не во СЕШТО. Па така книгите не се за СЕШТО, туку можи да се за мнозинство, можи да фати чоеко девојка која ќе има модификација во битен дел по која ќе се разликува од мнозинството и замисли што? Со книгата можи да си го избриши дупето и да ја фрли во шолја ако ја собира истата.

King B

Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Oва не се најдува во добра литература, во мудра се најдува :) Не сум го измислил јас верувај ми.
Ајде попросто од ова нема, оти гледам поимот неповторливи ти е интересен но не ти е јасен. Те земаме тебе како девојка да речиме 20 години, и земаме друга девојка исто 20 години. Дали ти и таа би биле идентични во се? И да земеш уште милијарда девојки од по 20, ниту една нема да се совпадне во СЕ. А то се шо опфаќа? Да станува насабајле во исто време, да се мие со ист сапун, да сака ист парфен, да имала ист број на врски, на сите дечковците да се викале Петре, сите да фатиле дечковци на 15 години, сите да излегувале со дечковците во исти кафиќи, во исте денови, во исти часови, сите се возеле во ферари во понеделник со брзина од 132 километри на час, сите да имаат блуза од Редиохед, сите да биле на концерти од Пинк Флојд, сите да сакаат исти работи, СКРОЗ исти работи, сите да умрат на 15ти септември во 20 часот и 3 минути во иста куќа на ист кревет опкружени од исти луѓе. Ете то е неповторлива креација, sui generis, сама за себе својсвена која се совпаѓа во нешто со некои, но не во СЕШТО. Па така книгите не се за СЕШТО, туку можи да се за мнозинство, можи да фати чоеко девојка која ќе има модификација во битен дел по која ќе се разликува од мнозинството и замисли што? Со книгата можи да си го избриши дупето и да ја фрли во шолја ако ја собира истата.
Ајде пак да пробам да ти објаснам.

ЈАСНО ми е на кој начин го кажуваш тоа "неповторливи", јас пробувам да ти објаснам дека НЕ ГИ РАЗГЛЕДУВАМЕ ЖЕНИТЕ ОД ТАА ГЛЕДНА ТОЧКА ВО МОМЕНТОВ.

Прати внимателно.

Кога зборувам за жените како БИОЛОШКИ суштества (ми скурчи од зборов жими се) ги разгледуваме како ЕДЕН ПОЛ.
Значи ти имаш и овошни торти и чоколадни торти и солени торти, ама на крај тоа се све ТОРТИ, дали ми ја разбираш паралелата?

ТУКА НЕ СЕ БИТНИ НИВНИТЕ РАЗЛИКИ, ТУКУ НИВНИТЕ СЛИЧНОСТИ.
ТУКА Е БИТНО ТОА ШТО ГИ ОБЕДИНУВА, НЕ ТОА ШТО ГИ РАЗЛИКУВА ЕДНА ОД ДРУГА.

Не обединува фактот дека сите бараме мажјак кој ни одговара на потребите и кој потоа ќе ни направи деца кои потоа ќе ги одгледаме кои потоа ќе имаат свои деца.... и така натаму.

Значи, БАРАМЕ МАЖЈАК.
Тој мажјак треба да поседува повеќе особини (кои СИТЕ жени свесно или несвесно ги бараат) кои јас сега НЕМА да ти ги расправам него фино лепо ќе седнеш и ќе си прочиташ што е тоа што лавицата бара во еден лав пред да му дозволи да ја оплоди, бидејќи bottom line is, и ние сме животни, и ќе пробаш да ја најдеш паралелата.
ДА, покрај тие круцијални критериуми имаме и некои поситни како што се плави очи или црна коса, меѓутоа тоа се варијации, тоа НЕ ВАЖИ ЗА СИТЕ ЖЕНИ и ако и на ТОА пробуваш да му најдеш НЗС, не знам шо да ти речам. Паразитско размислување, на се да се имало ready made одговор.

И ебати кретенското текстче со Пинк Флојд и умирање на 15ти септември, не си смешен.

И немам 20 години.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.636
Поени од реакции
31.850
Ајде пак да пробам да ти објаснам.

ЈАСНО ми е на кој начин го кажуваш тоа "неповторливи", јас пробувам да ти објаснам дека НЕ ГИ РАЗГЛЕДУВАМЕ ЖЕНИТЕ ОД ТАА ГЛЕДНА ТОЧКА ВО МОМЕНТОВ.

Прати внимателно.

Кога зборувам за жените како БИОЛОШКИ суштества (ми скурчи од зборов жими се) ги разгледуваме како ЕДЕН ПОЛ.
Значи ти имаш и овошни торти и чоколадни торти и солени торти, ама на крај тоа се све ТОРТИ, дали ми ја разбираш паралелата?

ТУКА НЕ СЕ БИТНИ НИВНИТЕ РАЗЛИКИ, ТУКУ НИВНИТЕ СЛИЧНОСТИ.
ТУКА Е БИТНО ТОА ШТО ГИ ОБЕДИНУВА, НЕ ТОА ШТО ГИ РАЗЛИКУВА ЕДНА ОД ДРУГА.

Не обединува фактот дека сите бараме мажјак кој ни одговара на потребите и кој потоа ќе ни направи деца кои потоа ќе ги одгледаме кои потоа ќе имаат свои деца.... и така натаму.

Значи, БАРАМЕ МАЖЈАК.
Тој мажјак треба да поседува повеќе особини (кои СИТЕ жени свесно или несвесно ги бараат) кои јас сега НЕМА да ти ги расправам него фино лепо ќе седнеш и ќе си прочиташ што е тоа што лавицата бара во еден лав пред да му дозволи да ја оплоди, бидејќи bottom line is, и ние сме животни, и ќе пробаш да ја најдеш паралелата.

И ебати кретенското текстче со Пинк Флојд и умирање на 15ти септември, you dumbfuck.
1. Не сите барате мажјак, има лезбејки
2. Не сите сакате деца, некои сакаат витка става цел живот и уживање во парите кои ги спечалиле
Тој мажјак што поседува особини, ти ги сакаш едни особини, друга ги сака друга особини, но поентата е дека таа што сака некого ГО САКА КАКОВ ШТО Е И ГО ПРИФАЌА КАКО ТАКОВ. Ако таа сака да го менува како што пишува во книгите или како што таа сака, свесно или несвесно го преправа со САМАТА СЕБЕ, па во тој случај, не гледам јас поента да си во врска со самиот себе си. Се поставуваш од почеток и нека биде врска, ако сте се прифатиле какви што сте си, кулски, нека се тера, ако не, има некои други кои ќе ве прифатат.
И трета најбитна работа оти употреби навредлив речник, а мене секогаш употреба на истиот ме асоцира на поразче или признание или како сакаш сфати го, играта трае додека еден одговара. Најдобар начин да се опаметиш е да се спротивставиш на попаметен непријател. Во случајов сигурен сум дека се опамети, барем за некои прашања. Ајде поздрав, заминав хоризонтала јас, и немам намера да одговарам на наредни цитирања, бидејќи играта ја води ,,оној" и таа трае се додека одговара.

King B

Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
1. Не сите барате мажјак, има лезбејки
2. Не сите сакате деца, некои сакаат витка става цел живот и уживање во парите кои ги спечалиле
Тој мажјак што поседува особини, ти ги сакаш едни особини, друга ги сака друга особини, но поентата е дека таа што сака некого ГО САКА КАКОВ ШТО Е И ГО ПРИФАЌА КАКО ТАКОВ. Ако таа сака да го менува како што пишува во книгите или како што таа сака, свесно или несвесно го преправа со САМАТА СЕБЕ, па во тој случај, не гледам јас поента да си во врска со самиот себе си.
И трета најбитна работа оти употреби навредлив речник, а мене секогаш употреба на истиот ме асоцира на поразче или признание или како сакаш сфати го, играта трае додека еден одговара. Најдобар начин да се опаметиш е да се спротивставиш на попаметен непријател. Во случајов сигурен сум дека се опамети, барем за некои прашања. Ајде поздрав, заминав хоризонтала јас, и немам намера да одговарам на наредни цитирања, бидејќи играта ја води ,,оној" и таа трае се додека одговара.
1. shut the fuck up
2.
Тој мажјак што поседува особини, ти ги сакаш едни особини, друга ги сака друга особини
*sigh*..
Поздрав, попаметен пријателе.. <3

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Дааа бе, све у нас жените проблемот, ние нејќеме фини момци а вие пустите од фини пофини, од паметни попаметни, од убави поубави :)
Не ви текнало некад да се погледнете у огледало, да видите да не е у вас проблемчето случајно..?
Не се брои финоќата ако си грд, господине Смерт :) Или глуп :) Или неспособен околу девојче:) Или било која комбинација од овие три.

Или ако има нешто четврто што ти фали, а е критериум за дотичната, for that matter.

Ама полесно е да плукаш врз цел женски род него да се соочиш со фактот дека си ташак и не знаеш да ја освоиш девојката што ти се допаѓа, нели? :)

Залапај ја. Задрапај ја. Имајте секс.

Па потоа нека те гледа како пријател колку сака. И дружете се онака, другарски. Со секс, онака, другарски.

Со лесно.
Дали си ти нормален со советиве?
Задебеленото: Преостро кажано. Точно е дека секоја девојка има свои критериуми што ја интересира и точно е дека човекот требал прво да поразговара со неа што ја интересира, па дури потоа да се обрати на форум. Ако веќе го направил тоа и ако таа сè уште го гледа како другар, тоа е веќе причина да се бара помош на форумов. Претпоставив дека е тоа случајот и затоа го дадов мојот совет. Тоа води кон

Подвлеченото: Дали имаш дечко?

Ако да, како те освоил? Во кој момент ти станал дечко (т.е. сексуален или барем физички партнер), а не само другар со којшто можеш да разговараш за сè и сешто? Или, во склоп на темава, во кој момент го освоил твоето внимание и со кои постапки го задржал?

Ако не, кој е начинот некој човек да ти стане дечко? Или, на кој начин ќе се освои твоето внимание и на кој начин ќе се задржи?

Се покажало дека девојките (па и момците) забележуваат кога некој ги лапа, драпа и секса (освен ако се премногу пијани/надувани/итн, па не знаат ништо за себе во тие моменти; ова повеќе важи за девојките, зашто премногу напиените/надуваните/итн момци најверојатно ќе имаат проблеми со ерекцијата во тие моменти, додека девојките може да поминат со само просто лежење со раширени нозе - нешто што е изводливо и во бесвесна состојба). Потоа, останува да се види дали таа активност кај девојките предизвикува интерес за повторно да се случи истото или не. Со други зборови, лапање/драпање/секс е универзален начин за привлекување на вниманието и поставување на прашање дали засегнатата страна би сакала тоа повторно да се случи.
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 11:04 ---
Тебе некој да те залапа и исекса ќе го гледаш после како приател? Ќе се дружите?
Како пријател сигурно не, како нешто повеќе - да. А дали би се дружеле и понатаму, зависи од лапањето/драпањето/сексот иницијално, а понатаму и од други работи (компатибилност во ставови, размислувања итн).

Тоа и беше целта: ако дојде до секс, другарството како такво паѓа во вода и можно е да се премине или на целосна врска или на разидување секој по својот пат. Чекање и размислување „дали ми е подобро да ја задржам како другарка“ е губење на време, нерви и одење против самиот себе.

Затоа и го кажав тоа што го кажав.

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
освои го со внимание и пробај да го задржиш со невнимание ;)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Тоа и беше целта: ако дојде до секс, другарството како такво паѓа во вода и можно е да се премине или на целосна врска или на разидување секој по својот пат. Чекање и размислување „дали ми е подобро да ја задржам како другарка“ е губење на време, нерви и одење против самиот себе.

Затоа и го кажав тоа што го кажав.
Значи најважно е секс па после другарство, долна глава пред горната.
Иако девојката вели дека сака само приателство со дечкото, тој сепак нек ја исекса, па ако и се бендиса - идемо даље ако не , ќе си најде друга другарка?

L

Luki Junior

Гостин
Не сме сите такви Луки :) Не можам да зборам од нечие друго име.
---------
Едит: чкртни претходниот ред, лошо те прочитав -.-
Не сме сувопарни, едноставно сме веќе дешифрирани, само среќа што сеуште не сте стигнале сите до тие информаџии :D
А коа се вадете на комплексност у стил 50 нијанси сиво? Лажете ли?
Или за време на процесирање на сите информации, опции, излези, решенија?

Цело време говореш за машките како резервоар за сперма, шо со hustling и чупа чупс лижалка ќе те држе у напнатост и заинтересирана. Оти нели сите сте животни, и тај животворен сок ја зоврива крвта. :)

Не говореш оти они са составен дел од твојо живот. Оти не требе да има поделба ние женцките сме арни, вие машките сте онакви.
Или па за книгите и дешифрирачите. Нека дојде некој дешифрирач од овија шо са продаделе самопомош книги со високи цени, и нека освое женска у Трокадеро-Пиперево, Мав-Мав у Ињево, или за похардкор предизвик Штил у Габревци. Без да изваде кешо на маса, бмв-то пред кафиќ, и без да се каже оти е странец. ;)

Него ти си имаш дечко, и сега те драпа нешто, нема кој да те забавува оваа вечер па тераш сеир со иден адвокат. Чисто за забава и да ти го држе вниманието. Најлошо од се е, шо на крајо на вечерта нема да му дадеш да те опне, иако цело време е бил внимателен и интересен. :(

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.421
Поени од реакции
4.332
Залапување, секс..... убав е советот ама во овој случај тоа е како она на кралицата ,,ако нема леб нека јадат колачи,,.
За љубов се потребни двајца. Во овој случај девојчето не е заљубено во дечкото и што сега е тоа криво. Добар бил, лош бил, третирал како принцеза, третирал како задња рупа...... нема ништо врска тоа..... едноставно не го сака и тука нема ништо лошо. Можело да биде и обратно, таа да се вљубила во другаров форумски а тој да не ја сакал и да ја одбиел ако му понудила врска. Тогаш кој ке беше крив. Во љубовта како чувство неможеме да одчекуваме рационалност и математика оти тоа е токму тоа ,,чувство, состојба,, а не е нешто за кое одлучуваме по некои наши критериуми. Едноставно в љубовта не постојат критериуми туку само фантазија, посакувана слика која си ја правиме додека не сме заљубени а кога ке се заљубиме сите критериуми паѓаат во вода. Да бил фин, начитан, богат, лош, да гали, да тепа, да е згодна, да има големи цицки, да е незнам што........ ништо нема врска, човек или сака или не сака и тука нема ниту крив ниту прав. Ај со сила да ја натераме да се вљуби во дечково.
Има девојки за сите момци и лоши и добри и има момчиња за сите девојки и лоши и добри и спојката ке се случи кога двајцата ке се заљубат еден во друг а не кога само едниот ке се заљуби па ке го прави другиот крив оти не го сакал.
Затоа има девојки кои се тепани, омаловжувани, третирани како стока. Тие се со својот мачител бидејќи се заљубиле во него а не затоа што ги ставиле нивните критериуми на маса и размислиле па одлучиле со разумот. Затоа има и машки кои се третирани како кученца, рогоносци. И машкото во овој случај се заљубило а не одлучило врз основа на критериумите кои си ги замислувал.
Овие случаи посебно идат до израз кога се случуваат врски во кои само едниот е заљубен а другиот во врската влегол со математика или и самиот незнае зошто па оној заљубениот секогаш го извлекува подебелиот крај.
Најубаво е кога и двајцата се вљубени еден во друг. Само врска во која љубовта е обострана е врска во кја му е убаво и на двајцата и во таква врска никој не е третиран лошо во никој поглед.
Затоа друже форумски најубаво ке ти биде да продолжиш да си се дружиш со девојчето како и досега. Не се разочарувај оти не е твоја. Бркај си друга женска а ако во другарка ти се роди љубов кон тебе ке осетиш и ако во тој момент сеуште си вљубен во неа многу лесно ке се случи врска.

King B

Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
А коа се вадете на комплексност у стил 50 нијанси сиво? Лажете ли?
Или за време на процесирање на сите информации, опции, излези, решенија?

Цело време говореш за машките како резервоар за сперма, шо со hustling и чупа чупс лижалка ќе те држе у напнатост и заинтересирана. Оти нели сите сте животни, и тај животворен сок ја зоврива крвта. :)
Појма неам шо ти значи болдот..
Говорам за мажите како резервоари за сперма (ако ти е помил овој израз:)) затоа што тоа навистина Сте.
Сите сте.
Исто како што сите ние* сме, впрочем, горди сопственици на пар јајници и матка :)
Кога ќе почнете да не разгледувате нас луѓето од оваа гледна точка, како животни со главна животна цел: репродукција, ќе можете цело наше однесување во тој машко-женски однос што би требало да води кон врска, брак и/или семејство да го ставите во шаблон и да си ја олесните работата.
*во секое правило има и исклучоци, нали.

Пример: Зашто девојката те гњави петсто години пред да ти даде да ја легнеш?
(не зборам конкретно за тебе :))
Затоа што мажот може да легнува безброј пати. Жената може да роди дете само двоцифрен број пати помал од 20 (отприлика) во текот на Целиот свој живот. Ако дава секому шанса да ја оплоди, нема никаква филтрација на мажјаците според нивните квалитети, нели?

Затоа, ние жен(к)ите имаме поставено бариери кои вие треба да ги поминете за да се квалификувате како достојни партнери за нас.
Секако, тие бариери не се идентични кај жените и женките :) меѓутоа кога ќе почнеш да не разгледуваш како Животни во сржта, ќе ги најдеш оние кои што ни се заеднички па ќе добиеш некаква груба слика на тоа што еден маж треба да биде за да заинтересира девојка, да речеме, доминантен или со блескава насмевка.
Зошто блескава насмевка? :)
Затоа што е показател за добро здравје. Исто како и чистата кожа, здравиот тен и така натаму.
Ние жените свесно не бараме здрав плоден и моќен мажјак да посее семе во нашата градина :pos:
Меѓутоа Потсвесно, тоа е нашата животна цел. Тоа си е вгнездено во нашата генетика за да се продолжи видот :)
Да, големите гради изгледаат прекрасно! Знаеш ли дека вас ви се тие толку привлечни затоа што потсвесно ве асоцираат на мајчинство? :)
Безброј примери има за ова.
Како и да е, бек он топик.

Не говореш оти они са составен дел од твојо живот. Оти не требе да има поделба ние женцките сме арни, вие машките сте онакви.
Или па за книгите и дешифрирачите. Нека дојде некој дешифрирач од овија шо са продаделе самопомош книги со високи цени, и нека освое женска у Трокадеро-Пиперево, Мав-Мав у Ињево, или за похардкор предизвик Штил у Габревци. Без да изваде кешо на маса, бмв-то пред кафиќ, и без да се каже оти е странец. ;)

Него ти си имаш дечко, и сега те драпа нешто, нема кој да те забавува оваа вечер па тераш сеир со иден адвокат. Чисто за забава и да ти го држе вниманието. Најлошо од се е, шо на крајо на вечерта нема да му дадеш да те опне, иако цело време е бил внимателен и интересен. :(
Јас се вклучив во темава баш да го демантирам тој муабет дека вие машките, сироти, сите сте фини паметни и убави а ние жените сме бештии што ве игнорираме и завршуваме со некои лоши батки :) Не сум фан на такви генерализации и поделби врз основа на пол.
Тоа со кешот и беемвето ич не го коментирам.
Вас ако ви се таргет џган девојки на кои очигледно критериум им се кеш и добра кола, не знам што да ви речам..
Си го барате со боринче :icon_lol:
Ја за тие девојки немам нешто многу почит како и да е..

Од друга страна, мене дечко ми не ме ќари ни со беемве ни со кеш верувај :)
А дали ќе му дадам да ме опне или не, воопшто не е твоја работа :)
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 13:01 ---
Задебеленото: Преостро кажано. Точно е дека секоја девојка има свои критериуми што ја интересира и точно е дека човекот требал прво да поразговара со неа што ја интересира, па дури потоа да се обрати на форум. Ако веќе го направил тоа и ако таа сè уште го гледа како другар, тоа е веќе причина да се бара помош на форумов. Претпоставив дека е тоа случајот и затоа го дадов мојот совет. Тоа води кон

Подвлеченото: Дали имаш дечко?

Ако да, како те освоил? Во кој момент ти станал дечко (т.е. сексуален или барем физички партнер), а не само другар со којшто можеш да разговараш за сè и сешто? Или, во склоп на темава, во кој момент го освоил твоето внимание и со кои постапки го задржал?

Ако не, кој е начинот некој човек да ти стане дечко? Или, на кој начин ќе се освои твоето внимание и на кој начин ќе се задржи?
Преостро кажано? А што тоа е толку преостро кажано?
Дека на ниедно девојче нема да му се допаднеш ако си грд, глуп и неспособен?

Да, имам дечко. Него прашај го како ме освоил, мислам дека машко подобро ќе може да ти објасни.
Цела процедура е тоа.

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Сликава врска нема со мојот муабет.
Прости ми, изгледа погрешните наочари ги носам денеска. :):)

Појма неам шо ти значи болдот..
Говорам за мажите како резервоари за сперма (ако ти е помил овој израз:)) затоа што тоа навистина Сте.
Сите сте.
Исто како што сите ние* сме, впрочем, горди сопственици на пар јајници и матка :)
Кога ќе почнете да не разгледувате нас луѓето од оваа гледна точка, како животни со главна животна цел: репродукција, ќе можете цело наше однесување во тој машко-женски однос што би требало да води кон врска, брак и/или семејство да го ставите во шаблон и да си ја олесните работата.
*во секое правило има и исклучоци, нали.

Пример: Зашто девојката те гњави петсто години пред да ти даде да ја легнеш?
(не зборам конкретно за тебе :))
Затоа што мажот може да легнува безброј пати. Жената може да роди дете само двоцифрен број пати помал од 20 (отприлика) во текот на Целиот свој живот. Ако дава секому шанса да ја оплоди, нема никаква филтрација на мажјаците според нивните квалитети, нели?

Затоа, ние жен(к)ите имаме поставено бариери кои вие треба да ги поминете за да се квалификувате како достојни партнери за нас.
Секако, тие бариери не се идентични кај жените и женките :) меѓутоа кога ќе почнеш да не разгледуваш како Животни во сржта, ќе ги најдеш оние кои што ни се заеднички па ќе добиеш некаква груба слика на тоа што еден маж треба да биде за да заинтересира девојка, да речеме, доминантен или со блескава насмевка.
Зошто блескава насмевка? :)
Затоа што е показател за добро здравје. Исто како и чистата кожа, здравиот тен и така натаму.
Ние жените свесно не бараме здрав плоден и моќен мажјак да посее семе во нашата градина :pos:
Меѓутоа Потсвесно, тоа е нашата животна цел. Тоа си е вгнездено во нашата генетика за да се продолжи видот :)
Да, големите гради изгледаат прекрасно! Знаеш ли дека вас ви се тие толку привлечни затоа што потсвесно ве асоцираат на мајчинство? :)
Безброј примери има за ова.

Kajgana Shop

На врв Bottom