Како да се освои и задржи женското внимание?

L

Luki Junior

Гостин
Ако сакаш да задржиш девојче, learn to hustle.
А да те питам јас нешто тебе. Зашо ги прааш женцките да изгледат како детенца од градинка со распон на внимание од 5 секунди, и чие внимание може да биде задоволено само со hustling?

Толко ли сте сувопарни?

озбилен сам.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
- Сите до една проектират слика какви сакат да бидат и как се гледат себеси, а не какви са у реалнио живот.
- Сите подлажнуват троа повеќе отколку реалнио живот
И бараат да читаш и имаш познавања од "љубовна" литература за да ги ќариш :pos:

Sent from my Nexus

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
некои од најдобрите литературни дела немаат везе со реалноста.... исто е да напишеш како се прави торта и да ја напраиш? ова 2рово е каде каде потешко и покомлицирано...и никад не испаѓа баш како што е напишано....;) ете логика...
Вака, да ти објаснам...
Или знаеш да правиш торта, или не знаеш, па бараш рецепта и ја следиш за да научиш.
Рецептите ги пишуваат луѓе што веќе Знаат да печат торти, и испекле многу, значи ако се тие квалитетни и пак не ти испаѓа тортата.. Нешто не праиш ко што треба.
Тука не е за обвинување нити авторот, нити рецептот, него ти.
Што е сосема во ред, ништо не се учи совршено од првпат!
Последователно, бидејќи practice makes perfect, ти ќе си направиш детална ревизија на готвењето и печењето, ќе увидиш каде си ставил две лажици брашно место три и нареден пат нема да згрешиш таму :)
И тој процес ќе се повторува се додека ти не успееш да испечеш торта без ниедна грешка.
Е тогаш веќе, и ти си кувар.

Разбираш ли?
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 04:09 ---
А да те питам јас нешто тебе. Зашо ги прааш женцките да изгледат како детенца од градинка со распон на внимание од 5 секунди, и чие внимание може да биде задоволено само со hustling?

Толко ли сте сувопарни?

озбилен сам.
Не сме сите такви Луки :) Не можам да зборам од нечие друго име.
---------
Едит: чкртни претходниот ред, лошо те прочитав -.-
Не сме сувопарни, едноставно сме веќе дешифрирани, само среќа што сеуште не сте стигнале сите до тие информаџии :D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Вака, да ти објаснам.. Или знаеш да правиш торта, или не знаеш, па бараш рецепта и ја следиш.
Рецептите ги пишуваат луѓе што веќе Знаат да печат торти, и испекле многу, значи ако се тие квалитетни и пак не ти испаѓа тортата.. Нешто не праиш ко што треба.
Последователно, бидејќи practice makes perfect, ти ќе си направиш детална ревизија на готвењето и печењето, ќе увидиш каде си ставил две лажици брашно место три и нареден пат нема да згрешиш таму :)
И тој процес ќе се повторува се додека ти не успееш да испечеш торта без ниедна грешка.

Разбираш ли?
И шо ако тој ја направи тортата перфектно, исто ко од сликовницата, јас ја пробувам и вика НЕ ЈА БИВА! Тој шо ја вкусува тој одлучува, па ти како сакаш напрај ја.Не секој го цени трудот.

King B

Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
И шо ако тој ја направи тортата перфектно, исто ко од сликовницата, јас ја пробувам и вика НЕ ЈА БИВА! Тој шо ја вкусува тој одлучува, па ти како сакаш напрај ја.
Ај препрочитај, и потруди се посилно да ми ја разбереш метафората.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Ај препрочитај, и потруди се посилно да ми ја разбереш метафората.
Me мрзи да читам метафори, како што мразам и мене да ми читаат.
Од старт се вели : Jaс правам вакви торти(барај метафора). Ти женцка бујрум пробај, ако ти е уба ОК, ако не, да најдам некоја шо че ја сака тортава моја и шо че почитува то шо го прам (не од книга). Ај создравје. Дури прајш онадиш, ама срцка јас че се попрам, да видиш колку поуба торта би ти направил во иднина, само почекај ме да се усовршам, има време, те молам само почекај ме да видиш колку че се подобрам........најде мајчината некој друг тортаџија, не ко тебе, па после сакал прави ти страшилиште од торта.

King B

Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Me мрзи да читам метафори, како што мразам и мене да ми читаат.
Од старт се вели : Jaс правам вакви торти(барај метафора). Ти женцка бујрум пробај, ако ти е уба ОК, ако не, да најдам некоја шо че ја цени тортава моја и шо че почитува то шо го прам (не од книга). Ај создравје.
Ти зборував за тоа како би ти послужила литературата у конкретниот муабет околу снаоѓање со жени.
Исто како што би ти послужил рецепт кога сакаш да напраиш торта.
Бар да се потрудеше да разбереш, стварно се потрудив да бидам сликовита :(

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Вака, да ти објаснам...
Или знаеш да правиш торта, или не знаеш, па бараш рецепта и ја следиш за да научиш.

Разбираш ли?
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 04:09 ---

Не сме сите такви Луки :) Не можам да зборам од нечие друго име.
ама НИКАД ....НИКАД нема да ја напраиш исто ко што е напишан рецептот..... секад нешто ќе биде различно...ти го читаш рецептот за да напраиш ПОТПОЛНО ИСТО...
иначе за болдираново...затоа реков ЈЕБЕШ ЛИТЕРАТУРА мора да научиш од искуство...а не од нешто што е напишано....

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Ти зборував за тоа како би ти послужила литературата у конкретниот муабет околу снаоѓање со жени.
Исто како што би ти послужил рецепт кога сакаш да напраиш торта.
Бар да се потрудеше да разбереш, стварно се потрудив да бидам сликовита :(
Замисли да не го пишеше коментаров немаше да разберам :)
Само сакав да нурнам подлабоко во таа литература која че го дај одговорот на секое магично прашања(а магични прашања че имаш и надвор од книгата бидејќи секое човечко битие е неповторлива креација), на што тоа во глобала се сака и како се прави, наспроти вкусот на моменталната женска која може да биде специфичен и да не ги сака работите од книгата замисли. А ако подобро замислиш, мнозинството женски го сакаат тоа што принцот во минатиот коментар го прави, но принцот има душа, здравје, потреби башка од тие со женската. Прицот треба да е принц и за себе, не само за другите. А ако најподобро размислиш, принцот и не мора да е принц, би се задоволил со аскетски живот кој е далеку покефски и помоЈчен.

King B

Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
ама НИКАД ....НИКАД нема да ја напраиш исто ко што е напишан рецептот..... секад нешто ќе биде различно...ти го читаш рецептот за да напраиш ПОТПОЛНО ИСТО...
иначе за болдираново...затоа реков ЈЕБЕШ ЛИТЕРАТУРА мора да научиш од искуство...а не од нешто што е напишано....
Дали ти сфаќаш дека литературата Е нечие искуство запишано на хартија?! Не е подобро да учиш од туѓи грешки наместо од свои? :) Замисли колку време ќе ти заштеди.
Наместо пет табли јајца да потрошиш у обид да напраиш пандишпан, трошиш една пошо веќе некој ти кажал како се праи пандишпанот :D HOW AWESOME IS THAT
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 04:22 ---
Замисли да не го пишеше коментаров немаше да разберам :)
Само сакав да нурнам подлабоко во таа литература која че го дај одговорот на секое магично прашања(а магични прашања че имаш и надвор од книгата бидејќи секое човечко битие е неповторлива креација), на што тоа во глобала се сака и како се прави, наспроти вкусот на моменталната женска која може да биде специфичен и да не ги сака работите од книгата замисли. А ако подобро замислиш, мнозинството женски го сакаат тоа што принцот во минатиот коментар го прави, но принцот има душа, здравје, потреби башка од тие со женската. Прицот треба да е принц и за себе, не само за другите. А ако најподобро размислиш, принцот и не мора да е принц, би се задоволил со аскетски живот кој е далеку покефски и помоЈчен.
А ако секое човечко битие е неповторлива креација, како тоа сите девојки нејќат фини момци?

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Дали ти сфаќаш дека литературата Е нечие искуство запишано на хартија?! Не е подобро да учиш од туѓи грешки наместо од свои? :) Замисли колку време ќе ти заштеди.
Наместо пет табли јајца да потрошиш у обид да напраиш пандишпан, трошиш една пошо веќе некој ти кажал како се праи пандишпанот :D HOW AWESOME IS THAT
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 04:22 ---

А ако секое човечко битие е неповторлива креација, како тоа сите девојки нејќат фини момци?
Сите јас немам употребено збор. Ај прочитај повторно. Барем не во битниот коментар за жените. И дејстувањето нема врска со литературата, неповторливоста е севкупна. Пример мнозинството читаа бла бла бла, но некоја од нив јади цвекло во изобилие, другата не сака пица со феферонки, третата јади шпагети со многу кечап. Едната сака плави момци сосини очи, другата сака црни со оштар поглед, третата сака момци со кафена костенлива коса. Едната се онадела од 14 години, втората од 17, третата уште не.. Шо не е тука јасно?

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Споредбиве со табли јајца, правење торти и пандишпани се јаки :rolleyes:

Sent from my Nexus

W

Werther

Гостин
Па книгите од Кант, Хегел, Ниче, Аристотел, Томас Хобс, Сократ, Русо се интересна литература. .
Не си ми јасен малку.
На под-форумот Религија се декларираш како Христијанан,горд Христијанин и го браниш христијанството.

Го читаш Фридрих кој во Антихристот кажува дека Исус е идиот.

Како ти е интересно да читаш човек кој твојот Бог го нарекува идиот?

:)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Не си ми јасен малку.
На под-форумот Религија се декларираш како Христијанан,горд Христијанин и го браниш христијанството.

Го читаш Фридрих кој во Антихристот кажува дека Исус е идиот.

Како ти е интересно да читаш човек кој твојот Бог го нарекува идиот?

:)
Ако ја следиш само ,,едната вистина", остауваш сиромав за ,,другата". Да Христијанин сум и го имам чепкано Ниче :)

W

Werther

Гостин
Ако ја следиш само ,,едната вистина", остауваш сиромав за ,,другата". Да Христијанин сум и го имам чепкано Ниче :)
Многу ќе избегаме од темава,но во секој случај ќе ти пишам.

Догмата,верското начело го прифаќаш како апсолутна вистина,во твојот случај христијанството.Без никаква критика.Нема за тебе прва,втора,трета вистина.

Извинете за оф-топикот.

Kajgana Shop

На врв Bottom