Како да се освои и задржи женското внимание?

L

Luki Junior

Гостин
Бијонси моме македонцко, се убаво кажуваш.

Да ти разјаснам нејасните работи шо си ги здебелила. Изјавите оти женските са комплекси суштества, со ного нивоа на пресметки и калкулации, ногу нивоа на емоционалност, ного нивоа на не ти знам шо. Нешто како кромид со ного лушпи. И на секоо ниво различно се однесувате, различно размислувате, и демек разбирате ги работите на некој подлабок и позрел начин... :D
Та и 50те нијанси сиво, ако не си ја прочитала трилогијата, да ја прочиташ. Светски позната книга меѓу понежнио пол. Бестселер. Дава ного убава светлина на целата работа. За мерак. Стој та гледај.

Нејќеш генерализации, иако на ного пати сама ги правеш. Ама ајде нека мине и тава.
После правилата и исклучоците. Е тава малко ме подместува од нормалата, ама ајде и тава нека мине.

Не си ме разбрала за расправата со иднио адвокат (у овај случај Турвивор, а не дечко ти). Он е цело време внимателен, објаснува, фин, па и интересен, задржа ти го вниманието бааеги време, и на крајо ништо од целата работа, нема да се опнете.

Кога ќе почнете да не разгледувате нас луѓето од оваа гледна точка, како животни со главна животна цел: репродукција, ќе можете цело наше однесување во тој машко-женски однос што би требало да води кон врска, брак и/или семејство да го ставите во шаблон и да си ја олесните работата.
Разбирам го јас тава ного убаво. Со други зборове, buckle up and give me your testicles, so I can suck out every little shred of self-respect, masculinity and freedom right upfront. For the sake of reproduction.

Пример: Зашто девојката те гњави петсто години пред да ти даде да ја легнеш?
(не зборам конкретно за тебе :))
Затоа што мажот може да легнува безброј пати. Жената може да роди дете само двоцифрен број пати помал од 20 (отприлика) во текот на Целиот свој живот. Ако дава секому шанса да ја оплоди, нема никаква филтрација на мажјаците според нивните квалитети, нели?
Мен не ме нервира ако момата “гњаве“. Има самопочит, јас го почитувам тава.

А за дечко ти как те освоил, ни знам, ни па сакам да знам.
Само знам оти се чешаш со сингл ергенчина тука, и продаваш акл, оти реално фанала си дечкото за ташаците (метафорички), и даваш акл како сите требе да си ја продадат самопочитта, да си дадат метафорички и они ташаците само и само да клецкат навечер, и после некое време да можат да ја репродуцират момата. И целото тава е филувано со как требе да си фин, интересен, и да знааш како да задржеш вниманието на една женцка.

Иначе, малку ми е чкљ целото оваа преџвакувајне на мојо пост. Парите/кешо и другите нешта шо са спомнани, за напишани за овие човеци шо пишат книги за самопомош как да фанеш женска.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Ееерм... На мен не ми требе совет. Еден човек тук пита кој биле фини и интересни човеци, јас си се самопосочих. :D

За беден и мизерен, може ли да не ми даваш такви лични квалификации. Беден и мизерен са умствена состојба. Умствено јас ни сам беден, ни па мизерен.

А оти ниедна мома не ме сака заради тија работи, еми која мома сака грозно и дебилно селско дете. Ти да беше мома, ќе дојдеше ли по мен? Оти јас да беех средностатистичка мома, јас немаше да дојдам по мен... :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

Не сам од Радовиш, од Подареш сам. И не ги знам браќата Столе и Дончо.

пс. Аман не се попедерчувај, има толко ного убави моми.

ппс. Поозбилно, јас никој не жалам, не очекувам и мен да ме жалат.
Тук женски не се ловат по неколку причини:
- Сите до една проектират слика какви сакат да бидат и как се гледат себеси, а не какви са у реалнио живот.
- Сите подлажнуват троа повеќе отколку реалнио живот
Извини ако те навредив,мада ти самиот се навредуваш себеси,ти си знаеш,мене не ми беше тоа намерата.:)

И ако си од Подареш,неможе да не ги знаеш браќата од Радовиш,две улички има тоа месната заедница,сите се знаете меѓу себе,и од селата и од градот.

И на крај да знаеш дека не ебе убавиот,туку ебе упорниот.;)

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.508
Поени од реакции
1.895
Преостро кажано? А што тоа е толку преостро кажано?
Дека на ниедно девојче нема да му се допаднеш ако си грд, глуп и неспособен?

Кај нас грото од најубавите девојки ретко да ги видиш со убави и паметни мажи.

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Бијонси моме македонцко, се убаво кажуваш.

Да ти разјаснам нејасните работи шо си ги здебелила. Изјавите оти женските са комплекси суштества, со ного нивоа на пресметки и калкулации, ногу нивоа на емоционалност, ного нивоа на не ти знам шо. Нешто како кромид со ного лушпи. И на секоо ниво различно се однесувате, различно размислувате, и демек разбирате ги работите на некој подлабок и позрел начин... :D
Та и 50те нијанси сиво, ако не си ја прочитала трилогијата, да ја прочиташ. Светски позната книга меѓу понежнио пол. Бестселер. Дава ного убава светлина на целата работа. За мерак. Стој та гледај.

Нејќеш генерализации, иако на ного пати сама ги правеш. Ама ајде нека мине и тава.
После правилата и исклучоците. Е тава малко ме подместува од нормалата, ама ајде и тава нека мине.

Не си ме разбрала за расправата со иднио адвокат (у овај случај Турвивор, а не дечко ти). Он е цело време внимателен, објаснува, фин, па и интересен, задржа ти го вниманието бааеги време, и на крајо ништо од целата работа, нема да се опнете.

Разбирам го јас тава ного убаво. Со други зборове, buckle up and give me your testicles, so I can suck out every little shred of self-respect, masculinity and freedom right upfront. For the sake of reproduction.

Мен не ме нервира ако момата “гњаве“. Има самопочит, јас го почитувам тава.

А за дечко ти как те освоил, ни знам, ни па сакам да знам.
Само знам оти се чешаш со сингл ергенчина тука, и продаваш акл, оти реално фанала си дечкото за ташаците (метафорички), и даваш акл како сите требе да си ја продадат самопочитта, да си дадат метафорички и они ташаците само и само да клецкат навечер, и после некое време да можат да ја репродуцират момата. И целото тава е филувано со как требе да си фин, интересен, и да знааш како да задржеш вниманието на една женцка.

Иначе, малку ми е чкљ целото оваа преџвакувајне на мојо пост. Парите/кешо и другите нешта шо са спомнани, за напишани за овие човеци шо пишат книги за самопомош как да фанеш женска.
Ништо, не сме се разбрале.

L

Luki Junior

Гостин
Ништо, не сме се разбрале.
Јас баш убаво те разбирам. :)

Извини ако те навредив,мада ти самиот се навредуваш себеси,ти си знаеш,мене не ми беше тоа намерата.:)

И ако си од Подареш,неможе да не ги знаеш браќата од Радовиш,две улички има тоа месната заедница,сите се знаете меѓу себе,и од селата и од градот.

Ич не си ме навредил, само презентираш погрешна проекција. Јас се држам до мојта средностатистичка убавина/интелект. Попаметен и поубав сам од 50% од ергените. У исто време сам погрозен и посмотан од 50% од ергените. Јас најчесто се повикувам на таа втората половина.

Едно ќе ти кажам, карактерите пред монитор, и на пиво са две различни работи. У тава барем ќе ме поддржат човеците од тук со кој сам бил на пиво (читај ракија). :cool:

А за дали ги знам, може ли поопширно да ми напишеш у ПП, оти стварно не ми текнува за тија двујца браќа, колкави са, шо работат, итн. :)

L

Luki Junior

Гостин
Не си ме разбрал, јас никаде не промовирав никакво продавање самопочит за клецкање.
Клецкајнето е моја драматизација на самио процес имајне женска/дечко за озбилно.

А за издавајнето на самопочитта за да се дојде до таа драматизација.. Викаш требе од почеток да ја гледаш секоја женска како мајката на твојте деца. Оти вие момите, тава го терате потсвесно. Добар донор на сперма шо ќе ве гледа како мајка на неговите деца. И бариерите шо ги ставате, за да може он да посее семето, са ништо друго освен давајне на достоинство и ташаци на тацна. За на крајо, ако не ве ареса нешто у целио процес на хируршката интервенција на вадејне, комплетирано со уредна декорација на овија пулсирачки нешта на сребрен послужавник, да му репнете една клоца, оти не ги е минал сите бариери до крај.

Искрено, прв пат коа го виде твојо дечко како ергенче, првата мисла у главата беше ли: “Е на овај ќе му дадам да ме затрудне“?

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Клецкајнето е моја драматизација на самио процес имајне женска/дечко за озбилно.

А за издавајнето на самопочитта за да се дојде до таа драматизација.. Викаш требе од почеток да ја гледаш секоја женска како мајката на твојте деца. Оти вие момите, тава го терате потсвесно. Добар донор на сперма шо ќе ве гледа како мајка на неговите деца. И бариерите шо ги ставате, за да може он да посее семето, са ништо друго освен давајне на достоинство и ташаци на тацна. За на крајо, ако не ве ареса нешто у целио процес на хируршката интервенција на вадејне, комплетирано со уредна декорација на овија пулсирачки нешта на сребрен послужавник, да му репнете една клоца, оти не ги е минал сите бариери до крај.

Искрено, прв пат коа го виде твојо дечко како ергенче, првата мисла у главата беше ли: “Е на овај ќе му дадам да ме затрудне“?
Ние не ги гледаме така свесно, но треба да сме компатибилни за да ни успее врската така?
За тоа дека тие бариери се давање достоинство и самопочит на тацна, апсолутно не се сложувам.

L

Luki Junior

Гостин
Ние не ги гледаме така свесно, но треба да сме компатибилни за да ни успее врската така?
За тоа дека тие бариери се давање достоинство и самопочит на тацна, апсолутно не се сложувам.
Знаеш ли шо ги деле правите моми од останатите.
Шо ќе рече, на ти ги назад, не ми требат, Сакам да сам со тебе, не да те држам за них.

А знааш ли шо праат повеќето моми?

Ајде, потсвесно помисли ли си оти, оваа ергенче ќе те затрудне?

Eva Molotow

Anti-social Engineer
Член од
6 јуни 2008
Мислења
532
Поени од реакции
392
Оваа изрека е причината за вакви недоразбирања како што е целта на темава.
Не, не ебе упорниот, ебе тој што ги исполнува критериумите. Едноставно е.

L

Luki Junior

Гостин
Оваа изрека е причината за вакви недоразбирања како што е целта на темава.
Не, не ебе упорниот, ебе тој што ги исполнува критериумите. Едноставно е.
Кај тебе е лесно, само си дадеш API, и тераш компатибилен порт/сокет за сврзувајне со претходно добро дефинирана шема и протокол. :P

Упорнио праа Брут Форс пристап на целата работа.
Овај шо исполнува критериуми користе Хеуриситкс и Регрешн Аналисис. :)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Значи вака, има една девојка што премногу ми се допаѓа, другари сме и и имам кажано дека сакам врска со неа, но таа рече дека едноставно ме гледа само како другар. Знам дека со тоа неможам ништо повеке и ке речете дека треба друга да побарам. но во неа сум заљубен и ако може некој совет?? И натаму се однесуваме како другари се имаме но ако и речам повторно за врска мислам дека ке ми го каже истото...
Си се заебал,никако фин..и ја така со една.... Смени понашање,скроз контра,али ипак не претерувај.. Или ќе биде нешто или скроз ќе ти избега. Измеѓу нема..овака само си лади јајца со тебе,док ти гориш од желба да ја отвориш ко палачинка и да и го излижеш еурокремот.

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.011
Поени од реакции
2.043
Ima drugarche shto stvarno gi tera devojkite da bidat so nego od sozhalluvanje:tapp:. Tie vrski standard po nekoe vreme propagjaat, obichno epten brzo. Znam na edna i kazhuvall ko baegji ako ja ostavi kje napravi samoubistvo:pos:.

Vnimanieto kje i go zadrzhizh so par Gucci ili Louis sekoi dva-tri meseci, kontinuinirano:D.

Џ

ЏинЏер

Гостин
Јееееј, уште една тема за препукување меѓу машки и женски :vozbud:
Дај бе луѓе престанете да генерализирате. Не се сите женски исти, исто како што не сите машки се исти. Да постоела формула за откривање/задржување на женското внимание досега ќе била откриена, зар не? Да, ние жените сме комплицирани. Да, вие мажите често имате потешкотии околу освојувањето на некоја. Да, се дешава да добиете и по некоја корпа. Но не секад тоа е од причина што сте премногу фини со нас, а ние нели, не паѓаме на такви типови.
Понекад едноставно можда не ни се допаѓате, било физички или како карактер (И покрај вашата неодоливост, финост и не знам што). Едноставно ја нема таа хемија. Зар вам не ви се десило да ви фрли око некоја девојка која и не ви е многу привлечна? Разликата е што вашиот изговор најчесто е „Не сум спремен за врска“, а нашиот „Те гледам само како другар“. Ни во едниот, ни во другиот случај тоа не мора да е точно, ама ете, со еволуцијата на двата пола, сме дошле до некој заклучок дека тие изговори се најбезболните (?!?) начини да откачиме некој/а што не ни се допаѓа.
Значи без оглед колку си фин, добар со мене, и не знам што друго, не значи дека автоматски ќе посакам да бидам со тебе, да ти скокнам во кревет или да почнам да планирам семејство со тебе. Може не исполнуваш некој друг критериум, може не ме привлекуваш физички, може не си доволно сериозен/си премногу сериозен за мој вкус, може не ми одговараш на интелектуално ниво. Може и да ги исполнуваш сите критериуми, ама ете во моментот постои некој друг, кој уште повеќе ги исполнува.
Има милион причини зошто една девојка би удрила корпа. За жал, ретко кога таа ќе ја каже вистинската причина. Но тоа во никој случај не е затоа што си фин. Е сега, ако таа твоја „финост“ оди до граници на лигавење, тогаш жал ми е, не познавам многу девојки што наместо дечко бараат кученце кое ќе трча по нив и ќе прави се што ќе му речат. Но тоа не значи ни дека трчаме по некои грубијани, сељаци и идиоти кои не знаат како да се понашаат со жена. Во секој случај, секој партнер во врската треба да има свое јас. Во ред е да ја третирате жената како принцеза, но не и да дозволите таа да ве третира како слуга. Кога ќе научите да ја поставите таа граница во односите, нема да имате потреба да се жалите по форуми дека женските се вакви, онакви, не знаат што сакаат,не знаат да ценат кога некој е фин со нив и не знам што.
Понекогаш, барем понекогаш, помислете дека проблемот е можеби и во вас. Точно е дека кога некој ќе се изгори од млекото, почнува да дува и на јогуртот. Ама не значи дека ако ве повредила една жена, автоматски треба сите да ги ставите во ист кош. Како што реков, не сите се исти. И да, постојат и жени кои сакаат машки кои прават буквално се за нив. Постојат и такви кои тоа ги нервира. Постојат и такви кои преферираат „лоши момци“, Постојат секакви. Исто како што постојат мажи кои паѓаат на друштвени и комуникативни девојки. Постојат и такви кои повеќе сакаат мирни и срамежливи. Постојат и некои што воопшто не сакаат жени. Заклучок: (по кој знае пат) Ниту сите женски, ниту сите машки се исти.
За крај,
Да, секоја девојка може да биде освоена.
И не, не секоја девојка може да биде освоена од секој маж.
Оди залапај ја, задрапај ја, секснете се, стани сељак, немој да ја е*еш два посто, стани ваков, стани онаков... ма какви сакате станете, никогаш нема да имате гаранција дека нема да добиете корпа.
Прифатете го тоа. И престанете да цмиздрите, веќе сте големи момчиња.

S

Stef Bachatero

Гостин
Ја смешкаш 15 мин и велиш дај ми го бројот утре да идеме на кафе.
Ако ти рече ова е премногу брзо,па речи и не планирам да те венчам,те викам на пријателско кафе.
Така од 10 девојки ќе има која да ти е заинтересирана за тебе.
Не си го троши само на една времето,имај многу и нема да се затрескаш така лесно :).

Kajgana Shop

На врв Bottom