Pat Bateman
Oh Africa, brave Africa
- Член од
- 7 февруари 2009
- Мислења
- 1.908
- Поени од реакции
- 1.867
the_dark_men дај некој апдејт за ситуацијата, што се деси со цурата ![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
А можеби ти треба малку појасно да пишуваш?Можеби треба да го прочиташ постот уште еднаш?
Поздрав!
Не, не го посоветува ништо. Само дека нема универзален совет, дека решението е таму некаде, во некои книги, како и дека не знаеш како ти си била освоена, за тој можеби да може да екстраполира од таа информација.hey, ја не го посоветував дечкото да ја залапа, задрапа и легне другарка му.
Еве ќе се обидам повторно да одговорам за да не бидам осуден дека правам генерализации од типот "жените сакаат лоши момци". Значи кога претходно реков дека сакаат лоши момци, не мислев во буквална смисла на зборот, него тоа што сакав да кажам е дека не треба да бидеш многу фин со нив.Значи вака, има една девојка што премногу ми се допаѓа, другари сме и и имам кажано дека сакам врска со неа, но таа рече дека едноставно ме гледа само како другар. Знам дека со тоа неможам ништо повеке и ке речете дека треба друга да побарам. но во неа сум заљубен и ако може некој совет?? И натаму се однесуваме како другари се имаме но ако и речам повторно за врска мислам дека ке ми го каже истото...
Верувај, чувството е взаемно.Само ти биди убедена во ова.....
Убавината...тоа е интересна работа,ама што правиме кога доаѓа време за дејт,или онака чист кафе разговор ,а убавицата е труп,не отвара уста,или па уште по лошо,отвара уста ама што кажува е многу битно.
на фејсбуци,форуми сте многу комуникативни,онака вицкасти и што ти ја знам какви не карактеристики си препишувате на ваш грб АМА.......
сум добивал желба за 1 минута да си заминам од локалот и да не ја сретнам на улицата![]()
Ок е книгата но не можеш да генерализираш дека секоја девојка сака лошо момче.Еве ќе се обидам повторно да одговорам за да не бидам осуден дека правам генерализации од типот "жените сакаат лоши момци". Значи кога претходно реков дека сакаат лоши момци, не мислев во буквална смисла на зборот, него тоа што сакав да кажам е дека не треба да бидеш многу фин со нив.
Кога си премногу фин со една девојка, тогаш кај неа се раѓа приврзаност кон тебе (affection). Во овој случај она ќе сака да и бидеш другар и нема да те гледа ни на сексуален ни на било кој друг начин освен како другар. За девојката да сака да биде со тебе, треба да постои привлечност (attraction). Многу е битно да правиш разлика меѓу овие два поима. Иако звучат многу слично, тие имаат скроз различно значење. Ги поврзува тоа што и двете се чувства, но првото е несексуално, второто е сексуално.
За тоа како кај една девојка да изградиш сексуална привлечност кон тебе, ако не го знаеш правилниот начин, постојат книги кои би ти помогнале во врска со ова. Почни со "Double Your Dating" и "Attraction isn't a choice" од David DeAngelo.
Би го објаснил на кратко ова Attraction isn't a choice. Значи колку сакаш биди фин со една девојка, таа може да мисли и дека си најдобриот човек што некогаш го запознала, ама тоа не значи дека ќе чувствува привлечност кон тебе. Едноставно тоа не е нејзин избор, таа не може свесно да избере кој маж ќе биде привлечен за неа. Нејзината слика за еден привлечен маж, односно карактеристиките кои таа ги бара кај еден привлечен маж се запишани во нејзината потсвест. Значи таа или го чувствува тоа, или не го чувствува тоа. Не може да избере дали да го чувствува тоа или не.
Иако секоја жена бара (повторувам: потсвесно) различни карактеристики кај еден маж, сепак постојат неколку карактеристики кои секоја жена ги бара. Кои се тие карактеристики, ќе си прочиташ во книгите што ти ги препорачав. Ако почнам да ги набројувам и да ги објаснувам, ќе треба да напишам километарски пост. Иако и без тоа мислам дека постов ќе исзлезе километарски.
Е сега во твојот случај... Кај девојката веќе постои приврзаност кон тебе. Не викам дека не може да се роди привлечност, али многу е тешко да се премине од едното кон другото. За да се постигне тоа, треба скроз да го смениш начинот на кој се однесуваш со неа. А ако го направиш тоа со неа, можеш да бидеш обвинет дека глумиш нешто што не си. Бидејќи девојката веќе има створена слика за тебе, све тоа што би го променил кај тебе во однесувањето кон неа, тоа више нема да бидеш ти. И постои ризик да ја изгубиш и како другарка.
Затоа, кога ќе упознаваш нови девојки, немој да бидеш многу фин со нив или пак ќе те снајде истото. Привлечноста е нешто што треба да се гради од почетокот. И привлечноста е нешто што треба да се одржува и понатаму, кога си во врска. Бидејќи ако се изгуби, толку од врската.
Конкретен совет од мене би било следново: Продолжи да се дружиш со неа. Ама не пробувај веќе ништо бидејќи реално немаш никакви шанси. Ако кај другарката случајно некогаш се роди некое друго чувство за тебе, биди сигурен дека ќе ти каже или барем ќе ти даде некаков знак. А во меѓувреме немој да си го губиш времето со неа. Барај други девојки. Тоа што си заљубен во другарката сметај го како предност кога им пристапуваш на други девојки. Гледај на тоа како штит кој нема да дозволи така лесно да се затрескаш во некоја што ќе ја запознаеш. А кога не си затрескан, можеш да размислуваш како што треба, наместо да дозволиш чувствата да те водат. Тогаш полесно ќе можеш да направиш некоја да се затреска во тебе. И во тој случај ти ќе бидеш тој што ја контролира ситуацијата, а не обратно.
П.С. Советов ти го давам од лично искуство. И јас се наоѓам во слична ситуација како тебе, иако разликата е во тоа што во мојов случај имаше нешто меѓу мене и другаркава, што сега го нема. И јас потрошив 4 месеци од животот пробувајќи да го вратам тоа нешто. Ама тоа беше залудно изгубено време. Сега конечно се освестив и решив да продолжам понатаму.
Потполно се согласувам со тебе Stef BachateroОк е книгата но не можеш да генерализираш дека секоја девојка сака лошо момче.
Можеби на фините момци им недостасува повеќе самодоверба,флертување,хумор итн.
Најголема причина што фините момци немаат девојка и целовреме се во friend-zone е тоа што се досадни и не знаат да креираат привлечност со девојка.
Мислејќи дека ако и купат или и лижат гз ќе добијат нешто се во голема заблуда.
Биди си фин,искрен но биди секогаш човек што ќе ги померува границите,возбудлив,интересен,спонтан да не знае што и следи.
Секогаш има и лоши момци кој не им оди со девојки и има исто фини момци кој им иде со девојки.
Нема генерализирање и се инвидуално,ќе речам дека се привлекуваат за лоши момци,ама тие врски се бурни и траат кратко.
На крајот на денот не е битно што си ако си привлечен на некоја и да правиш глупости или да си фин,таа веќе во главата те мисли и има план за тебе,твое е да ја зграпчиш и да ја освоиш шансата,зашто имаш само една не 10![]()
Помалку книги повеќе акција.Потполно се согласувам со тебе Stef Bachatero.
Хаха па јас сум повеќе за златната Аристотелова срединаПомалку книги повеќе акција.
Премногу теорија ќе ти го замати мозокот![]()
Немој да го потценуваш потенцијалот на женскиот мозок и да генерализираш неосновано. Ако е за групирање работава, мажите немаат потреба од истото - еден тип се само, дај им незаборавен секс и се што ќе посакаш можеш да добиеш.Жените не можат да задржат многу концентрација и брзо и лесно забораваат (освен небитни споредни работи - зошто е така, господ знае, но така е). Затоа е лесно да се задржи нивно внимание, работите со кои си ги израдувал пред 2-3 недели или на кои се расположила, насмеала, пак искористи ги (пошто ги има забораено ) и така врти ги во круг. Освојувањето е исто лесно, неколку се типови на жени и сите имаат карактеристична слаба точка, или пари, или депилирано набилдано тело, или романтични нежни бесмислици наречени љубов. Кога ќе откриеш на која група и припаѓа, лесно се освојува а после тоа само кондиционо се задржува нејзино внимание дур ти треба.
Намерно или ненамерно генерализирање направи и сама на пример ?Немој да го потценуваш потенцијалот на женскиот мозок и да генерализираш неосновано. Ако е за групирање работава, мажите немаат потреба од истото - еден тип се само, дај им незаборавен секс и се што ќе посакаш можеш да добиеш.
Намерно, поради ком. на Let 3...Намерно или ненамерно генерализирање направи и сама на пример ?![]()