Како да превземете девојка !

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Не влагајте во филм дека сите женски се спонзоруши па со кола ке ги ќарите:nenene:. Ако на некој му се случи такво нешто треба да части ,јасно е колку вреди..

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Не мора да значи.Ама 50-50 се шансите да се случи такво нешто.

--- надополнето ---

Во моментот ќе ја одземеш девојката.Утре друг ќе паркира авионот до твоето БМЊ и ти пак сам со своето БМЊ
Па утре некој ќе паркира Спејс шатл покрај авионот и он ќе остане сам со својот авион ... хахххаа какви споредби правиш друже, ме насмеа :)

А

Антоние

Гостин
Од искуство можам да ви кажам дека некој друг да ви земе женска, ќе се осеќате многу лошо. Ќе се осеќате како помалце маж, моџото/либидото ќе ви го нема со месеци, особено ако девојката е некоја што си ја сакал. Оваква работа не му посакувам на ниеден маж да доживее.

Во контекст на ова кажаново, ги гледам овие теми во последно време кои што звучат како да ги пишувале глувци од канализација... Шознам, се обидувам ги поштувам сите што ги знам, машки и женски. Ова е скоро невозможно со некои луѓе, но зошто да не би? И јас имам направено некои гадни работи во минатото и секако не сум во позиција да судам за другите.

Кукавиците не заслужуваат женски, вака едноставно функционира животот.

Памтете го ова.

P

PewDiePie

Гостин
Седете си мадро,има неколку работи во кои што луѓето не треба да се мешаат а врска(каква и да е) помеѓу двајца е една од основните работи.

При толку слободни женски нема што да се акам за некоја што е зафатена,башка ако му ја "украдеш" на некој девојката од кај ќе знаеш дека таа го преболила и дека веќе не го сака?

Кога тогаш ќе има момент на нервоза/љубомора кога ќе ти плесне некоја споредба со него што ќе те спизди и на крај попрво ќе зажалиш што си го направил тоа отколку што ќе уживаш.

Башка,кармата е гадна ствар не си играјте со такви работи..........ако звучам како Буда.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Зашто да преземаш веќе зафатена девојка.
Едноставно:ШТО Е ТВОЕ ЌЕ СИ ДОЈДЕ.Така да нема зашто да се влегува веќе во оформена врска, ако судбината е на твоја страна може и ќе бидеш со таа девојка ако не имаш мнооогу други девојки :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Е како де :)
Прашувај која е во долга врска за да ти се дуплираат шансите. Потоа како што ќе дојде кај тебе,ќе те остави за друг. Тркалото секогаш се врти.

its_ok_im_new

brake lights
Член од
24 август 2010
Мислења
402
Поени од реакции
216
Зашто да преземаш веќе зафатена девојка.
Едноставно:ШТО Е ТВОЕ ЌЕ СИ ДОЈДЕ.Така да нема зашто да се влегува веќе во оформена врска, ако судбината е на твоја страна може и ќе бидеш со таа девојка ако не имаш мнооогу други девојки :)
Ako razmisluvas taka, sedi doma cel den ne iskacaj od doma ne raboti nisto. Parite, srekjata i se ostanato ke dojdat sami... Loso razmisluvanje. Tvoe e samo ona sto TI ke go zemes, ona za koe si se potrudil. Mene toa "sto e tvoe ke si dojde" mi lici na izreka od nekoj mrzeliv covek koj ne znae sto saka. Zboruvam opsto, mi fati oko stavot okolu stvarite =)

A okolu temata, ne sum se nasol vo vakva situacija pa nemam i nekoe konkretno mislenje, samo ne mi se dopagjaat odredeni razmisluvanja vo vrska to toa kolku e ovaa rabota nemoralna, dodeka istite se voodusevuvaat na sceni od ljubovni drami vo koi se pretstaveni identicni situacii.

Член од
18 февруари 2011
Мислења
24
Поени од реакции
5
Ние (девојките) не сме предмети па да не превземете/купите/украдете од некој! Ако сакаш и јавај крокодил до пред врата. Со BMW-то и авионот ќе си соберете девојка пред МТВ, барем знаете дека ќе го добиете тоа што го очекувате.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Ako razmisluvas taka, sedi doma cel den ne iskacaj od doma ne raboti nisto. Parite, srekjata i se ostanato ke dojdat sami... Loso razmisluvanje. Tvoe e samo ona sto TI ke go zemes, ona za koe si se potrudil. Mene toa "sto e tvoe ke si dojde" mi lici na izreka od nekoj mrzeliv covek koj ne znae sto saka. Zboruvam opsto, mi fati oko stavot okolu stvarite =)

A okolu temata, ne sum se nasol vo vakva situacija pa nemam i nekoe konkretno mislenje, samo ne mi se dopagjaat odredeni razmisluvanja vo vrska to toa kolku e ovaa rabota nemoralna, dodeka istite se voodusevuvaat na sceni od ljubovni drami vo koi se pretstaveni identicni situacii.
Претпоставувам дека имаш 14 години па сеуште си дете заради тоа и така размислуваш(ТЕ РАЗБИРАМ СЕ УШТЕ ЛЕТАШ)
Прва работа немам намера да се расправам ама ти укажувам како е реалноста, јас НЕ КАЖАВ најдобро е да се седи дома и да се чека една по една од девојките да дојдат дома и која ни е судената да си ја земеме :)
Најдобро е да прошеташ, да си го изживееш животот и ти самиот ќе си ја најдеш формулата за својот живот, нека си го живее секој животот како што сака и најдобро е да не се меша во други врски.
Јас лично не сум се нашол во таква ситуација(ниту сум земал на некој девојка, ниту ми земал некој девојка) ама мојот став е таков и според мене е реален.
А за тоа да се преземе друга девојка никој не те брани, може и да си преземеш/најдеш некоја мажена 30-35 години па ќе си ќариш и 2-3 деца можеби :tapp:

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
Најосновно... Секоја девојка која ќе дозволи да биде така кажано - превземена, не била доволно исполнета во врската. Кога-тогаш ќе раскинела, само барала погодна прилика и доказ дека постои нешто повредно од она што го има моментално, можност за да се чувствува повредна, пожива, посакана и попосакувана. Затоа несмее да постои обвинување спрема "превземачот" доколку се случи вакво нешто. Доколку некоја девојка е среќна и задоволна во врската, нема ниту да започне флерт, па камо ли нешто повеќе.
Е сега, почнав конкретно да правам муабет за девојките, ама ова што го кажувам секако се однесува за било кој/а.
Друга работа... не можеме секогаш веднаш да дознаеме дали некој има партнер или пак не. Најнормално, ти се допаѓа некој... започнуваш комуникација, ја проценуваш взаемната привлечност и така натаму, секој на свој начин продолжува до она што го посакува. Ако не ти стави до знаење дека не си пожелен во нејзина близина, ако не ти каже дека е зафатена... ти немаш причина да се повлечеш. И после имала дечко, ама го оставила поради тебе - причина за вина кај тебе, еднаква на нула.

Знам дека многумина нема да се соласат, ама само ја кажувам реалноста таква каква што јас ја согледувам со потенцирање на вината која многумина му ја препишуваат на тој што превзема.

Лично и најискрено...
Никогаш не би сакал да имам било што со девојка која има дечко.
Сум "превземал", во едниот случај затоа што девојката сама сакаше, без ниту 1% мое убедување да раскине или пак било каква желба да им ја расипам врската. Вториот - ми беше објаснето дека врската како таква постои само формално и дека нема ништо повеќе во нејзе.
Признавам дека ми се има вратено дупло негативно тоа што го имам направено, меѓутоа сметам дека е тоа само резултат на сплет на околности, отколку некаква карма која ги стига луѓето. Чист сум пред себе и не чувствуам никаква вина, бидејќи знам дека никогаш со умисла не би сакал да уништам нечија среќа.

B

BooBojan

Гостин
Па утре некој ќе паркира Спејс шатл покрај авионот и он ќе остане сам со својот авион ... хахххаа какви споредби правиш друже, ме насмеа :)
Не си ме баш сватил што сакав да кажам.
Сакав да кажам да не се надева дека девојка ќе падне на тоа дека тој има добра кола.Мижи Митро толумби пагат.
Ако денес тој кари така девојка,утре девојката и тебе ќе те остави.
А и баш ме интересира што кажуваат колешките за ова.Дали би раскинале со еден за да бидат со друг?

--- надополнето ---

Од искуство можам да ви кажам дека некој друг да ви земе женска, ќе се осеќате многу лошо. Ќе се осеќате како помалце маж, моџото/либидото ќе ви го нема со месеци, особено ако девојката е некоја што си ја сакал. Оваква работа не му посакувам на ниеден маж да доживее.

Во контекст на ова кажаново, ги гледам овие теми во последно време кои што звучат како да ги пишувале глувци од канализација... Шознам, се обидувам ги поштувам сите што ги знам, машки и женски. Ова е скоро невозможно со некои луѓе, но зошто да не би? И јас имам направено некои гадни работи во минатото и секако не сум во позиција да судам за другите.

Кукавиците не заслужуваат женски, вака едноставно функционира животот.

Памтете го ова.
Ова болдираното го почитувам.
Треба да бидеш навистина силен.Да успееш да и докажеш на девојката дека токму ти си тај кој и треба.
Само така можеш да бидеш сигурен дека нема да ти ја земе некој друг.

S

StormRage

Гостин
Ова болдираното го почитувам.
Треба да бидеш навистина силен.Да успееш да и докажеш на девојката дека токму ти си тај кој и треба.
Само така можеш да бидеш сигурен дека нема да ти ја земе некој друг.
а шо после то кога ќе докажиш се или да речам оној бруно марс или кој и да беше шо би фатил граната таму да видит и девојката дека и то ќе го напрајш и пак да ти ја опнит кочанката?

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
^ хехе, шо убав осмех има.
Инаку не може да се генерализира дека сите девојки се исти, или па ја би рекла дека таквите, (како што ги има дечково на сликава :icon_lol: ) не се сметаат всушност како девојки за врски, тоа ти е уан најт стенд или највише ту најт стенд, и тука нема што да се превзема, сам ќе ти ја дае (освен ако не си брат му :tv: ). Ако збориме за девојка со која би се вљубиле, и со која би имале сериозна врска и разбирање, секако дека нема да и е важно што возите

Член од
18 февруари 2011
Мислења
24
Поени од реакции
5
Очигледно никој ништо не сфаќа!
Нема тактики за превземање девојка, посебно не таа вашата со скапи коли и слично.
Aко девојка е во асална врска ништо нема да ви успее. Ако не е или ако сака да шара на страна сама ќе си дојде без да ја превземете. Капиш?

A

Auditore

Гостин
На толку слободни женски, запнал да превзима веќе зафатена џенцка !

Како прво, тоа е неџентлменски and I'm not doin' it.
Како второ, не е хумано спрема дечко и, мада и мене некој да ми направи такво нешто ќе го скршам.
Како трето, се превзима само за една вечер, или за повеќе вечери а они нека си останат во врска.
Се согласувам со тебе, но само со вториот дел(болдираното) не се согласувам.
Јас ко џентлмен, никад нема да се степам затоа што некој ми ја презел цурата, ќе останам на ниво, и ќе и покажам дека не ми е ни прва ниту последна, и дека ја направила најголемата грешка, take that!

Еве едно мислење од мене за темава, конкретно, за девојките.
Значи девојка коа ќе дозволи да биде 'превземена' веднаш ми создава слика на промискуитетна девојка, значи таа веќе има нешто, а бара уште плус нешто, значи каков гарант ми е дека тоа нема пак да го направи? Без навреди, јас го кажувам своето мислење за вакви девојки, секако дека има исклучоци, но мора да се признае дека ваквите девојки се доста 'чести', посебно во каква насока оди младинава, но да не забегувам.
Да не се лажеме, доколку не и оди во врската, може да разговара со партнерот, се може да се реши со разговор, како и да е може да се избегне 'превземање'.

Kajgana Shop

На врв Bottom