Acid
Frontman
- Член од
- 22 јануари 2005
- Мислења
- 35.096
- Поени од реакции
- 34.092
Знаеме дека неодамна Microsoft ја најави најновата надградба за Windows Phone, наречена GDR3 (или General Distribution Release 3) - или пак по нашки: "Третата надградба за Windows Phone" 
Кои се новостите кои ги носи оваа надградба?
Во кратки црти и непреведено, ова:
УПАТСТВО ЗА ИНСТАЛАЦИЈА:
- Креирајте акаунт на Windows Phone App Studio (со истата Microsoft сметка која ја користите на вашиот телефон). Ова е бесплатна он-лајн алатка за креирање сопствени Windows Phone апликации, која е едноставна за користење, но не овозможува премногу напредни функции. Уште поважно, со регистрирањето на ова студио за креирање апликации добивате можност секогаш први да ги инсталирате новите верзии на Windows Phone за тестирање
- По регистрирањето, добивате мејл со безбедносен сертификат кој треба да го инсталирате на телефонот. Отворете го мејлот од телефонот, преземете го сертификатот и инсталирајте го;
- На вашиот телефон инсталирајте ја Preview for Developers апликацијата преку Windows Store, или пак преку кликнување на следниов линк. Стартувајте ја апликацијата и следете ги инструкциите за вклучување на опцијата за Developer Preview на вашиот телефон;
- Одете во Settings > Phone update и проверете дали има нови надградби. По кратко време, вашиот телефон ќе ги преземе фајловите потребни за инсталација на GDR3. Телефонот ќе се рестартира, ќе почнат да се вртат некои запчаници, ќе се рестрартира пак, па ќе започне миграцијата на податоци (која трае во зависност од големината на податоци кои ги имате на телефонот) и наскоро ќе ја добиете најновата верзија на Windows Phone 8 со GDR3!
Нормално, сето ова го правите на сопствена одговорност.
Па, го инсталиравте ли? Како помина?
Кај мене заврши за некои 10-тина минути, се' уште го чепкам, па ќе споделам впечатоци подоцна...

Кои се новостите кои ги носи оваа надградба?
Во кратки црти и непреведено, ова:
- Support for 1080p display for new devices like the Lumia 1520
- Support for new processors including Qualcomm’s Snapdragon MSM8974 quad-core CPU
- Close apps by tapping on the X on top right in multitasking view. The icon of the app appears below.
- Custom tones for text or IM, voicemail, email and reminders
- Better storage management: New storage settings make it easier to free up space on your phone and manage temporary files. A new category view shows what's taking up space at a glance.
- Screen Rotation lock: When auto-rotate screen is off, your screen will stay in the current orientation when you rotate your phone.
- Driving Mode: Turns of all notifications except texts and phone calls when you're driving. You can also turn calls and texts off completely or set Driving Mode to text and automatic reply like "Hey, I am driving right now. I'll reply you later." Driving Mode can start automatically when your phone connects to a Bluetooth device.
- Connect to Wi-Fi in OOBE when switching on your new phone for the first time or after you your reset your phone, so you can restore your data even before connecting to a cellular network.
УПАТСТВО ЗА ИНСТАЛАЦИЈА:
- Креирајте акаунт на Windows Phone App Studio (со истата Microsoft сметка која ја користите на вашиот телефон). Ова е бесплатна он-лајн алатка за креирање сопствени Windows Phone апликации, која е едноставна за користење, но не овозможува премногу напредни функции. Уште поважно, со регистрирањето на ова студио за креирање апликации добивате можност секогаш први да ги инсталирате новите верзии на Windows Phone за тестирање

- По регистрирањето, добивате мејл со безбедносен сертификат кој треба да го инсталирате на телефонот. Отворете го мејлот од телефонот, преземете го сертификатот и инсталирајте го;
- На вашиот телефон инсталирајте ја Preview for Developers апликацијата преку Windows Store, или пак преку кликнување на следниов линк. Стартувајте ја апликацијата и следете ги инструкциите за вклучување на опцијата за Developer Preview на вашиот телефон;
- Одете во Settings > Phone update и проверете дали има нови надградби. По кратко време, вашиот телефон ќе ги преземе фајловите потребни за инсталација на GDR3. Телефонот ќе се рестартира, ќе почнат да се вртат некои запчаници, ќе се рестрартира пак, па ќе започне миграцијата на податоци (која трае во зависност од големината на податоци кои ги имате на телефонот) и наскоро ќе ја добиете најновата верзија на Windows Phone 8 со GDR3!

Нормално, сето ова го правите на сопствена одговорност.
Па, го инсталиравте ли? Како помина?
Кај мене заврши за некои 10-тина минути, се' уште го чепкам, па ќе споделам впечатоци подоцна...