Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата MSV
  • Време на започнување
Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Vidi maaaali...Od marihuanata ti se otvara sedma chakra i violetuva aura,te stava vo tezok bed pa te kreva nagore.I kakvo e chuvstvoto maaaaali a? :vozbud:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Hipicite prvi dokazaa deka drogite pomagaat da gi gledas stvarite podlaboko, zatoa oni koristea i lsd i sto sve ne, ti otvara horizonti toa e fakat, a za stetnosta, pa i od alkohol mozes da umres ispi tri 4 l rakija ili viski i ete ti smrt.

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Не знам од каде извади дека станува нештетна по здравјето, единствениот заклучок кој произлегува од реченицата е дека дрогата е забранета со закон. А тоа дека марихуаната ќе биде лек за рак(читај хаххахахахаах), го образложив во делот каде се кажува дека марихуаната денес не е истата од минатото, затоа што е помоќна од пред неколку децении, благодарение на биолошки и хемиски реакции.:smir:
Прво,не препознаваш иронија.
Поработи на тоа,ќе водиш поуспешни дискусии.
Второ,како може да не биде истата?
Марихуаната не е апче,па со текот на годините да и се менува составот.
Пред две илјади години и сега,главната состојка е иста-Tetra Hidro Canabinol.
Ако алудираше на процесот на еволуција,и тоа нема смисла,еволуцијата трае со милиони години,нелогично е растението да се измени за само неколку илјади.
И најважно од се,не го запази битниот дел во цитатот:
[FONT=Times New Roman, Times, serif]For the past 30 years, U.S. Officials have willfully ignored clinical research indicating that marijuana can inhibit the growth of certain type of malignant tumors.[/FONT]
Ваквите резултати се намерно игнорирани со децении.
Зошто?
Бидејќи би придонеле за легализирање на канабисот,а со тоа и пропаѓање на голем дијапазон индустрии(памук,нафта,дрва),бидејќи производите што се добиваат од овие материјали(облека,гориво,хартија),можат да се добијат од канабис на многу полесен и поефтин начин,а притоа квалитетот да остане ист(ако не и да се зголеми).
Тоа секако,не би бил посакуван развој на настаните за лугето кои се на чело на корпорациите.Затоа,lets lie the people,lets tell them that cannabis is bad for them,they`ll belive us.And they do.
Еве неколку факти:
Ја со години пиев миксови од анти-депресиви, седативи, аналгетици и што уше не, па никад не изгледав ко надуван дебил шо изглеа.
Да, кога ќе се свињосаат од дување, делуваат страшно бедно и глупо...А, да не напоменувам дека после долгорочна употреба почињаат да се понашаат ко зомбија со концентрација и меморија на мушичка.
Многу погрешна претстава.
Вака изгледаат луге кои дуваат за да бидат кул и ништо повеќе.
И поради веројатно блиските сусрети со такви,мислиш дека сите што пушат се такви.
И каква омраза,зборуваш за нив како да не се човечки суштества.
Мислиш дека си подобра со тоа што си конзумирала САМО антидепресиви?
Или тебе те оправдува тоа што се општествено прифатлива(бидејќи не конзумираш ништо нелегално),иако си била поиздрогирана од било кој конзумент на канабис?

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Се извинувам јавно на канабис малцинството. Не ве дискриминирам и ве прифаќам подеднакво како црнците, евреите, хомосеклсуалците и сите наркомански суб-култури.
Сепак, се наоѓам особено високо на џаначката хиерархија, затоа што конзумирав само антидепресиви, па да, се сметам за подобра од останатите џанаци.
И поради веројатно блиските сусрети со такви,мислиш дека сите што пушат се такви.
Сите години од средното школо, и две од факултетот, ги поминав во кругови во кои итекако се користеа секакви дроги, така да бев сведок на најразлични профили на џанаци. Од ванаби кул, до спиритуалисти и искрени уживатели...Така да, не ова што го претпоставуваш, не е точно.
Но, знам и дека сум видела шема на однесување која се повторува кај секој редовен конзумент. А, тоа е скроз сјебана меморија, неможност да каже повеќе од две реченици ко шо треба, се повеќе губење на интерес за нештата околу него итн...па, споредба со глупо теле е и комплимент.
Познат ти е Калкута синдромот?

Иначе, не не бев САМО на антидепресиви, него и дував и експериментирав со други дроги. Оттаму и забележев дека колку и да сум напунета со pills или нешо друго, никад не делувам мутаво ко надуван тип, ниту, на долгорочни стази, когнитивните процеси ми се сјебуваат ко шо им се сјебуваа на нив.
Или тебе те оправдува тоа што се општествено прифатлива(бидејќи не конзумираш ништо нелегално),иако си била поиздрогирана од било кој конзумент на канабис?
Ова ти сам си го изведе. Не, мене ништо не ме оправдува, и јас реално имав проблем со pills, како што има и секој зависник.
Она за легалноста, нема ни да го коментирам...Сигурно не сум помислила на таква небулоза.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
нејкам да заземам став дали е штетна или не зошто треба само да се отвори неколку медицински литератури и да с увери било кој
сакам друга да кажам макар да е офтопик
марихуаната е користена од памтивек во нашата земја
многу е позната македонската дива трева со која мајките им вареле чај на малите деца за да ги успијат за да можат слободно да си ги извршуваат секојдневните обврски
потоа мевлемот за болки кој се пуши е исто така познат
не сум сигурен ама мислам дека се користела и во салата како лек за главоболки и болки во коските
има еден куп други примери
мораме да бидеме свесни за позитивните работи што можеме да ги извлечеме од канабисот
Добро, и така нека биде. Но зошто некој да ја користи и кога нема здравствена потреба од неа? Превентивно ли?

Hipicite prvi dokazaa deka drogite pomagaat da gi gledas stvarite podlaboko, zatoa oni koristea i lsd i sto sve ne, ti otvara horizonti toa e fakat, a za stetnosta, pa i od alkohol mozes da umres ispi tri 4 l rakija ili viski i ete ti smrt.
:uvo::uvo::uvo:
Туку што ми беше муабетот ... да, дрогите навистина помагаат да ги гледаш стварите подлабоко и ти отвараат нови хоризонти. Така еднаш ми тврдеше и еден мој познаник, кој од влијанието на сите тие отворени хоризонти реши да проба дали ќе се реинкарнира во пеперутка и се обеси во подрум. Ова успат, бидејќи крајно ме изиритира што спомна дека и лсд-то е добро.
Одете некаде и побарајте стручна помош.

А Fabullous_178, ти до кога планираш сите да ги правиш будали и помали од тебе, замислувајќи се некаков Бог ,само затоа што од лично искуство знаеш што е и за што служи твојата скапоцена тревичка? Ако некој не пробал и зборува од своето искуство со други зависници, не значи дека е прост човек кој не знае што ти зборува.
Иначе , и ти превентивно си ја користиш марата? Од рак се штитиш или?

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
Добро, и така нека биде. Но зошто некој да ја користи и кога нема здравствена потреба од неа? Превентивно ли?
прочитај ми го постот уште еднаш
реков дека не заземам став, причина е тоа што тој муабет нема крај
сакав само да кажам дека е користена од многу порано и дека не е такво зло за некои луѓе така панично да бегаат
се си има свои добри и лоши страни

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
прочитај ми го постот уште еднаш
реков дека не заземам став, причина е тоа што тој муабет нема крај
сакав само да кажам дека е користена од многу порано и дека не е такво зло за некои луѓе така панично да бегаат
се си има свои добри и лоши страни
Не реков дека заземаш став и не те нападнав, само те прашав кога така размислуваш (а ги кажуваш само позитивните работи), што мислиш за луѓето кои без здравствена потреба ја користат. Ако има неколку добри страни, не значи дека е добра и за нормален и здрав човек.

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
Не реков дека заземаш став и не те нападнав, само те прашав кога така размислуваш (а ги кажуваш само позитивните работи), што мислиш за луѓето кои без здравствена потреба ја користат. Ако има неколку добри страни, не значи дека е добра и за нормален и здрав човек.
пак се промашуваме
не реков ни дека ме напагаш, и не ги оценив јас работите како добри и лоши
секој пообразован (и изживеан) ги знае и лошите и добрите работи
јас не ги оправдувам тие што ја злоупотребуваат марихуаната
само кажувам дека има позитивни работи што можат да се извлечат од неа
тоа што некој ја злоупотребува е општопознат проблем на цело општество не на поединци, кажав и претходно дека нејкам за тоа да зборувам зошто стварно е долго и ептен оф топик ке отидеме:smir:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Alister Krouli rekol deka covek treba da ima tolku jaka volja da go pravi samo ona sto on saka da go pravi to est negovata volja a ne reaktivniot um, bas vika i da probas droga no ako stanes zavisnik togas si slabak i zasluzuvas da umres. Stvarta e deka se sto sozdava zavisnost koja te izmacuva e loso, i deka najdobro e da se ima jaka volja, e sega, problemot e valjda sto drogite i alkoholot ja slabeat tokmu voljata pa zatoa ima nekoj sto ne moze so malku alkohol pa se pijani do besvest ili nekoj konzumira droga pa stanuva zavisnik. Znaci treba da se spoznae sto jas sakam a ne sto bara teloto ili stomakot ili ona sto losata navika go napravila.

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Немаат поента муабетиве.
У секој случај,времето ќе покаже кој бил во право.

JohnWayne

Master
Член од
10 мај 2007
Мислења
194
Поени од реакции
16
аааааа клипчето е закооон...:icon_lol:
песната е камен...:vozbud:
а треба да се легализира тука кај нас можи чуда да напрај за земјава:icon_lol:

Ада - ако стварно тие шо пуша трева ти ги смташ за такозвани џанаци тогаш треба да се вратиш кај психијатарот шо ти ги препишал тие антидепресиви да ти дај нови 20 кутии...
ако ти со години си се колкала со антидепресиви, седативи и аналгетици, срце ти си далеку под мене во "хиерархијата на џанаците"... нема никаков хорор во тревата, нема зависност, НЕМА губење меморија ако веќе стварно некој те натерал да мислиш така тогаш до него е проблемот... во тревата има само забава и дружење:icon_lol:

единствено шо можам да признаам е дека ја убива продуктивноста во следните 6 сати максимум.... ама пак алкохолот ја убива во следните 30 така да

Weeed makes me fly without visa
Dont give me coke nor crack or rum
Cigarette smoke is just no good
I am juss a ganja man

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Ако алудираше на процесот на еволуција,и тоа нема смисла,еволуцијата трае со милиони години,нелогично е растението да се измени за само неколку илјади.
Зошто?
Бидејќи би придонеле за легализирање на канабисот,а со тоа и пропаѓање на голем дијапазон индустрии(памук,нафта,дрва),бидејќи производите што се добиваат од овие материјали(облека,гориво,хартија),можат да се добијат од канабис на многу полесен и поефтин начин,а притоа квалитетот да остане ист(ако не и да се зголеми).
Тоа секако,не би бил посакуван развој на настаните за лугето кои се на чело на корпорациите.Затоа,lets lie the people,lets tell them that cannabis is bad for them,they`ll belive us.And they do.

Баче, има земји во кои е легализиран канабисот, ама нема луѓе кои ги излечил од рак. Зошто во Холандија не почнат да прават лекови против рак од канабис?Ете, таму,а и не само таму, е легален канабисот. Знаеш дека евентуалниот лек за рак, кој ти го спомнуваш, кога би се направил, би ги покрил трошоците за сите можни компании, ма не за памук нафта и дрва, и за лижавчиња дури! Е тогаш, дури и јас, ќе почнам да ја воршипувам, таа толку профана света тревка, наречена канабис.Арно ама, леков го нема некако...Значи се работи за непромислена шпекулација. Која будала од лекар би го игнорирала канабисот, кога би можел да лечи малигни тумори? Да лечеше, до сега ќе го искористеа и ќе направеа кеш и светска слава. Летс би риал. Инаку, марихуаната иако не е апче, ние луѓето имаме фабрики, нуклеарна активност, така што, како што компирите не се исти ко пред 500 години, така и марихуаната не е иста како пред 500 години како резултат на биолошки и хемиски мутации. Постои мит, дека не е опасна по здравјето, при што се заборава на долгорочните ефекти. Но, дури и повремената употреба на марихуана влијае на когнитивните функции, особено на помнењето. Ефектите на марихуаната врз перцепцијата, реакцијата и координацијата на движење постојат.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
аааааа клипчето е закооон...:icon_lol:
песната е камен...:vozbud:
а треба да се легализира тука кај нас можи чуда да напрај за земјава:icon_lol:

Ада - ако стварно тие шо пуша трева ти ги смташ за такозвани џанаци тогаш треба да се вратиш кај психијатарот шо ти ги препишал тие антидепресиви да ти дај нови 20 кутии...
ако ти со години си се колкала со антидепресиви, седативи и аналгетици, срце ти си далеку под мене во "хиерархијата на џанаците"... нема никаков хорор во тревата, нема зависност, НЕМА губење меморија ако веќе стварно некој те натерал да мислиш така тогаш до него е проблемот... во тревата има само забава и дружење:icon_lol:

единствено шо можам да признаам е дека ја убива продуктивноста во следните 6 сати максимум.... ама пак алкохолот ја убива во следните 30 така да

Weeed makes me fly without visa
Dont give me coke nor crack or rum
Cigarette smoke is just no good
I am juss a ganja man
Постов ќе го оставам само за стои како доказ за "позитивното" влијание на марихуаната. Кога нареден пат ќе напишеш нешто вакво, ќе јадеш бан.
Иначе Мими, не се мачи со Фејбулос ... еве погоре имаш и признание дека се убива продуктивноста кај зависниците. Значи кога тоа 6 часа ќе го помножиш со постојано користење, ќе сфатиш дека подобро е да одиме во Играчница.:icon_lol:
И така.

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
Зошто?
Еве неколку факти:
Многу погрешна претстава.
море лудо дете ти или несакаш да сватиш шо пишува малиов или неможеш да сватиш,никој не ја спомна еволуцијата јас колку што можам да констатирам!! иначе да хемискиот состав е многу изменет за последниве десетина години отколку за илјадници години причина за тоа се разните пестициди и отрови за заштита од паразити и инсекти на растението, притоа растението ги апсорбира тие хемикалии и стануваат дел од неговиот хемиски состав,тоа се мисли под хемискиот состав! иначе никогаш несум се напушил нити пак сум употребувал опојни дроги или антидепресанти,кој се исто така легални наркотици!

Kajgana Shop

На врв Bottom