Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата MSV
  • Време на започнување

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
А, зошто мислиш дека оние кои ја конзумираат тоа го прават поради проблемите?
Зарем мислиш дека не се доволно свесни за тоа дека марихуаната нема да им помогне? Точно е дека марихуаната е андтидепресант, ама тоа шо го кажа е стварно неточно.
Поголемиот дел од конзументите го прават токму поради тоа. Привремено бегање од најразноразни проблеми. Инаку, не гледам логична причина зошто би ја употребувале. Аха, ми текна, можеби за да бидат кул. Или, за разонода можеби?

Не ги базирајте вашите мислење на рекла-казала принцип.
Еве, за да не ги базираме на рекла - казала, појди од самиот себе. Зошто ја употребуваш? Кажи, да знаеме од прва рака.

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Поголемиот дел од конзументите го прават токму поради тоа. Привремено бегање од најразноразни проблеми. Инаку, не гледам логична причина зошто би ја употребувале. Аха, ми текна, можеби за да бидат кул. Или, за разонода можеби?
Мешаш марихуана со хероин:nenene:
Ретко кој ја употребува за да бега од проблеми,бидејќи,кога си надуван проблемите воопшто не бегаат,туку ги чувствуваш уште повеќе.Ова ми се случува барем мене,и затоа никогаш не пушам кога сум депресивен.Ама не треба да се заборава дека,чувството е многу инднивидуално и зависи од човек до човек.И од условите во кои се наоѓаш.
Да,најголемиот дел од луѓето пушат за да бидат кул.И баш поради нив,ти имаш ваква лоша претстава за марихуаната.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Да,најголемиот дел од луѓето пушат за да бидат кул.И баш поради нив,ти имаш ваква лоша претстава за марихуаната.
Ептен кул :)

Те преобразува а? Како Химен, со моќта на сивиот череп, или Кире кога ќе лапнеше банана?

Адолесцентски глупости. Сепак, до карактерот на човекот е. Некои остануваат деца и во зрели години.

И да, сум пробал. Ко копиљ, на времето. Така да, што побргу ви пројде филмот, тоа подобро. Има многу по кууул работи, реални.

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
И да, сум пробал. Ко копиљ, на времето. Така да, што побргу ви пројде филмот, тоа подобро. Има многу по кууул работи, реални.
И ја сум пробал алкохол,па тоа не ме прави компетентен да зборуам за него.И ако судам за него,на основа на моето искуство,и на пијаниците шо се влечат по улици,тогаш мислам дека е даааалеку поштетен.
И избришете ја сликата за дечко шо пафка и гледа крокодили.Марихуаната не предизвикува халуцинации.Се е прилично реално.Далеку пореално од она што го гледаш под дејство на алкохол.
Па да,они мислат дека се кул.
Адолесцентски глупости. Сепак, до карактерот на човекот е. Некои остануваат деца и во зрели години.
Растафаријанците пушат марихуана до крај на животот.Ја не глеам дека они имаат некакви проблеми со здравјето.

U

UnholY

Гостин

Еве, за да не ги базираме на рекла - казала, појди од самиот себе. Зошто ја употребуваш? Кажи, да знаеме од прва рака.

Епа јас не спаѓам во тие поголемиот дел. Никогаш не би конзумирал марихуана за привремено бегање од проблемите. И кога си под дејство на марихуана, знаеш дека проблемите се сеуште тука. Марихуаната нема моќ да ти ги решава проблемите. И да точно, гледаш како погоди....Ја конзумирам баш за разонода.
А, прочитај во претходните постови, како и колку ја конзумирам. Немам пушено околу месец и пол, а пред тоа додај уште месец и пол.
Значи 2 пати во 3 месеца. Многу ти изгледа?
И тоа случајно се најдов во тие две ситуации, кога на мој другар му се наоѓало по некој џоинт.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Марихуаната не предизвикува халуцинации.Се е прилично реално.Далеку пореално од она што го гледаш под дејство на алкохол.
Рече и остана жив.
Мене па сите што ги знам, а пушеле, ми кажале дека е обратно. Се базирам на нивните искази, бидејќи јас нели не знам точно што и како прави.
Сепак, и покрај тоа, не верувам дека пијан човек гледа и размислува полошо од напушен човек. На пијан може му се врти во глава, ама тоа не е ни халуцинација ни нешто слично.
Значи никој не вика дека алкохолот не е штетен, а марихуаната е, за да се фатите за тоа како слепи за стап. Штетно е се`, а посебно марихуаната која од било кои причини да се зема не е во ред!

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
Епа јас не спаѓам во тие поголемиот дел. Никогаш не би конзумирал марихуана за привремено бегање од проблемите. И кога си под дејство на марихуана, знаеш дека проблемите се сеуште тука. Марихуаната нема моќ да ти ги решава проблемите. И да точно, гледаш како погоди....Ја конзумирам баш за разонода.
А, прочитај во претходните постови, како и колку ја конзумирам. Немам пушено околу месец и пол, а пред тоа додај уште месец и пол.
Значи 2 пати во 3 месеца. Многу ти изгледа?
И тоа случајно се најдов во тие две ситуации, кога на мој другар му се наоѓало по некој џоинт.
Истиот муабет и мене ми се дешава... И негледам ништо страшно во тоа! И да, сакам да се опуштам под дејство на марихуана, ради лично задоволство и баш ме заболе дали тоа некој го смета за „КУЛ“ или не....... :tapp:

U

UnholY

Гостин
Рече и остана жив.
Мене па сите што ги знам, а пушеле, ми кажале дека е обратно. Се базирам на нивните искази, бидејќи јас нели не знам точно што и како прави.
Сепак, и покрај тоа, не верувам дека пијан човек гледа и размислува полошо од напушен човек. На пијан може му се врти во глава, ама тоа не е ни халуцинација ни нешто слично.
Значи никој не вика дека алкохолот не е штетен, а марихуаната е, за да се фатите за тоа како слепи за стап. Штетно е се`, а посебно марихуаната која од било кои причини да се зема не е во ред!

Дивајн, најпрво...
Оние шо конзумирале алкохол од најраните, тинејџерските години, за да изиграваат фраери и да бидат кул, сега се влечат по кафаните во искинати и нечисти алишта, паднати се во депресија, испокарани со фамилијата и единствен дом им е кафаната во која ги слушаат депресивните кафански песни и главата си ја чукаат од масата држејќи во раката полупразно шише со ракија.
А, оние шо конзумирале марихуана од тинејџерските години, или одамна завршиле со неа, или пушат повремено, или пак во крајни случаи, и да пушат поредовно не се одразува со никаков негативен ефект на неговата моментална животна ситуација.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Дивајн, најпрво...
Оние шо конзумирале алкохол од најраните, тинејџерските години, за да изиграваат фраери и да бидат кул, сега се влечат по кафаните во искинати и нечисти алишта, паднати се во депресија, испокарани со фамилијата и единствен дом им е кафаната во која ги слушаат депресивните кафански песни и главата си ја чукаат од масата држејќи во раката полупразно шише со ракија.
А, оние шо конзумирале марихуана од тинејџерските години, или одамна завршиле со неа, или пушат повремено, или пак во крајни случаи, и да пушат поредовно не се одразува со никаков негативен ефект на неговата моментална животна ситуација.
Не мора да значи, не е во ред таква генерализација.
Има луѓе што биле прави алкохоличари, па потоа нејќат ни да намирисаат алкохол, а има и пушачи на марихуана кои подоцна починале од хероин.

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Епа тоа ти е грешката,се базираш на туѓи искази.
А и тие што ти го кажале тоа,какво искуство имале?
Пробале еднаш у живот,и мислат дека го фатиле господ за ташаци?
Ако е такво,тешко дека нешто од тоа е точно.
Нема веза,да резимираме:
-од една страна има луѓе шо плукаат по марихуаната(мада шо не ја ни пробале)
-од друга страна,луѓе шо ја бранат
Е,пошто напаѓачката страна е доминатна(квантитативно),и е дојдена да осудува луѓе шо пушат и да ги класифицира како џанаци,а не да слушне и да научи нешто,шо можда ќе ги натера да размислат за нивните стереотипи што ги имаат(а кои според "нив се научно докажани вистини"),ја се откажуам од дискусија.
Уствари нема ни дискусија,има навреди.
Не е битно.Воа е само форум.
Еве и порака:
Не дувајте.
Марихуаната е штетна.
Ќе ви го уништи животот(како што направи со мојот,според видението на познатиот пророк Фантом_ОХ).
Ќе ви го заебе поколението.
Ќе избегате од реалноста(која и да е таа).
Нема да ви се дига.
Ќе се навлечете на хероин.
Ќе одите на терапија.И ќе се навлечете на метадон.
И на крај ќе умрете,како бескорисно ѓубре на општеството(на нашето прекрасно и розово општество,бај д веј)и ќе ви плукаат по гробот.
Ете толку од мене.
Благодарам.
Пријатно.

U

UnholY

Гостин
Не мора да значи, не е во ред таква генерализација.
Има луѓе што биле прави алкохоличари, па потоа нејќат ни да намирисаат алкохол, а има и пушачи на марихуана кои подоцна починале од хероин.
За да направиш нешто такво треба да си глуп.
Тоа е мојот став.
Хероин не би пробал ни за милион евра.
А, за тоа со алкохол кажав како е процентуално гледано. Голем дел од оние шо конзумирале како млади завршиле онака како шо наведов.
Хероин ми понудија да пробам пред некој ден, на рака ми го дадоа, чисто онака за да пробам.
Пробав? Не.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Bacillus, имаш респект од мене! Те почитувам иако не те знам, бидејки не сум прочитал ниеден твој пост што не е на место.

Можеш да ми кажеш што се случува со мозокот при конзумирање на алкохол, особено оној вештачкиот што е пун со хемикалии? Нели имаше еден дел со уништување на мозочните клетки.... кои неможат повторно да се регенерираат:toe:
Не бе, за се има резервни клетки, само за што колку, и колку можат да надополнат е проблемот.
Инаку Алкохолот кога се дестилира, ако не се издестилира како што треба (особено застапено и карактеристично за водката) им поголем процент на Метанол кој е ОТРОВЕН од прв ред, и тој е тој кој ги уништува нервните клетки, меѓу кои и мозочните. Што се однесува до дејството на етанолот, па во основа етанолот е универзален растворувач како и е доста хигроскопен, затоа после многу пиење алкохол се јавува дехидрација. Што се однесува до нервниот систем, алкохолот има ефект на пренесувањето на информациите долж нервните влакна односно ја забавува брзината, па така информациите стигаат поспоро, затоа и е заматената и успорен слика која ја имаат луѓето кога се пијани. Освен тоа бидејќи во мозокот некои обработки на некои информации се зависни од од брзината на доставта на различни информации во различни интервали во различни реонаи од мозокот, при општо забавување на на доставата на информации доаѓа до поинакви резултати и затоа има разлики во однесувањето кога некој е пијан.
Ама едно пиво на два дена не чини ништо бидејќи овие ефекти е само кога количеството на алкохол во крвта ќе порасне, што пак е зависно од тоа колку црниот дроб може да го складира и преработува алкохолот. Така да етанолот од една чаша пиво релативно брзо би се обработила и нивото на алкохолот во крвта не би стигнал до тоа ниво да бидат видливи ефектите на етнаолот на нервниот систем.

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
Не бе, за се има резервни клетки, само за што колку, и колку можат да надополнат е проблемот.
Инаку Алкохолот кога се дестилира, ако не се издестилира како што треба (особено застапено и карактеристично за водката) им поголем процент на Метанол кој е ОТРОВЕН од прв ред, и тој е тој кој ги уништува нервните клетки, меѓу кои и мозочните. Што се однесува до дејството на етанолот, па во основа етанолот е универзален растворувач како и е доста хигроскопен, затоа после многу пиење алкохол се јавува дехидрација. Што се однесува до нервниот систем, алкохолот има ефект на пренесувањето на информациите долж нервните влакна односно ја забавува брзината, па така информациите стигаат поспоро, затоа и е заматената и успорен слика која ја имаат луѓето кога се пијани. Освен тоа бидејќи во мозокот некои обработки на некои информации се зависни од од брзината на доставта на различни информации во различни интервали во различни реонаи од мозокот, при општо забавување на на доставата на информации доаѓа до поинакви резултати и затоа има разлики во однесувањето кога некој е пијан.
Ама едно пиво на два дена не чини ништо бидејќи овие ефекти е само кога количеството на алкохол во крвта ќе порасне, што пак е зависно од тоа колку црниот дроб може да го складира и преработува алкохолот. Така да етанолот од една чаша пиво релативно брзо би се обработила и нивото на алкохолот во крвта не би стигнал до тоа ниво да бидат видливи ефектите на етнаолот на нервниот систем.
Добро, јасно е тоа дека се што е во умерени дози не е толку штетно... Мојот став е тој. Марихуаната во умерени дози неможе да биде штетна по здравјето на човекот! Дури и во некои ситуации јас лично ја наоѓам корисна! Бидејќи имам периоди на нервоза, напнатост и избувливост од причини кои на сите ни се познати (ФАКУЛТЕТ), обожавам после некој напнат период да си седнам на тераса и да си испафкам едно џокле и да се опуштам до коска. Ако за некој чашката е начин на релаксација, за мене тревата е истото тоа. Дали тоа ме прави мене џанак со извртени погледи кон светот? НЕ! Дали мојот капацитет е помал во однос на тие што не конзумираат марихуана? НЕ! Кога ќе се разбудам од сабајле дали сум мрамурен? НЕ! Баш напротив, полн сум со елан и желба за живот!
И уште едно би додал. Многу срања во животот сум направил ради тој ебан алкохол! Верувајте ми.... МНОГУ! Ама ни една глупост не сум направил дур сум бил надуван.
Под дејство на алкохол неколку пати сум си го ставил (несвесно) животот на коцка, ама за среќа не ми било пишано да ме јадат црвите.
Јебеш га... сум си дуфкал и ќе си дуфкам, ради моја лична сатисфакција! И во мојот случај многу побезбедно ми е да си дуфкам него да си пивкам! :):smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom