Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата MSV
  • Време на започнување
U

UnholY

Гостин
Па препрочитај го пак што сака да ти каже - упростена верзија, пречистен текст, за да сфатите полесно, без стручни изрази :)

Инаку, колку и да излезат стручни публикации од истражувања, колку и да предупредуваат доктори, пашкачите никогаш нема да го прифатат фактот дека е штетна, ќе контраат дека не е, за да се убедат самите себе.
А, пашкачите не се доволно информирани за тоа колку и како е штетна марихуаната?
Уште еднаш ќе кажам.
Се што се конзумира прекумерно е штетно. Истото важи и за марихуаната. Не ја конзумирам како порано, сега ја конзумирам еднаш во три месеца и тоа кога случајно ќе се најдам во некоја ситуација.
Тато е доктор, така да никој од вас тука нека не се обидува да ми докажува дека била којзнае колку штетна.
Воопшто не е доколку се конзумира само повремено.

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Па препрочитај го пак што сака да ти каже - упростена верзија, пречистен текст, за да сфатите полесно, без стручни изрази :)

Инаку, колку и да излезат стручни публикации од истражувања, колку и да предупредуваат доктори, пашкачите никогаш нема да го прифатат фактот дека е штетна, ќе контраат дека не е, за да се убедат самите себе.
Ја викам дека не е штетна.
Ти викаш дека е штетна.
Постојат публикации кои потврдуваат дека е корисна.
Постојат истражувања,кои предупредуваат дека е опасна.
Значи еднакви сме.И тоа е факт.
Но јас имам нешто,што ти нема да го имаш никогаш.А тоа е искуството.
А тоа досега се покажало прилично корисно за мене.
Ти судиш од страна,базирајќи се на рекла-казала приказни и креирајќи го својот став,на основа на догмата што си ја прифатил од општеството-МАРИХУАНАТА Е ШТЕТНА.И толку.Ништо повеќе.
А општеството,многу пати грешело,неможеш да го поречеш тоа.

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Fabullous_178 некој си го лаже умот, дали тие што им штети или тие што ја користат.
Па секако мора да се има прст на ум.

shadows & smile

just a lost boy
Член од
10 февруари 2008
Мислења
291
Поени од реакции
7
Марихуаната воопшто не е штетна...Како што вика UnholY се што е претерано нечини...па поради тоа се извадило дека марихуаната е штетна или незнам ти што.Јас викам дека кафето е поштетно од марихуаната.Добро знаеш ли како делува кафето на мозокот и на желудникот,а како марихуаната?Па сега кажи ми колку е штетна?

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Ја викам дека не е штетна.
Постојат публикации кои потврдуваат дека е корисна.
Значи еднакви сме.
Но јас имам нешто,што ти нема да го имаш никогаш.А тоа е искуството.
А тоа досега се покажало прилично корисно за мене.

О, лол. Марихуана, не штетна, корисна, искуство, корисно. О, лол.

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Fabullous_178 некој си го лаже умот, дали тие што им штети или тие што ја користат.
Па секако мора да се има прст на ум.
Немора да ми го пишуеш никот со толкави букви,си го знам и самиот.
И да,некој си го лаже умот,ама кој?
п.с тебе никот ти е Roswell.Можеби тоа значи дека веруваш во нешто што не е официјално докажано?
едит:
О, лол. Марихуана, не штетна, корисна, искуство, корисно. О, лол.
Воа требаше да звучи смешно,нели?
Try again.Better luck next time.Bye:helou:

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
п.с тебе никот ти е Roswell.Можеби тоа значи дека веруваш во нешто што не е официјално докажано?
едит:

Воа требаше да звучи мудро,нели?
Ме изнасмеа вечерва, да не пукниш.

Roswell. Не е докажано викаш, дека постојт филмов?

И ова твоево требаше да звучи мудро,нели?

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
Еве не дувам активно одреден период, повеќе од година дена. А дував околу 3-4 години редовно, барем 4-5 пати неделно! Промени не осеќам никакви, уште сум истиот човек уште и пред да почнам да дувам! Академски граѓанин, без некои посебни проблеми во животот!
Едно време бев заинтересиран за штетноста на марихуаната, и читав разно-разни статии, медицински извештаи, изгледав доста документарци и на крај заклучив дека марихуаната не ми предизвикала никакви последици освен пријатни сеќавања на деновите кога сме се кифлеле и сме си поминувале весело!
А кога ќе прочитам некоја ваква глупост у стилот на ПУШЕЊЕТО ТРЕВА ВИ ГО НАМАЛУВА МОЗОКОТ ми се СЕРЕ!!!
Би сакал ви ставам до знаење дека алкохолот, особено жестоките пијалоци кои не се добиени по природен пат (како на пример Brandy) прават неколкукратна поголема штета на мозокот од колку еден испушен ЏОИНТ!
Па така да, што не направат статија за тоа колку алкохолот му штети на човечкиот мозок? Или акцизата на алкохолот не го дозволува тоа а?
Пропаганда си е пропаганда, се се сведува на профит! Ако марихуаната е нелагалана од икс причини, тогаш треба да се искорени во целост, ама алкохолот е легален и нема што воопшто да се зборува за штетните дејства од него?!?! WTF?!?!?

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Фабул на никот ти направив само копи пасте, не мораш одма да се вознемируваш.

Розвел филмот постојт, и никот не ми е директно излезен од филмот(а имат некоја си заедничка хемија). И то...

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Roswell. Не е докажано викаш, дека постојт филмов?
:nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest:
Човек,не се брукај уште повеќе,зборував за настанот во Roswell,а не за некаков филм шо бил снимен за тоа.
Искрено,мислеше ли дека името Roswell е познато поради филмот?
Ако е така,дискусијава нема понатамошна поента.
едит(по стоти пат):
Абе настааааан има во Roswell,ееееј....
Дефинитивно ви треба марихуана...

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Не мислев така, само ти докажувам дека со генерализации и избрзувања како во случајов, си го упропастуваш животот. Упс, чекај, имаш 19 години, веќе стигна да си го упропастиш.

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29

:nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest:
Човек,не се брукај уште повеќе,зборував за [URL="http://en.wikipedia.org/wiki/Roswell_UFO_incident"]настанот
во Roswell,а не за некаков филм шо бил снимен за тоа.
Искрено,мислеше ли дека името Roswell е познато поради филмот?
Ако е така,дискусијава нема понатамошна поента.

Уживај си пиле, знам јас што е и како со Розвел.

Гледај ова марихуаната го суши мозокот, точно е.

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
Fantom, сине, кој си праи за него си праи... не си ти сигурно фактор што треба да кажуваш кој и као си го упропастил животот....

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Во ред тато, само не ме тепај.

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Уживај си пиле, знам јас што е и како со Розвел.

Гледај ова марихуаната го суши мозокот, точно е.
Не ти зборуев тебе,туку на фантом.
А да,се глеа колку си знаел,ама ај,нема веза.
Не мислев така, само ти докажувам дека со генерализации и избрзувања како во случајов, си го упропастуваш животот. Упс, чекај, имаш 19 години, веќе стигна да си го упропастиш.
А има ли поголема генерализација и избрзување од твојава реченица?
На основа на тоа што го бранам ставот дека марихуаната не е штетна,ти успеа заклучиш дека животот ми е упропастен.
А воопшто не ме ни познаваш,бај д веј.Браво,Фројд гомна да јаде.
Даваш заклучок за нечиј живот,само врз основа на неговиот аватар и еден став од многуте,а во исто време зборуваш дека не треба да се прават генерализации и избрзувања?

Kajgana Shop

На врв Bottom