Me too.Ma da koga ke razgledam u se ke najdam po nesto na pr. skoro sekogas ja zavrsuvam taa rabota itn.koj znaedoti4nata напиша:ja toa vtoroto go glasav jes da se pronajdov i u tretoto...znaete,cuden coek sum jas![]()
![]()
холерик-(holea-жолчка)JASMIN напиша:P.S. Ne velis holerik, tuku kolerik.
tina89 напиша:холерик-(holea-жолчка)
и на сликата пишува холерик, и во психологијата пишува холерик
колерик=колера е болест од vibrio cholerae
u dvete po nesto, ali glasav za holerikхолерик-(holea-жолчка), овие лица реагираат брзо, силно, со долго време траење, на лицето им се гледа што чуствуваат(екстравертно) основна емоција им е лутина и раздразливост. Поради својата екстравертна природа тие се добри организатори, амбициозни, често сакаат да се "главни" со што ги свртуваат другите против себе. Брзо пламнуваат и таа лутина долго ја задржува и останува лут и гневен. Кога ќе започни нешто го завршува до крај
сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам.[/B] Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае.
ќе да е овасангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае
memberix напиша:Не може сите луѓе да ги поделиш на само 4 категории. Има луѓе што се помеѓу две категории
пиши ако не паtina89 напиша:Луѓето се најчесто со мешан тип.
E jaс сум некоја луда комбинација меѓу овие!tina89 напиша:
сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае
флегматик-(flegma-слуз) реагираат бавно со слаби реакции, интравертни се, основна емоција им е рамнодушноста. Овиe лица делуваат спокојно и сталожено. навредата не ја памти долго време