Me too.Ma da koga ke razgledam u se ke najdam po nesto na pr. skoro sekogas ja zavrsuvam taa rabota itn.koj znaedoti4nata напиша:ja toa vtoroto go glasav jes da se pronajdov i u tretoto...znaete,cuden coek sum jas
холерик-(holea-жолчка)JASMIN напиша:P.S. Ne velis holerik, tuku kolerik.
tina89 напиша:холерик-(holea-жолчка)
и на сликата пишува холерик, и во психологијата пишува холерик
колерик=колера е болест од vibrio cholerae
u dvete po nesto, ali glasav za holerik (da se spojat boldiranite zborovi, i toa e )холерик-(holea-жолчка), овие лица реагираат брзо, силно, со долго време траење, на лицето им се гледа што чуствуваат(екстравертно) основна емоција им е лутина и раздразливост. Поради својата екстравертна природа тие се добри организатори, амбициозни, често сакаат да се "главни" со што ги свртуваат другите против себе. Брзо пламнуваат и таа лутина долго ја задржува и останува лут и гневен. Кога ќе започни нешто го завршува до крај
сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам.[/B] Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае.
ќе да е овасангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае
memberix напиша:Не може сите луѓе да ги поделиш на само 4 категории. Има луѓе што се помеѓу две категории
пиши ако не па...и јас не ги делев... ако некој не се наоѓа во поделбава од Хипократ има една нова сосема различна поделба од пред неколку години та ке ја напишам, ама сите и сегде ја користат оваа од Хипократtina89 напиша:Луѓето се најчесто со мешан тип.
E jaс сум некоја луда комбинација меѓу овие!tina89 напиша:
сангвиник-(sangvis-крв), реагираат брзо со слаби реакции кои траат кратко, екстравертно основна емоција им е веселост и оптимизам. Активен е, започнова некои работи но не ги завршува до крај, лесно воспоставува контакти со многу луѓе кои најчесто се површни. Брзо пламнува а потоа може да се кае
флегматик-(flegma-слуз) реагираат бавно со слаби реакции, интравертни се, основна емоција им е рамнодушноста. Овиe лица делуваат спокојно и сталожено. навредата не ја памти долго време