Каков монитор користите?

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28

Samsung SyncMaster 2233SN

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
LG_Flatron_W1934S-SN__1.jpg каков е таков е врши работа и многу нагло паднаа цените на компонентите од ит технологијава упола скоро

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Прегледај го приврзокот 43184 каков е таков е врши работа и многу нагло паднаа цените на компонентите од ит технологијава упола скоро
Не, него на мониторите паднаа, бидејќи од поглед на квалитет се најдолната компјутерска компонента, нити една друга не се прави со толку мизерна основа, (побарувачка од пазарот) т.е. буквално најлошиот можен квалитет, тргнувајќи од држачите, кутијата во којашто се вгадува самиот панел, самиот материјал кој се користи и пред се квалитетот на приказ/слика кој е мизерен.

Зашто е вака? бидејќи луѓето мислат дека истите се небитен дел од конфигурација, и трошат по 1000 евра за компјутер а користат монитор од 100, а кога ќе размислиш мониторот е главната компонента, во него гледаш цело време, истиот се корити за визуелен приказ на секоја твоја команда, или што и да правиш. Да не збориме што при користење на квалитетен монитор болката во очи е непостоечка. Разликата во цена е 4000 денари, за купување на многу подобар монитор, од оние што се нудат, вклучувајќи го и твојот.

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
Не, него на мониторите паднаа, бидејќи од поглед на квалитет се најдолната компјутерска компонента, нити една друга не се прави со толку мизерна основа, (побарувачка од пазарот) т.е. буквално најлошиот можен квалитет, тргнувајќи од држачите, кутијата во којашто се вгадува самиот панел, самиот материјал кој се користи и пред се квалитетот на приказ/слика кој е мизерен.

Зашто е вака? бидејќи луѓето мислат дека истите се небитен дел од конфигурација, и трошат по 1000 евра за компјутер а користат монитор од 100, а кога ќе размислиш мониторот е главната компонента, во него гледаш цело време, истиот се корити за визуелен приказ на секоја твоја команда, или што и да правиш. Да не збориме што при користење на квалитетен монитор болката во очи е непостоечка. Разликата во цена е 4000 денари, за купување на многу подобар монитор, од оние што се нудат, вклучувајќи го и твојот.
многу јасно и потполно се согласувам со тебе но пред три години овој монитор за тоа време беше сон кошташе 12 500 а сега се по 6000 може и уште да се паднати одамна немам видено по продавнициве како им се цените но и да купам сега поскап монитор за некоја година тој ќе биде како овој, може тогаш ќе се користат оние прозирни на стакло само како на csi филмот :)

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561

Што подразбираш под квалитетен монитор? Т.е. што гледаш/бараш во мониторот кога идеш да купуваш?

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Што подразбираш под квалитетен монитор? Т.е. што гледаш/бараш во мониторот кога идеш да купуваш?
Ејјјј кај најде баш него да го прашаш :icon_conf:
Сеа ако не го мрзи ќе ти напише цела страна што подразбира под тоа "квалитетен монитор".

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
На кратко, по видот на панел кој е вграден во него :)

TN - Ѓубре,

PVA- солидни (со одредени слабости, но сепак не вредат за парите, баланс помеѓу IPS и TN)

IPS - одлични.

Ѓубре.

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
Бизарен ти е ранков нормално дека поскапото би било подобро од поевтиното(во случајов). Сепак компонентите идат по потреба.
Те молам на некој поискусен "гејмер" дај му IPS, теоретичари за коментари има мал милион ефективноста во пракса на истите треба да ја разбираш за да ја коментираш.
Патем ти фали и S-IPS.
Т220 - ѓубре ?! Прочитај во книгата пак да не си ја утнал дефиницијата ...

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
syncmaster710n2.jpg :kesa::kesa:......али ќе го мењам у брзо време

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Monitor LG LED 21,5" E2240S-PN

Full HD LED Display, 1920x1080p
D.Contrast 5.000.000:1
250 cd/m2, 5ms
D-SUB

или

LCD PHILIPS 21,5"222EL2SB/00

Full HD LED Display 1920x1080p
D.Contrast 20.000.000:1
250 cd/m2, 5ms
VGA, DVI-D

Пмогнете ми каков да земам?

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Ides vo prodavnica, go gledas najskapiot monitor i toj monitor sto ti faka oko vo sustina, gledas gledas i zaklucuvas deka ustvari nema nekoja kuznae kakva razlika vo odnos na cenata pomegu tie dva monitora i si go kupuvas monitorot sto ti se dopaga... toa so panelite nema vrska so rabotite i e marketinski trik za "tie" poiskusnite da kazeme :)
Primer jas imam Lg Flatron 2243S i drugarce ima Samsung P2470 jas koga sedam kaj nego na monitor ne gledam nikakva druga razlika osven toa sto monitorot e pogolem od mojot za 2 inca i ima vgraden tv tjuner... potpolno ista slika ima full hd 1980x1080. Mojot kosta 6000 den, Samsungot kosta 18000 den presmetajte sami ponataka.
--- надополнето: Jun 21, 2011 6:27 PM ---
Monitor LG LED 21,5" E2240S-PN

Full HD LED Display, 1920x1080p
D.Contrast 5.000.000:1
250 cd/m2, 5ms
D-SUB

или

LCD PHILIPS 21,5"222EL2SB/00

Full HD LED Display 1920x1080p
D.Contrast 20.000.000:1
250 cd/m2, 5ms
VGA, DVI-D

Пмогнете ми каков да земам?
koj na tebe poveke ti se dopaga toj da si go zemes isti se i dvata samo edniot ima + Dvi sto e dosta korisno samo cenata ja pravi razlikata toj sto ima DVi e sigurno poskap

Kajgana Shop

На врв Bottom