Друже, мрчиш исто како тие од техничка подршка.До тебе е нешто - ако имаш проблеми со сигналот јави се во техничка подршка и мери кога немаш торент упалено и немаш вируси во ПЦ
Assumption is the mother of all fuck ups - побарај интервенција на терен ќе видиш ќе излезе или дека не ти чини сигналот или имаш вирус ... Сите што културно побарале интервенција на терен секогаш им се решавал проблемот ...Друже, мрчиш исто како тие од техничка подршка.
п.с. Очигледно не сме на истиот пакет за да споредуваш speedtest, а колку шо ми е познато и со оптика си врзан така да...
Телекабел и Мозила (Битниот дел е пингот)
Da razlicna e distancata, ja sum u Centar a ti izgleda gravitiras nakaj Aerodrom ili Lisice t.e poblisku si do severniot sosedТелекабел и Мозила (Битниот дел е пингот)
Едит: Али една ствар не ми е јасна... и јас и ти мериме на Белград... а дистанцата е различна :raz:
Едит2: Ама ти изгледа не си Скопјанец
Da razlicna e distancata, ja sum u Centar a ti izgleda gravitiras nakaj Aerodrom ili Lisice t.e poblisku si do severniot sosed
За жал непостои сто посто прецизен тест систем ... сепак и тоа е сервер кој е колку-толку оптеретен ...Нетов што е тапа деновиве тапа е но освен еден ден што беше катастрофа некој 5-6 саата да има проблем брзина и дисконекции не видов проблем после тоа.
Едно прашање:
На speedteset.net мерам брзина и ми дава резултат со испод 1Mbps, додека навечер околу 3-4 ми покажува онака како што треба да биде.
А при двете мерења пробав да симнувам нешто и си идеше со 600-700KB/s
Денес Неотел имаа скинат оптички кабел. Затоа беа проблемите кај кабелските оператори.Денес пак тапа
Убаво кажано - после овакво невреме и толку празнења во атмосвера добро е што имаме струја - иако повеќе провајдери пријавија проблеми кај дел од корисници ... :kesa:Denes (na vakvo nevreme) dobro so i struja imame ne pa net
I second that.. само не ми е јасно која е причината. Работат торенти, ги пинга Google и Yahoo без ниеден загубен пакет (од 500+ испратени), ама се мачи по 5-10 минути да отвори било кој сајт хостиран надвор од мрежата на ТК (што значи, се` освен Кајгана).У, денес нетов ми е тапа... ццц...курац